Announcement

Collapse
No announcement yet.

Time line & output screen sudden became Mosaic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Terry Mullaney
    replied
    Mosaic problem

    That could well be the cause actually because the fault repeatedly recurred at the exact same point on the timeline. I've recaptured the footage and the problem is no longer there. Thanks to all who have responded, I'm very impressed with this forum, a fantastic facilty/

    Leave a comment:


  • ds77
    replied
    Originally posted by hungvideo View Post
    Please help me...
    I have Edius pro 4 ver 4.61, When doing editting sudden the whole time line and
    both output screen and monitor the whole screen became mosiac.
    If that problem appear, to over come that I have to log out & log in .
    couple time the problem disappear but quite a lot of time is still exist.
    is could be system memory? My system dual core 2.21Ghz AMD plus 2.00 GB Ram Window XP service pack 2.
    Please help thanks very much
    does your raw footage have any errors in it? My experience with the "mosaic" screen is that if there are video drops in the footage, the footage becomes slightly out of sync with the audio and this in turn causes the mosaic. A solution for me, that works every time, is to open procoder and export the damaged video into a broadcast format, and begin the editing process again.

    Leave a comment:


  • John Lewis
    replied
    had this 2 years ago on aproject, I re captured to a new project.

    Leave a comment:


  • Jerry
    replied
    Originally posted by richnation View Post
    hungvideo, did you find the answer to your problem? I have a similar issue when taking HD footage in an HD timeline and changing the project settings to SD (DV) so I can print the project to DV tape. ALot of the shots looks very compressed or slightly "mosaic". I kinda suspect its my video graphics card.

    Might I make a suggestion to many of our newer posters. You will notice at the bottom of my post are my system specs. Many of us have them there.
    If you are posting a question or an answer to a post it is very helpful for others of us, who might be able to help you, to be able to see what your system specs are.
    Just a suggestion.

    Leave a comment:


  • GrassValley_CT
    replied
    Graphics cards are what we would look at first, for EDIUS V4.x then 128 MB Graphics is minimum requirement.

    There is a full list of compatible cards here: http://desktop.grassvalley.com/support/hardwarecompatibility.php

    Leave a comment:


  • Terry Mullaney
    replied
    Mosaic problem

    Did you manage to sort this problem as I have recently changed to Edius from Premiere and suffered the same problem of the timeline and output screen and monitor display becoming a complete mosaic. Can't imagine it's a graphic card fault as my editing system is only a coule of months old. I first experienced this problem while in multi cam mode but it's done it in another project in normal mode. Very frustrating and surely it's a fault within Edius, or is it?

    Leave a comment:


  • fukly
    replied
    yes i have the same problem too...edius 4.51..
    close edius and re-open.. the problem dissapear,but not for long.
    tried to change the system memory..problem still exist.
    i think its the graphic card..mine is nvidia 8200 256mb
    but i don't have time to do the trial n error, so trying to live with it.
    pls info if u could get rid of this problem too.
    many tx.

    Leave a comment:


  • richnation
    replied
    hungvideo, did you find the answer to your problem? I have a similar issue when taking HD footage in an HD timeline and changing the project settings to SD (DV) so I can print the project to DV tape. ALot of the shots looks very compressed or slightly "mosaic". I kinda suspect its my video graphics card.

    Leave a comment:


  • antonsvideo
    replied
    what drives the external LCD monitor? the graphics card or dedicated hardware such as NX or SP

    the graphics card in my signature works great and is very affordable

    Leave a comment:


  • hungvideo
    replied
    Originally posted by antonsvideo View Post
    what do you mean by both output screen and monitor the whole screen became mosiac.

    both output screen = player and recorder preview monitors? external TV, LCD or Plasma?

    and monitor = PC monitor as in the whole desktop?

    I suggest to get the latest graphics card driver, if that fails, your graphics card maybe dead?
    The record preview monitor of the computer and external LCD monitor
    if need a new graphic card, which one will be good for my system

    Leave a comment:


  • antonsvideo
    replied
    what do you mean by both output screen and monitor the whole screen became mosiac.

    both output screen = player and recorder preview monitors? external TV, LCD or Plasma?

    and monitor = PC monitor as in the whole desktop?

    I suggest to get the latest graphics card driver, if that fails, your graphics card maybe dead?

    Leave a comment:


  • hungvideo
    replied
    Originally posted by hungvideo View Post
    Thanks for your reply the video card was NVIDIA Geforce 2 MX/MX 400 and capture carrd was Storm 2 pro.
    I did check all the fan there was 2 working but 2 does not.I will replace fans and upgrade to 4GB Ram to see the problem still exist or not.
    Thanks very much for quick reply.
    Help ....
    problem still exist !!! replaced 2 fans and upgrade to 3 GB Ram.
    Start using Edius and there problem again....
    Any sugesstion please.Thanks

    Leave a comment:


  • Rusty
    replied
    2GB RAM is generally enough for Edius. 3GB is marginally useful in Windows and (unless you are running a 64 bit OS) 4GB is a waste.

    Leave a comment:


  • hungvideo
    replied
    Originally posted by THoff View Post
    If it was system memory, I'd expect the system to crash -- it's probably the video card or it's memory. Make sure the fans in your system are working, and don't try to overclock the system.
    Thanks for your reply the video card was NVIDIA Geforce 2 MX/MX 400 and capture carrd was Storm 2 pro.
    I did check all the fan there was 2 working but 2 does not.I will replace fans and upgrade to 4GB Ram to see the problem still exist or not.
    Thanks very much for quick reply.

    Leave a comment:


  • THoff
    replied
    If it was system memory, I'd expect the system to crash -- it's probably the video card or it's memory. Make sure the fans in your system are working, and don't try to overclock the system.

    Leave a comment:

Working...
X