Grass Valley Forums

Grass Valley Forums (http://forum.grassvalley.com/forum/index.php)
-   Editing with EDIUS (http://forum.grassvalley.com/forum/forumdisplay.php?f=7)
-   -   16 tracks output in edius pro 8 (http://forum.grassvalley.com/forum/showthread.php?t=43344)

EDVS2016 05-14-2019 09:48 AM

16 tracks output in edius pro 8
 
hi all gurus,

am using Edius Pro 8 and wondering if i can actually export with 16 audio tracks, if yes, which codec is best to use?

TIA.

antonsvideo 05-14-2019 10:16 AM

you can export to HQX or HQ or H264 or XAVC etc

EDVS2016 05-14-2019 10:38 AM

but seem that everytime i export, i can only see 8 tracks...

or is there anyone who has this kind of project to share?

thank you.


Quote:

Originally Posted by antonsvideo (Post 320511)
you can export to HQX or HQ or H264 or XAVC etc


antonsvideo 05-14-2019 10:46 AM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by EDVS2016 (Post 320513)
but seem that everytime i export, i can only see 8 tracks...

or is there anyone who has this kind of project to share?

thank you.

export to which codec?

I tested all the codecs I mentioned and all export 16 channels

if the project setting is on 16 channel and export settings are correct, it will work

example of H264 export settings

EDVS2016 05-14-2019 10:59 AM

hmmm... i exported using the above codec but same results, that's why was wondering if this was b/c of the version use (pro vs workgroup)

Quote:

Originally Posted by antonsvideo (Post 320514)
export to which codec?

I tested all the codecs I mentioned and all export 16 channels

if the project setting is on 16 channel and export settings are correct, it will work

example of H264 export settings


antonsvideo 05-14-2019 11:07 AM

ahahh, I have not tried it in the Pro version

if you set project settings to 16 channel and export to HQ or HQX, do you also only get 8 channels when you view the audio properties of the exported clip?

EDVS2016 05-14-2019 12:11 PM

sadly.. yah... only can see 8 tracks in the properties.

Quote:

Originally Posted by antonsvideo (Post 320520)
ahahh, I have not tried it in the Pro version

if you set project settings to 16 channel and export to HQ or HQX, do you also only get 8 channels when you view the audio properties of the exported clip?


antonsvideo 05-14-2019 12:20 PM

time for a WG upgrade

GrassValley_PS 05-14-2019 05:17 PM

Hmmmm. I am not aware of any separate audio export restrictions for Pro. I will double check that.

In sequence settings, Did you set up mono export for 16 different tracks? It should like like a stairstep pattern.

GrassValley_SL 05-14-2019 05:19 PM

I was also checking my documents. I did not find a channel restriction in Pro
Maybe the OP can provide a screenshot of the project settings.


All times are GMT +1. The time now is 09:53 PM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.