Announcement

Collapse
No announcement yet.

audio delay

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • audio delay

    I've a problem with my Edius 4.54. I edited a sequence and everything was OK. When I do play the video and the audio start together, but some seconds after there is audio delay more and more promonounced. If I stop in an other point start the sync again but after some seconds again the same problem.
    I need your help. Gratefully. Iosi

  • #2
    How are you monitoring your audio? That sounds like a case of watching a computer playback but monitoring audio through an external setting

    Comment


    • #3
      Where do you wach the picture, External or on the PC monitor ? if external like tv monitor, from what output on the pc ?
      And from where do you output the audio, from audio card or ?
      JoiCam´s
      Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 16, 8GB GPU & Intensity Pro 4K
      2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
      3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
      4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
      Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
      Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
      And more

      Comment


      • #4
        Originally posted by iosimirson View Post
        I've a problem with my Edius 4.54. I edited a sequence and everything was OK. When I do play the video and the audio start together, but some seconds after there is audio delay more and more promonounced. If I stop in an other point start the sync again but after some seconds again the same problem.
        I need your help. Gratefully. Iosi
        this can also be caused if the audio is not wave at 48khz
        Anton Strauss
        Antons Video Productions - Sydney

        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

        Comment


        • #5
          Originally posted by iosimirson View Post
          I've a problem with my Edius 4.54. I edited a sequence and everything was OK. When I do play the video and the audio start together, but some seconds after there is audio delay more and more promonounced. If I stop in an other point start the sync again but after some seconds again the same problem.
          I need your help. Gratefully. Iosi

          I think i did read your post in to much of hurry last night and missed the point.
          some seconds after you hit the play,all is fine from the start, then audio delay begins fiew sec´s after that and get´s more and more delay fruther you play the timeline.
          I think Anton is right.
          Try exporting the audio to 48khz and put it back to the timeline.


          My best
          Johannes
          JoiCam´s
          Edit station1: i7 6700K 4 ghz, 32gb ram, Edius 9 Workgroup, Davinci Resolve studio 16, 8GB GPU & Intensity Pro 4K
          2: 17" Laptop i7 w: Edius 9 Workgroup
          3: HPxw8600 dual 3ghz Xeon, STORM 3G, , Edius 7, 32 GB ram.
          4: Edius 7, Supermicro x7da8 dual 3ghz Xeon.
          Audio: Protools & Nuendo, M-Audio and Presonus interfaces, control surfaces and preamps, dual 3ghz Xeon. 16gb Ram.
          Studio monitoring: Mackie 1402-VLZ Pro mixer and Mackie HR824 Spk. Panasonic surround system.
          And more

          Comment

          Working...
          X