Grass Valley Forums

Grass Valley Forums (http://forum.grassvalley.com/forum/index.php)
-   ProCoder (http://forum.grassvalley.com/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   PC3 Bluray presets DON'T work with Encore (http://forum.grassvalley.com/forum/showthread.php?t=6747)

mattmatt 06-24-2008 07:23 AM

PC3 Bluray presets DON'T work with Encore
 
I really should have added "with Encore" to my post...but anywayz....

No matter what I try, Encore still wants to re-encode everything.

Please see pic to explain better ->

http://img2.freeimagehosting.net/uploads/5f9917d4e1.jpg

I'm sure people have used the presets, imported them into Encore CS3 and all seemed to work well - out pops a bluray disc and everyone is happy. But If Encore is actually re-encoding the already encoded file, then something is wrong. Can anyone help shed some light on the above situation - is there something I have missed?

shueardm 06-24-2008 08:00 AM

Is your source footage 720P as in the file dialog?

mattmatt 06-24-2008 08:02 AM

No, that was an old file name...source is from Sony Z1, 1440x1080 50i PAL. Captured in Edius on the fly to Canopus HQ at 1440x1080 50i PAL. Then exported with PC3.

shueardm 06-24-2008 08:07 AM

These presets, are they the ones I posted or are they the ones defaulted by installation of V3.05?

mattmatt 06-24-2008 08:29 AM

They are the seccond batch of posted ones, I think you did post them. I have also maybe discovered that the problem is not with the presets...infact, its Encore. I knew the 25i thingy was incorrect. DVD it Pro, as buggy, unstable, ugly, sluggish and annoying as it is, actually takes the encoded file and builds a disc WITHOUT transcoding.

Now to say hello to Encore's forums.

P.S. Can someone help me change the name of my post? I don't want to slander your presets. Its Encore that seems to be the problem....

shueardm 06-24-2008 08:42 AM

Wait till I have tried it myself, it's been a while since i did a Mpeg 2

shueardm 06-24-2008 08:44 AM

Hang on.

The highlighted "untranscoded" bit is for DVD Video not Blu-ray Disc.

mattmatt 06-24-2008 08:52 AM

Actually.....this is awkward....ahhh.....yes you are completely right. Problem solved, thankyou for listening and helping me out :) I am in your debt!!!!

shueardm 06-24-2008 09:00 AM

Ok the heart is beating again . :)

mattmatt 06-24-2008 09:11 AM

Yes, feeling much better now :) It has been bugging me for months now!

What do you think about the preset named 1440 25i in Encore though...Is it a typo? Surely the resulting movie is 50i? I have tried both the 1440 25i preset and the 720 50p, and using Cyberling to play back the disc, the 1440i movie is stuttering! and the 720p movie is smooth? Any clues on that one?

I hold you in bright light Shueardm :) You da MAN!


All times are GMT +1. The time now is 10:07 AM.


Copyright 2014 Belden Inc. All rights reserved.