Announcement

Collapse
No announcement yet.

Tape out malfunction on 4.24

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tape out malfunction on 4.24

    Hey Everyone,

    I'm in a tight spot. I can't get tape out to work on 4.24, or the Mpg Ts writer. I get 'invalid signal' from both my cam and my desktop Sony HDV player from the Ts writer, while the tape out function just gives me an error message straight away.

    The TS writer gets the recorders to kick off, but then it shuts down with 'invalid signal'.

    I have no problem capturing though...

    Any ideas?

    TIA

    M

  • #2
    have you tried another cable?
    Harris
    edius pro 8.2, win10 pro x64, i7 5930K @ 4.4 on asus X99-A usb3.1, corsair h100i gtx with noctua fans, 32G gskill ddr4, gtx 980 4G, system 256G samsung ssd 950 pro M.2, swap 128G samsung ssd 850 pro, general use 512G samsung ssd 850 pro, video 4 @ 3T WD red pro in raid 5

    Comment


    • #3
      or write protection on your tape?
      Aristotelis Bafaloukos
      Systems Engineer, Video Editor, 3D Artist
      BEng (Hons), MSc, MBCS

      Ctrl+Alt+Delete

      Comment


      • #4
        Hi,

        Yes, I have tried another cable. Same problem. It is not the cable however, because I can get output from Premiere Pro 2 without a problem. And like I said, I have no problem capturing from the HDV player with the same cable and settings.

        Has no one else had a problem?

        best,

        Mike

        Comment


        • #5
          "or write protection on your tape?"

          sure, as requested by the Canopus administrators, I only write to this board as a last resort. i have tried several different tapes. The hardware is all ok....any suggestions? i'm like crippled without tape out...

          Comment


          • #6
            Some thoughts:

            - Are both units in HDV mode?

            - Service Pack 2 installed?

            - Are the units correctly installed (device manager)?

            - Are other applications running while you open the TS writer?

            - Are other devices connected to other firewire ports during export?

            Comment


            • #7
              Zorro; Some thoughts:

              - Are both units in HDV mode?

              i'm only using one device at a time, but yes...

              - Service Pack 2 installed?

              latest updates installed. computer online.

              - Are the units correctly installed (device manager)?

              they show up on the list and Premiere Pro export to tape works

              - Are other applications running while you open the TS writer?

              no
              -
              Are other devices connected to other firewire ports during export?

              no, i have disconnected everything except the HDV firewire cable...

              this is a new problem. before, i could export

              has anyone else had the same problem?

              best,

              Mike

              Comment


              • #8
                I'm thinking it's just some setting in Edius i've messed up...any suggestions there? the hardware is all good in Premiere Pro 2.....

                Comment


                • #9
                  I will go try on 4.24 and report back
                  Harris
                  edius pro 8.2, win10 pro x64, i7 5930K @ 4.4 on asus X99-A usb3.1, corsair h100i gtx with noctua fans, 32G gskill ddr4, gtx 980 4G, system 256G samsung ssd 950 pro M.2, swap 128G samsung ssd 850 pro, general use 512G samsung ssd 850 pro, video 4 @ 3T WD red pro in raid 5

                  Comment


                  • #10
                    you get what you pay for -- I have never written anything back to tape with any version of edius, until I tried just a few minutes ago -- but I got exactly the same results as you with 4.24

                    using HQ footage on the timeline that I had captured from Sony HC1 as HDV 1080i and converted to HQ

                    project settings:
                    output device: generic OHCI HD 60 Hz
                    output format: HDV 1080/29.97p

                    all settings correct on HC1 per Sony manual

                    in edius, print to tape (with or without timecode):
                    immediate error message: An error has occurred during tape out

                    in edius, follow help instructions to first create an .m2t file using print to file, and then fire up Capture\mpeg TS writer to write that file to the HC1:

                    as you say, edius sends the signals to the HC1 to take the HC1 off of pause and start recording, but after a second or 2 it says:
                    Invalid Input Signal
                    and even if I let it keep recording, there is nothing on the tape

                    so there's your confirmation (unless we're both doing the same thing wrong): 4.24 print to tape messed up
                    Harris
                    edius pro 8.2, win10 pro x64, i7 5930K @ 4.4 on asus X99-A usb3.1, corsair h100i gtx with noctua fans, 32G gskill ddr4, gtx 980 4G, system 256G samsung ssd 950 pro M.2, swap 128G samsung ssd 850 pro, general use 512G samsung ssd 850 pro, video 4 @ 3T WD red pro in raid 5

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by T-Bone View Post
                      you get what you pay for -- I have never written anything back to tape with any version of edius, until I tried just a few minutes ago -- but I got exactly the same results as you with 4.24 so there's your confirmation (unless we're both doing the same thing wrong): 4.24 print to tape messed up
                      Thanks a mill for confirming this in NTSC, my system is PAL but has 'exactly' the same error messages. So now we know that it doesn't work in NTSC either.

                      Obviously no one on this forum is writing things to tape, but this is the cheapest and safest storage solution for big projects. Having a backup from tape is essential for piece of mind, like where I'm making this movie that's taking me nearly 5 years and I have to keep adapting to the hardware/software to complete the project.

                      So what do we do now?

                      Btw, here's a teaser of Cognition Factor on YouTube..

                      http://www.youtube.com/watch?v=eNwrfkjJC0c

                      best,

                      Mike

                      Comment


                      • #12
                        I think we ask the mods to move this thread to user-reported issues
                        Harris
                        edius pro 8.2, win10 pro x64, i7 5930K @ 4.4 on asus X99-A usb3.1, corsair h100i gtx with noctua fans, 32G gskill ddr4, gtx 980 4G, system 256G samsung ssd 950 pro M.2, swap 128G samsung ssd 850 pro, general use 512G samsung ssd 850 pro, video 4 @ 3T WD red pro in raid 5

                        Comment


                        • #13
                          I transfer the Question Has no one else had a problem? to the german speecharea....

                          If we have a user feedback..... + or - .... I will tell here.....

                          friendly greetings from ViennaLowLevelService ........... old Hans
                          Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

                          Comment


                          • #14
                            Maybe there's a little misunderstanding. Some rules:

                            1. You can't export a timeline to a HDV device directly. You have to render a *.m2t file first (use either SpeedEncoder or PCE) and then use the TS Writer to write back to HDV tape.

                            2. The TS Writer can't work with HQ files, just *.m2t.

                            Comment


                            • #15
                              zorro, thanks for clearing that up - so the first error is actually user error:
                              Originally posted by T-Bone View Post
                              in edius, print to tape (with or without timecode):
                              immediate error message: An error has occurred during tape out
                              but we still have this error, which looks like edius error:
                              Originally posted by T-Bone View Post
                              in edius, follow help instructions to first create an .m2t file using print to file, and then fire up Capture\mpeg TS writer to write that file to the HC1:

                              as you say, edius sends the signals to the HC1 to take the HC1 off of pause and start recording, but after a second or 2 it says:
                              Invalid Input Signal
                              and even if I let it keep recording, there is nothing on the tape
                              Harris
                              edius pro 8.2, win10 pro x64, i7 5930K @ 4.4 on asus X99-A usb3.1, corsair h100i gtx with noctua fans, 32G gskill ddr4, gtx 980 4G, system 256G samsung ssd 950 pro M.2, swap 128G samsung ssd 850 pro, general use 512G samsung ssd 850 pro, video 4 @ 3T WD red pro in raid 5

                              Comment

                              Working...
                              X