Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem with New blue Title pro 7 in Edius X - Preparing title over clip

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Problem with New blue Title pro 7 in Edius X - Preparing title over clip

    Unfortunately I have problems with the new Blue Title Pro 7 and I believe I am not the only one.
    So I have the latest versions of Title Pro for Edius ver 7.7 but I constantly get this bug. Although everything, even the render, always says "preparing title" on the clip I make.
    Please help because I can't get it to work for me. I have a great i9 computer with 3070 graphics, but this doesn't make sense. I can't use Titler Pro 7 at all. Everything else works properly but not here.

    problem2.jpg
    Last edited by hall3008; 09-14-2021, 11:21 AM.

  • #2
    Are you allowing the Green circle around the play button in the TP interface to complete the circle prior to returning to Edius? This indicates that it is rendered.
    Jerry
    Six Gill DV
    www.sgdvtutorials.com
    If you own the Tutorials and you need help, PM me.

    Vistitle YouTube Channel
    https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

    Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
    http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


    Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
    Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

    Comment


    • #3

      Of course I tried everything. Even when I put the original title the same thing. When I uninstall Blue Title 7 ver. 7.7 and re-placed ver. 7.3 is now working properly. Obviously there is a mistake somewhere. Simply when I use Blue title 7 ver. 7.3 everything works nicely even Edius X shows everything properly but as soon as the export is done it is shown over the video clip the text is prepared. It seems to me that the error is in version 7.7

      Comment


      • #4
        I'm currently running version 7.8.210724. This is the full version. Version 7.x has been very stable.
        I stopped using the Edius X free version when the full version of 7.x came on line and performed properly.
        That alone was a major difference.
        The only time I do see the preparing title panel is when I'm in a 3840x2160 60p 10bit project.
        Dropping the Playback resolution usually solves that.

        Personally, I prefer Vistitle.
        Last edited by Jerry; 09-16-2021, 01:37 AM.
        Jerry
        Six Gill DV
        www.sgdvtutorials.com
        If you own the Tutorials and you need help, PM me.

        Vistitle YouTube Channel
        https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

        Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
        http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


        Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
        Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

        Comment


        • #5

          I use edius x pro paid license and the resolution I use is exclusively 1920 x 1080 so full HD with 50p. So nothing overly demanding and I own an i9 11900 with 3070 graphics and 32 MB of frame and ssd 4.0. Mostly everything is very fast and this has nothing to do with speed but it is a bug. I didn't know version 7.8 was out?

          Comment


          • #6
            Originally posted by hall3008 View Post
            I use edius x pro paid license and the resolution I use is exclusively 1920 x 1080 so full HD with 50p. So nothing overly demanding and I own an i9 11900 with 3070 graphics and 32 MB of frame and ssd 4.0. Mostly everything is very fast and this has nothing to do with speed but it is a bug. I didn't know version 7.8 was out?
            As far as I know, the Edius X free version is behind in updates as opposed to the NB Titler Pro paid version (7.8 210724).
            The last entry I have of the Free Edius X version is 210609.
            Last edited by Jerry; 09-16-2021, 06:26 PM.
            Jerry
            Six Gill DV
            www.sgdvtutorials.com
            If you own the Tutorials and you need help, PM me.

            Vistitle YouTube Channel
            https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

            Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
            http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


            Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
            Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

            Comment

            Working...
            X