Announcement

Collapse
No announcement yet.

Major Editing Problems

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Major Editing Problems

    I am having major editing problems and I have never had this in the three years I have been using EDIUS.

    What is happening is when I start a new project everthing is fine. After i start editing a little edits I make start to take a long time before they are scene. Ex. I put a transition on two clips and you see the hour glass for about 5 - 10 seconds before you see the transition on the clip. I have called grass valley and went through all there optimization stuff and even cleared half my Hard drive and still doing the same thing. Has anyone run in to this? And what should i do? I have not done anything to change anything.

    Brent
    Best Regards,
    Brent Nelsen
    Studio 43 Productions
    ------------------------------------------------------
    System: M6600 Dell Laptop i7 quad core 2.27ghz, 8gig ram, AMD (ATI) FirePro M8900 graphics 2gig

  • #2
    That would make me crazy!
    Are you running anti-virus?
    Rusty Rogers | Films
    >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
    >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

    An inglorious peace is better than a dishonorable war.
    Twain - "Glances at History" 1906

    Comment


    • #3
      Not much help as I cannot suggest an answer, But I have copied what you have done using HD files and transitions appear instantly. I think you must wait until Anton awakes he will know.
      E9 PRO ,Intensity Pro capture Nvidia 650 TI LG 3D Monitor HDMI Win 10 PRO 64 Bit.Vistitle 2.6, Robuskey. ASUS Z370 I7 8700 16 GB Hyper X black RAM 250GB 960 EVO. 2 ITB Disks

      Comment


      • #4
        I am not running anti virus.

        This is making me crazy. Even if i save it takes about 10 seconds before it saves the project. Then i close edius, it goes away but I still get the windows crash box for me to send the error report to microsoft.

        I can't get anything done and I have 3 large projects that need to be finished by the end of the month.
        Best Regards,
        Brent Nelsen
        Studio 43 Productions
        ------------------------------------------------------
        System: M6600 Dell Laptop i7 quad core 2.27ghz, 8gig ram, AMD (ATI) FirePro M8900 graphics 2gig

        Comment


        • #5
          I take it you can rule out any system or registry changes?

          Perhaps as an experiment you could try a system restore point before you had this problem?
          Supermicro X6DAE-G2 - 2x Dual Core Xeon 3.2 Ghz, 4G ram, SP Breakout Box, Nvidia GTX260, win xp pro. CS4. Mackie HR824 audio monitoring, Audient ASP510 Surround Sound Controller + smaller bits..

          Comment


          • #6
            Can you look at the Window Task Manager to see what other program is running in the background ?

            I suggest you give more details (what effect ? ...) - some one in here can test it out for you.
            Asus P5WDH Deluxe w/E6600 - 4GB Corsair - 8800GTS - 1TB & 1.5TB (2x750GB RAID 0) - Antec P180 + Trio 650W - XP Pro w/sp3 - NX PCIe w/Expansion Card - Edius 5.51
            Asus P6T i7 920 @3.6 - 12GB Corsair Dominator - GTX275 - 1.5TB & 3TB (2x1.5TB RAID 0) for Video - Antec P183 + Corsair HX-750W - Win7 - Edius 6.07 - Firecoder Blu - PC3.05.91 - BDR-203 - TMW5 & TAW5
            Asus P6T i7 930 - 12GB Corsair - GTX260 - 1TB & 1TB WD Black for Video - Antec P183 + TPQ-850W - Win7 - Edius 6.07 w/HD Spark - BDR-205

            Comment


            • #7
              What card are you using? If it is an NX: Do you have a deck connected to the firewire port of the nx?
              Steve
              EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
              A proud EDIUS EDITOR
              For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

              Comment


              • #8
                As far as details it does not matter what i do. I could be simply muteing a particluar audio track to Making a cut or trim in a video clip to saving the project.

                I have tried editing with nothing else open.
                Best Regards,
                Brent Nelsen
                Studio 43 Productions
                ------------------------------------------------------
                System: M6600 Dell Laptop i7 quad core 2.27ghz, 8gig ram, AMD (ATI) FirePro M8900 graphics 2gig

                Comment


                • #9
                  It sounds like Windows is doing a complete cashe to the disc with every move.

                  Does it get progressively worse as projects contain more edits?
                  Does opening old v4 projects have the same problem?
                  Do you have another machine to test on?
                  Is your project backed up? (cause who knows!)
                  Rusty Rogers | Films
                  >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
                  >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

                  An inglorious peace is better than a dishonorable war.
                  Twain - "Glances at History" 1906

                  Comment


                  • #10
                    Hdvideo, you have a virus wandering in your system.

                    Perform a format and reinstall from scratch.
                    I know it's a hassle, but this is the only way.

                    Comment


                    • #11
                      what ar the project settings ?
                      JoiCam´s
                      Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 16, 8GB GPU & Intensity Pro 4K
                      2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
                      3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
                      4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
                      Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
                      Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
                      And more

                      Comment


                      • #12
                        Rusty Yes, Yes, No, Yes

                        I think i will have to do Belphegar says.

                        I will be down for a couple of days so I wil get back to all of you if that works. I just uninstalled edius and reinstalled it and it did not work.
                        Best Regards,
                        Brent Nelsen
                        Studio 43 Productions
                        ------------------------------------------------------
                        System: M6600 Dell Laptop i7 quad core 2.27ghz, 8gig ram, AMD (ATI) FirePro M8900 graphics 2gig

                        Comment


                        • #13
                          Just a thought: it could be your boot drive is going bad, so you might try replacing that.
                          Edius 6.5 on Lenovo W520 laptop: Intel Core i7-2720QM @2.2 GHz, Nvidia graphics card, 8GB RAM, Windows 7 Pro 64-bit. Canon Vixia HF-G10, three Sony HDV video cameras and one Canon 7D.

                          Comment


                          • #14
                            Have you done a RAM check? Failing RAM will randomly cause Windows to use the swap file more causing all the delays. There are lots of free RAM checkers just do a search.

                            Ron Evans
                            Ron Evans

                            Threadripper 1920 stock clock 3.7, Gigabyte Designare X399 MB, 32G G.Skill 3200CL14, 500G M.2 NVME OS, 500G EVO 850 temp. 1T EVO 850 render, 6T Source, 2 x 1T NVME, MSI 1080Ti 11G , EVGA 850 G2, LG BLuray Burner, BM IP4K, WIN10 Pro, Shuttle Pro2

                            ASUS PB328 monitor, BenQ BL2711U 4K preview monitor, EDIUS X, 9.5 WG, Vegas 18, Resolve Studio 16


                            Cameras: GH5S, GH5, FDR-AX100, FDR-AX53, DJI OSMO Pocket, Atomos Ninja V x 2

                            Comment


                            • #15
                              I am not sure what a boot drive is, help me out on this so i can check it.

                              I have reformatted my computer and finally back up and running and still the same thing happens.

                              This is killing me. Tech support can't figure it out either.

                              I ran the microsoft diagnostics and that i supposed to check the ram and i get no errors. I have not done a thorough check with it yet though.

                              Another other suggestions.

                              Brent
                              Best Regards,
                              Brent Nelsen
                              Studio 43 Productions
                              ------------------------------------------------------
                              System: M6600 Dell Laptop i7 quad core 2.27ghz, 8gig ram, AMD (ATI) FirePro M8900 graphics 2gig

                              Comment

                              Working...
                              X