Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2015, 09:12 AM   #1
John Hooper
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 2,157
Default OFX Bridge & NewBlue

I have been reading the Application Notes for the OFX Bridge for Edius 8.1.

It says that this is a collaboration with NewBlue and includes a 1 year free licence for Titler Pro 2.

I already have Titler Pro 2 as well as other NB products. Does this installation affect the NB products that I have already purchased?
__________________
Edius 8.53WG, Vistitle 2.8, Windows 10 x64 Pro Fall Update, Asus Z87 Pro, Intel i7-4770K, 16 GB 1600 Corsair Vengence LP RAM, Samsung 840 Pro SSD 256GB, WD Black 2TB media drive, Intel HD 4600 GPU, MSI GTX660 2GB VGA, Coolermaster Silencio 652 case, Noctua NH-U12S CPU cooler, Cakewalk UA-25EX USB audio interface, Cakewalk MA-15D monitor speakers, BM Intensity Pro 4K, PlextorPX-LB950SA BD writer, Dell U2410 Monitor
John Hooper is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 09:49 AM   #2
John Lewis
Senior Member
 
John Lewis's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Isle of Anglesey, North Wales UK
Posts: 3,015
Default

Its only a guess John but if you aleready have a serial then it MAY BE RECOGNISED if it is over written , otherwise you may have to uninstall it and re install your version
__________________
System Asus WS Z390 Pro MB, CPU i9 9900K, 32gb 3000mhz Ram, EVGA GTX1070TI, BM IP4K Win 10, BD Burner 1 Evo 840 and 4 Hotswap caddies
Plugins Vistitle 2.8, TP7, NB TFX5
Monitors Samsung 32inch tv as main 1 LG M2350D,1 D2343 1 DM2350D as output to (3D) IP4K, PXW X70,Canon FX400
John Lewis is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:57 AM   #3
John Hooper
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 2,157
Default

Quote:
Originally Posted by John Lewis View Post
Its only a guess John but if you aleready have a serial then it MAY BE RECOGNISED if it is over written , otherwise you may have to uninstall it and re install your version
Thanks John, but hoping someone will know for definite. I don't want to guess and find out the hard way that every NB install gets screwed up.

I am still sticking to 7.5 for the moment until I finish my current project.
__________________
Edius 8.53WG, Vistitle 2.8, Windows 10 x64 Pro Fall Update, Asus Z87 Pro, Intel i7-4770K, 16 GB 1600 Corsair Vengence LP RAM, Samsung 840 Pro SSD 256GB, WD Black 2TB media drive, Intel HD 4600 GPU, MSI GTX660 2GB VGA, Coolermaster Silencio 652 case, Noctua NH-U12S CPU cooler, Cakewalk UA-25EX USB audio interface, Cakewalk MA-15D monitor speakers, BM Intensity Pro 4K, PlextorPX-LB950SA BD writer, Dell U2410 Monitor
John Hooper is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 01:25 PM   #4
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,866
Default

John, I believe all the New Blue products being used in Edius 8 will have the same Application Manager shown in the OFX bridge install instructions.
App Manager.png

Go to the start button and open the NB Application Manager. Sign in if not already. If you see your current version of TP2 and serial number, your good to go.
Write down both. To cover your butt, find your current version installer for TP2.
Yes, installing the OFX TP2 file will overwrite your current TP2/TP3/TP4 version.

Install the bridge and TP2. Go to the same NB Application Manager used prior to the install and compare the version number to your previous version. It is more than likely a newer version.
If while using it you develop an issue, you can either uninstall TP2 and then install from the previous installer or just run the installer from your previous version to overwrite the OFX TP2 version.
Uninstalling first will give you a cleaner install. You also have the option of uninstalling TP2 and installing your previous version immediately.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

Last edited by Jerry; 10-31-2015 at 01:36 PM.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 01:38 PM   #5
John Hooper
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 2,157
Default

Thank you Jerry, what about the NB Essentials I have? I have several of those as well
__________________
Edius 8.53WG, Vistitle 2.8, Windows 10 x64 Pro Fall Update, Asus Z87 Pro, Intel i7-4770K, 16 GB 1600 Corsair Vengence LP RAM, Samsung 840 Pro SSD 256GB, WD Black 2TB media drive, Intel HD 4600 GPU, MSI GTX660 2GB VGA, Coolermaster Silencio 652 case, Noctua NH-U12S CPU cooler, Cakewalk UA-25EX USB audio interface, Cakewalk MA-15D monitor speakers, BM Intensity Pro 4K, PlextorPX-LB950SA BD writer, Dell U2410 Monitor
John Hooper is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 02:47 PM   #6
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,866
Default

The only thing that is affected with the install is the Titler. If you have Total FX3 that will be quite a bit different. But, if all of your effects are separate, you won't have a problem.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 09:19 PM   #7
John Hooper
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 2,157
Default

Well I have bitten the bullet, and removed Edius 7 following Anton's instructions and installed Edius 8.1 and the OFX Bridge.

All my NB products installed OK, except I can't see the Starter Pack that came with my original NB Titler Pro 2. I can't remember what FX were in there, so I am not sure if these have been updated to something else.

The NB Application Manager does not show all my registered products and shows NB Titler Pro 2 as a trial version. It will not accept my serial number.

So I guess I will have to uninstall Titler Pro 2 and start with my original copy?
__________________
Edius 8.53WG, Vistitle 2.8, Windows 10 x64 Pro Fall Update, Asus Z87 Pro, Intel i7-4770K, 16 GB 1600 Corsair Vengence LP RAM, Samsung 840 Pro SSD 256GB, WD Black 2TB media drive, Intel HD 4600 GPU, MSI GTX660 2GB VGA, Coolermaster Silencio 652 case, Noctua NH-U12S CPU cooler, Cakewalk UA-25EX USB audio interface, Cakewalk MA-15D monitor speakers, BM Intensity Pro 4K, PlextorPX-LB950SA BD writer, Dell U2410 Monitor
John Hooper is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 09:44 PM   #8
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,866
Default

Starter pack was a long time ago. I completely forgot about it.

Make sure you have signed into your account via the NB Application Manager.
Follow the steps below to do the uninstall.

Just uninstall TP2>reboot>install your version of TP2>reboot. If your serial is still not accepted, contact NB Support.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 10:53 PM   #9
Andreas_Gumm
Senior Member
 
Andreas_Gumm's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Germany, Berlin
Posts: 2,944
Default

I'm not happy with the way the OFX bridge works.
The bridge works like a plugin that manages plugins (OFX).
So Edius always sees the bridge only, not the desired OFX plugin.
This causes that you wouldn't see the desired OFX plugin in the Edius effects list.
You always have to apply the bridge plugin first before you can apply the desired
OFX plugin inside the bridge. That is a bit disappointing because of the annoying
workflow.

When the bridge was announced first I was hoping that OFX becomes native in
EDIUS. Will this be changed in future?

Andreas
Andreas_Gumm is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2015, 11:07 PM   #10
Jerry
Senior Member
 
Jerry's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Orange City, FL
Posts: 11,866
Default

This is a GV/NB joint venture. I wouldn't expect that to change.
__________________
Jerry
Six Gill DV
www.sgdvtutorials.com
If you own the Tutorials and you need help, PM me.

Vistitle YouTube Channel
https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf

Main System: Azrock Z97 Extreme 6, 4790K@4.7Ghz, 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
Both systems on Gigabit network
Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, 980x@3.74, Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.
Jerry is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NewBlue FX & Prodad swsw1550 Editing with EDIUS 10 02-02-2011 05:03 PM
AE Bridge & Edius go slow Nobby Tucker Editing with EDIUS 4 12-28-2009 11:28 AM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 12:29 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.