Announcement

Collapse
No announcement yet.

Audio track is disappear! Please help...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Audio track is disappear! Please help...

    Hi, im editing my 4:3 DV format documentary. When i trying to put a clip on timeline, the clip is placing normaly on a VA channel which i want to put, but at the same time there is an extra twin audio track and its placing other VA channel! You can see it on the screenshot pic. Please help!

    Last edited by murat unal; 10-10-2008, 07:46 AM.
    1. Intel D5400XS mainboard, GTX660, Dual Xeon X5450 CPU, 1 TB + 2X2 TB, 8 GB Ram, Edius NX for HD, E7.4, Win7 64 Bit.
    2. Asus X99 Deluxe, Geforce GTX 770, Intel 5960X 3.0 GHz, GSKILL 32GB DDR4, 250GB 840 EVO + 2X4 TB, 2X27" Philips IPS, 26" Samsung TV, Win7 64 Bit, E7.4 and HD Spark.

    - EX1R, HXR-MC50E, 5D Mark II, Lumix GH4, Hero4 Black.
    - Rode NTG2, NTG3 and lavalier mikes.
    - DJI Phantom-2 with zenmuse H3D.
    - Sea&Sea housing for 5D Mark II, Ikelite housing for Sony HXR-MC50E.

  • #2
    there are many things that can cause this, I list some common ones

    1. you clicked the little V on the left of the track, this means the track will only accept video
    http://www.videoproductions.com.au/edius5/no-audio1.png

    2. you mapped a track, right click the little A on the left of timeline and then click clear all tracks
    http://www.videoproductions.com.au/edius5/no-audio2.png
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

    Comment


    • #3
      as seen in your screenshot, you mapped the tracks to a1 and a2

      clear all tracks as per my screenshot
      Anton Strauss
      Antons Video Productions - Sydney

      EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

      Comment


      • #4
        It seems I am behind Anton today...;-)

        Anton has the answer with the clear all tracks. If you notice the little 1 and 2 on the side of your tracks by the audio, they indicate that you have the different channels mapped there. Clear all tracks and you should end up with one stereo track on VA1 if that is where you drag your clip.

        Comment


        • #5
          I fixed the problem, thanks guy, i love this forum... :)
          1. Intel D5400XS mainboard, GTX660, Dual Xeon X5450 CPU, 1 TB + 2X2 TB, 8 GB Ram, Edius NX for HD, E7.4, Win7 64 Bit.
          2. Asus X99 Deluxe, Geforce GTX 770, Intel 5960X 3.0 GHz, GSKILL 32GB DDR4, 250GB 840 EVO + 2X4 TB, 2X27" Philips IPS, 26" Samsung TV, Win7 64 Bit, E7.4 and HD Spark.

          - EX1R, HXR-MC50E, 5D Mark II, Lumix GH4, Hero4 Black.
          - Rode NTG2, NTG3 and lavalier mikes.
          - DJI Phantom-2 with zenmuse H3D.
          - Sea&Sea housing for 5D Mark II, Ikelite housing for Sony HXR-MC50E.

          Comment

          Working...
          X