Grass Valley Forums

Grass Valley Forums (http://forum.grassvalley.com/forum/index.php)
-   Editing with EDIUS (http://forum.grassvalley.com/forum/forumdisplay.php?f=7)
-   -   No Audio showing on timeline (http://forum.grassvalley.com/forum/showthread.php?t=913)

Zorro 06-08-2007 04:08 PM

Good news! I think Pat deserves a dress now ;-)))

pjsssss 06-08-2007 04:16 PM

Glad to hear all is working with Edius. Hopefully that clears up everything and you can get on with your editing.

LOL Christian... BTW, I hope to visit Austria with my family this summer or next.

skier-hughes 06-08-2007 04:20 PM

What's your colour Pat :-0

LegalEyes 06-08-2007 04:24 PM

Not to hijack the thread But..............

When I put an edit on the 1VA I hear audio but see no waveform, I also can not use rubberbands or pan the audio. If I split up the edit and put the audio on a dedicated audio line I can do all the above. Am I missing something (of course I am)

Thanks

pjsssss 06-08-2007 04:37 PM

Try a couple of different clips and see if they are all that way. I assume you have the audio expanded?
Also try a music clip. Also make sure you clear all mapping tracks.

Zorro 06-08-2007 04:42 PM

Quote:

BTW, I hope to visit Austria with my family this summer or next.
Really? If you need anything just drop me a PM and you'll get the best treatment you can think of!

GrassValley_KH 06-08-2007 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by LegalEyes (Post 4670)
Not to hijack the thread But..............

When I put an edit on the 1VA I hear audio but see no waveform, I also can not use rubberbands or pan the audio. If I split up the edit and put the audio on a dedicated audio line I can do all the above. Am I missing something (of course I am)

Thanks

Two things:

1. To adjust rubberbands, and view the waveform, you first need to expand the audio track view for that track - look for the little triangular buttons. Once that's done, you can then click the Vol/Pan button repeatedly to toggle between the different rubberband modes

2. Have you disabled the waveform display? It's a little button to the left of the track, sort of looks like -^v-

GrassValley_MD 06-08-2007 05:23 PM

Quote:

Originally Posted by LegalEyes (Post 4670)
Not to hijack the thread But..............

When I put an edit on the 1VA I hear audio but see no waveform, I also can not use rubberbands or pan the audio. If I split up the edit and put the audio on a dedicated audio line I can do all the above. Am I missing something (of course I am)

Thanks


If you look over at the track name area on a V/A track you will see to arrows. Try left clicking on the first one and see if that doesn't open up the wave form for you :)


Mike

LegalEyes 06-08-2007 10:23 PM

I was clicking the wrong arrow. I told you I was missing something.


Thanks,

You all are very helpful


All times are GMT +1. The time now is 01:06 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.