Grass Valley Forums Facebook   Twitter   YouTube  

Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-09-2019, 01:43 PM   #1
Long John Silver
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Rome, Italy
Posts: 160
Default E8WG Export plugin disappeared

Hi all,

Just few hours ago I exported a project.
This morning I was trying to export it again but.... H.264/AVC plugin is missing.

Clicking on recently used preset it says "could not use the selected format - please confirm setting."

What's happened? Any suggestion?

Thank you in advance
Attached Images
File Type: png Annotazione 2019-11-09 133735.png (45.4 KB, 18 views)
File Type: png Annotazione 2019-11-09 133655.png (27.6 KB, 16 views)
__________________
Edius 8.53 WG on Intel i9-9900K, Fractal design Celsius S24, ASRock Z390 Taichi, 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4, 3GHz, Corsair RM850x, 1x500GB + 1x2TB Samsung EVO, 10TB Toshiba HDD, MSI GTX 1660 6GB DDR5
Long John Silver is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 05:30 PM   #2
GrassValley_SL
Moderator
 
GrassValley_SL's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: SA
Posts: 7,794
Default

It tells you that you cannot export with your current project settings to that format. You can enable conversion and choose settings which are supported
__________________
Steve


Please don't send me Private Messages for support. Contact Grass Valley support
GrassValley_SL is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 05:51 PM   #3
Long John Silver
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Rome, Italy
Posts: 160
Default

Quote:
Originally Posted by GrassValley_SL View Post
It tells you that you cannot export with your current project settings to that format. You can enable conversion and choose settings which are supported
I don't get it.
It's a project I'm working on since one month.
Yesterday I just exported an mp4 file and I closed it.
This morning I've just opened it edited some clip and I pressed print to file.
What I should check?

Thanks
__________________
Edius 8.53 WG on Intel i9-9900K, Fractal design Celsius S24, ASRock Z390 Taichi, 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4, 3GHz, Corsair RM850x, 1x500GB + 1x2TB Samsung EVO, 10TB Toshiba HDD, MSI GTX 1660 6GB DDR5
Long John Silver is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 06:02 PM   #4
Long John Silver
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Location: Rome, Italy
Posts: 160
Default

Found: I changed project audio settings from 48kHz to 44.1 kHz.
Why H.264 is not valid anymore with 44.100 Hz audio sampling? Is it not supported?

Thanks
__________________
Edius 8.53 WG on Intel i9-9900K, Fractal design Celsius S24, ASRock Z390 Taichi, 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4, 3GHz, Corsair RM850x, 1x500GB + 1x2TB Samsung EVO, 10TB Toshiba HDD, MSI GTX 1660 6GB DDR5
Long John Silver is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2019, 07:37 PM   #5
DigitalDave
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Basildon UK
Posts: 2,305
Default

As Steve has said you have changed your project setting albeit just the audio.
Last settings are "locked" and cannot be changed, which personally I think is not great....he says politely! Had you tried a new setting and ticked the change box it would have worked.
DigitalDave is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2019, 12:22 AM   #6
antonsvideo
Senior Member
 
antonsvideo's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Sydney
Posts: 22,126
Default

Quote:
Originally Posted by Long John Silver View Post
Found: I changed project audio settings from 48kHz to 44.1 kHz.
Why H.264 is not valid anymore with 44.100 Hz audio sampling? Is it not supported?

Thanks
you can use 44.1k but I have no idea why you would want to when the audio standard for video is 48k

the reason you could not export is that you used a recently used exporter instead of a new H264 exporter

a recently used one expects all the same settings that were used when it was last used
__________________
Anton Strauss
Antons Video Productions - Sydney

EDIUS 9 WG with Matrox MXO2, Asrock X99 Extreme 6, Intel Core i7 5960X Extreme Haswell-E 8-Core, Corsair Water Cooling, Nvidia Geforce GTX-980, Samsung 860 Pro SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 3 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Fractal Design Arc XL Tower, 32GB DDR4 Ram, Win7 Pro
antonsvideo is offline   Reply With Quote
Reply
 
Go Back   Grass Valley Forums > Editors > Editing with EDIUS
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E8WG confused by NewBlueTitlerPro4 mytamhuyet EDIUS: Compatible Third Party Products 1 03-26-2019 06:22 PM
E8WG confused by NewBlueTitlerPro4 Geoff_C EDIUS: Compatible Third Party Products 0 03-01-2017 08:41 PM
E8WG + plugins: how to install? Cobra427 EDIUS: Compatible Third Party Products 5 08-01-2015 04:41 PM
Using the D-10 MXF export plugin Xense Editing with EDIUS 4 06-24-2010 10:08 PM

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:01 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.