Announcement

Collapse
No announcement yet.

EDIUS SP/SDI card remote 9 pin does not works

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • EDIUS SP/SDI card remote 9 pin does not works

    Hello.

    I have ensambled a system with EDIUS SP/SDI card for a customer that already ows four EDIUS SP systems.

    When a BETACAM DIGITAL DVW-M2000 is attached to this system via 9pin RS422 cable, EDIUS can not find such VCR. The matter is that in other SP system, not SDI, remote works fine. Any one has some experience with this and can suggest anything?

    Another question. This VCR also has RS-232 conector. Can EDIUS SP be connected to RS-232 ( edius conector is RS-422).

    Thank you in advance.

    EDIUS VERSION IS 4.6
    Last edited by pixelman; 08-26-2008, 09:48 AM.

  • #2
    select an in and out on timeline

    click print to tape and choose RS422

    click VCR settings and click check for deck ID

    if the ID is found, click apply and ok and all is welll

    if the ID is not found, maybe the SDI version does not come with info on this deck? or the cable is faulty? or the deck is switched to local control?
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

    Comment


    • #3
      Thank you.

      But ID is not found. We get an error message " VCR not found". We are going to try wtih a new cable. If not success, try to update to 4.61 version. And wait an answer from GV support.

      Comment


      • #4
        Make sure the input button on the front of the VTR is selected ie 9pin
        It had me chasing around for a while before I noticed the buttons and solved the problem.

        Comment


        • #5
          Originally posted by darwinpro View Post
          Make sure the input button on the front of the VTR is selected ie 9pin
          It had me chasing around for a while before I noticed the buttons and solved the problem.
          Thanks ... this button is selected ... does not works.

          Comment

          Working...
          X