Announcement

Collapse
No announcement yet.

Edius 5 HD problems

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Edius 5 HD problems

    I am having a problem I havent seen since Adobe 6.5. I just capture a whole HD wedding, apparently some of the clips may have gotten corrupt or not. When I open all the clips in the bin(thumbnail mode) and scroll down at a certain point Edius Vanishes! Just disapears!
    Randy

    Asus sabertooth MB Z97 16 gigs of ram SSD system and edit drives Nvidia GTX-660 video card

  • #2
    Boy I dont mind saying im VERY disapointed I thought weve gotten better than this. All the HD weddings I captured (4) have clips in them that make Edius crash. Do I need to look out for every tape hit now? I have to go through and re-capture just to get these jobs done. Any suggestions?
    Randy

    Asus sabertooth MB Z97 16 gigs of ram SSD system and edit drives Nvidia GTX-660 video card

    Comment


    • #3
      close Edius

      open Windows explorer and sort captured files by size

      delete all 0kb files, then Edius will no longer crash

      for some reason, Edius sometimes captures 0kb files when a dropout occurs, I have not reported this yet because I thought it was a unique once off problem

      and now I use XDCAM HD and I no longer have dropout issues
      Anton Strauss
      Antons Video Productions - Sydney

      EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

      Comment


      • #4
        whew! Thanks Anton!
        Randy

        Asus sabertooth MB Z97 16 gigs of ram SSD system and edit drives Nvidia GTX-660 video card

        Comment


        • #5
          nope! didnt do it. I need to go back and recpture everything. The only thing I can think of now is Edius capture is so pickey that I cant let anything interupt it nor can I touch the computer at all while its capturing. everytime I stopped and started again it made a corrupt file everytime the tape ran out or something I got a corrupt file. This sucks. I now have wasted 2 days just trying to capture footage.
          Randy

          Asus sabertooth MB Z97 16 gigs of ram SSD system and edit drives Nvidia GTX-660 video card

          Comment


          • #6
            Can you please tell us how you are capturing your footage? From what feeder deck/camera and what project settings are you using?

            Can you try bringing the clips in one at a time into the timeline rather than all at once through the project window so you can work out which clip has the problem?

            What version of Edius are you using?

            Have you tried opening the clips with WMP?

            I did have a similar problem some time ago, from what i can remember it had to do with me changing HD sizes... too many glasses of red ago, sorry.

            Comment


            • #7
              I am capturing via Firewire from my GY-HD100 into Edius 5. There are like a hundred clips in each project it would take forever to try and bring them in one at a time. I think I may see what I need to do now. it SEEMS to happen when I change tapes, sometimes not. so everytime I change tapes I now make a new folder to try and isolate the bad clips. Also I am making it a point not to have ANYTHING interupt the capture, The battery died on the camera a couple times before so I now have a power supply also I want to check the folder where the clips were going so I went to "my computer" while I was capturing that may have had a hand in it. We'll see after I redo everything I just didnt think it was so fragile.
              Randy

              Asus sabertooth MB Z97 16 gigs of ram SSD system and edit drives Nvidia GTX-660 video card

              Comment


              • #8
                o.k. I figured it out I think its the first clip caputred, so if I deleted the first captured clip of each tape im o.k.
                Randy

                Asus sabertooth MB Z97 16 gigs of ram SSD system and edit drives Nvidia GTX-660 video card

                Comment


                • #9
                  Might be linked to the problem I'm having? http://ediusforum.grassvalley.com/fo...ad.php?p=53741
                  Hedley Wright
                  Partner - Brett Vale Studios

                  System: Mac Pro 2 x Quad-Core intel Xeon 6GB RAM, nVidia GeForce 8800GT 512MB, 2 BenQ FP937s 19" Wide Monitors, 200 Gb Bootcamp Window XP Pro partition, 550Gb OsX Leopard partition, RAID 0 Video drive 2 x 750Gb WD Caviar | Edius 5.11, NX Express

                  Comment


                  • #10
                    Can you try the Application Settings - Deck Settings - Preroll > change to 5 and Margin to 3 and untick Automatically divide files to see if the problem is still there ?
                    Asus P5WDH Deluxe w/E6600 - 4GB Corsair - 8800GTS - 1TB & 1.5TB (2x750GB RAID 0) - Antec P180 + Trio 650W - XP Pro w/sp3 - NX PCIe w/Expansion Card - Edius 5.51
                    Asus P6T i7 920 @3.6 - 12GB Corsair Dominator - GTX275 - 1.5TB & 3TB (2x1.5TB RAID 0) for Video - Antec P183 + Corsair HX-750W - Win7 - Edius 6.07 - Firecoder Blu - PC3.05.91 - BDR-203 - TMW5 & TAW5
                    Asus P6T i7 930 - 12GB Corsair - GTX260 - 1TB & 1TB WD Black for Video - Antec P183 + TPQ-850W - Win7 - Edius 6.07 w/HD Spark - BDR-205

                    Comment

                    Working...
                    X