Grass Valley Forums

Grass Valley Forums (http://forum.grassvalley.com/forum/index.php)
-   EDIUS: Compatible Hardware and Accessories (http://forum.grassvalley.com/forum/forumdisplay.php?f=38)
-   -   New PC and Edius 6.05: many problems. help! (http://forum.grassvalley.com/forum/showthread.php?t=24210)

Ulisse 11-12-2011 09:28 AM

New PC and Edius 6.05: many problems. help!
 
Hi, I have a new PC, I use Edius 6.05, win 7 x64 and this hardware:
INTEL Core i7 980X 3.33Ghz 12MB
Motherboard: ASUS SABERTOOTH X58
RAM: CORSAIR DDR3 1600 12GB n 4x3
VIDEO CARD: Zotac Geforce GTX 470 1280 MB
I use always 30-35 minutes projects with AVCHD files.
It is an assembled PC with two hardrives: 1 for OS (win 7 x64) and the other one is a hardrive for AVCHD files storage (they are 2 hardrive in RAID0).
When I have I brought the PC at home I have renamed the hardrive (with RAID0) with "E" letter. I don't remember the original letter, may be it was "D".
Then I have updated the driver on RAID0 hardrive.

Now my problems:
I am able to make video editing but what an effort!
Edius gets stuck and jammed every 10-20 seconds and every 15 minutes chashes. I have unistalled everithing and istalled again, but I always get the same problems.
Thanks for your suggestions.

Bluetongue 11-12-2011 09:53 AM

Ulisse
Sounds similar to my problem with my new set up BUT worse
My problem was the memory AND I have Corsair memory
My solution was to use one of the "Profiles" for memory on the Gigabyte motherboard BIOS that raised the speed from 1333Mhz to 1600mhz (even though the memory was 1600) and raised the voltage to 1.5V
I have no idea about ASUS bios but maybe you can find something similar
Regards Barry

Ulisse 11-12-2011 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by Bluetongue (Post 165186)
Ulisse
Sounds similar to my problem with my new set up BUT worse

Barry, thanks for your suggestion.
But did you get problems with Edius only or also with other softwares? I can tell you my PC is just splendid and works very fine with every software but with Edius only I have problems.

col lamb 11-12-2011 12:04 PM

You have a similar PC to mine, and mine runs just great (sorry, did not mean to rub it in).

With the Corsair memory did you use Corsairs' memory configurator to actually get the most compatible memory sticks OR did you just buy 12Gb of memory?

Have you placed the memory in alternate slots?

If not, change them, check the manual as it does say in mine to use specific slots. Mine are in slots 2, 4 and 6 with slot 1 being closest to the CPU.

Also when you renamed the drive, did you change the settings in Edius so that allthe project files etc are on the "E" drive.

I do not fully understand your RAID 0 setup as you state you have 2 drives, 1 must be for the operating system and the other for video files etc, this second drive cannot be set up as RAID as you needed another drive to make a RAID 0 system which will make a total of 3 hard drives.

Ulisse 11-12-2011 12:39 PM

Quote:

Originally Posted by col lamb (Post 165194)
Have you placed the memory in alternate slots?
If not, change them, check the manual as it does say in mine to use specific slots. Mine are in slots 2, 4 and 6 with slot 1 being closest to theCPU.

I don't know and I will verify it but I can tell you that my PC was assembled from an expert .

Quote:

Originally Posted by col lamb (Post 165194)
Also when you renamed the drive, did you change the settings in Edius so that allthe project files etc are on the "E" drive.

I have renomed "E" drive then I have installed Edius and every other program.
I have not to configure Edius for it. Edius sees all the AVCHD files but Edius but manages them badly.

Quote:

Originally Posted by col lamb (Post 165194)
I do not fully understand your RAID 0 setup as you state you have 2 drives, 1 must be for the operating system and the other for video files etc, this second drive cannot be set up as RAID as you needed another drive to make a RAID 0 system which will make a total of 3 hard drives.

I explain you better. I have one hardrive for OS, two hardrives for video editing (RAID0) and two hardrives for export.

Bluetongue 11-12-2011 01:47 PM

Quote:

Originally Posted by Ulisse (Post 165191)
Barry, thanks for your suggestion.
But did you get problems with Edius only or also with other softwares? I can tell you my PC is just splendid and works very fine with every software but with Edius only I have problems.

Ulisse
I had a little problem with everything, just seemed clunky, not what you would expect from a Hi end machine, but Edius was the worst, now it is as smooth as silk
Regards Barry


All times are GMT +1. The time now is 03:10 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.