Grass Valley Forums

Grass Valley Forums (http://forum.grassvalley.com/forum/index.php)
-   ADVC (http://forum.grassvalley.com/forum/forumdisplay.php?f=8)
-   -   ADVC Pal 60 (http://forum.grassvalley.com/forum/showthread.php?t=16220)

acoole 04-25-2010 11:26 AM

ADVC Pal 60
 
Hi,

I have my UK Xbox 360 going into my ADVC, I can record just fine in PAL 50, however to play most games I have to have it in 60, whenever I put it in PAL 60 lines start coming up the screen and the picture starts moving up.

I've tried fiddiling with the settings on the bottom of the box with no luck, does anyone know a solution?

Thanks,
Andrew

antonsvideo 04-25-2010 11:30 AM

Pal 60 is an illegal video format but it is used in order to diaplay NTSC signal on Pal only TV, Pal 60 can't be recorded by anything on this planet other than filming the screen

set your Xbox to output NTSC and then you can capture to NTSC format

acoole 04-25-2010 11:31 AM

I would, but there is stupidly no setting for NTSC on the UK 360.

antonsvideo 04-25-2010 11:44 AM

Quote:

Originally Posted by acoole (Post 110351)
I would, but there is stupidly no setting for NTSC on the UK 360.

ouch, ouch and ouch

GrassValley_BH 04-26-2010 07:11 PM

You'll need to get a standards converter that can convert from PAL 60/PAL M/NTSC 4.43 to true NTSC 3.58

Harry 01-14-2011 08:06 PM

sorry to break in here but im new and trying to post a request for help setting our xbox so we can capture on to Mac, cant work out how to post new. Have Mac Os 10.5.8, iMovie 09, (8.0.6), have changed the xbox output to PAL 50 and now for first time we can see the xbox image but screen is b&W and half the screen is below bottom and the other half above - if you follow, my xbox screen is split
Again sorry for jumping in here. a how do i post, b. any ideas whether we can get this working. We have ADVC-55.
Many thanks

GrassValley_BH 01-14-2011 08:09 PM

Sounds like either the ADVC is in NTSC or SECAM input mode, or your Xbox is not outputting "true" PAL 50.

Check the ADVC DIP switch settings first, and remember to power-cycle the unit (remove power and USB, then reconnect) after changing DIP switch settings.

feltenvi 04-19-2019 12:27 AM

Trying to capture PAL using ADVC110
 
I can not capture PAL using ADVC110 and Edius 9, not sure Ihave the right settings of the dip swithes for PAL. I would be greatful for any help!

antonsvideo 04-19-2019 03:15 AM

can I see a screenshot of the settings in your DV Pal preset?

dpalomaki 04-19-2019 03:59 PM

1 Attachment(s)
DIP switch details are in the manual. It can be downloaded from the GrassValley web site if your unit is registered. You can find the manual at other sites on the web as well.

Setting shown in the attached image. (PAL is a bit unusual for Clearwater, FL. Are you working with a PAL source.)


All times are GMT +1. The time now is 01:45 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.