Announcement

Collapse
No announcement yet.

anyone experienced this?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • anyone experienced this?

    after closing Edius, Taskmanager/Applications is empty as it should be

    however, Edius and QuickTitler remain in the Process Tab

    now if I want to start Edius again, Edius fails to start unless I manually kill the Edius process

    this happens around 2 times out of 10, I would love to discover the cause
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

  • #2
    Yeah that happen to me, it seems like it happen when you closed Edius and immediately try to open it again.
    I7-6900K, X99 Taichi, Geforce GTX 1070, Corsair RM850X, Corsair H100 IV2, Windows 10, Edius WG 9.30

    Comment


    • #3
      This has been happening to me a lot. (3 systems)
      Sometimes it (edius) is not even in the taskmanager anymore and requires a restart of the system.

      Since no one reported it I thought is was something wrong with our system.
      I thought it was some kind of weird software combo we had.

      The strange thing is that it is not happening on a system which runs vista.

      Steve
      Last edited by SRsupport; 05-05-2008, 05:37 PM.
      Steve
      EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
      A proud EDIUS EDITOR
      For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

      Comment


      • #4
        No problems here. Never noticed this one so far. Might be h/w related. Maybe the device driver has to wait for h/w to be released?
        TingSern
        --------------------------------------
        Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

        Comment


        • #5
          I have also experienced this. Have to kill Edius from task manager processes tab before I can restart it.
          Windows 10 Pro. Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming mainboard, Intel i7-8700K processor, 32GB DDR4 3200MHz RAM, Radeon R9 270 2GB DDR5 Graphics.
          Samsung SSD Drives for system and mixture of SSD and 7200 SATA for video storage.

          Edius 9.50. Blackmagic Intensity Pro 4k
          Dublin, Ireland. PAL.

          Comment


          • #6
            Yep, I get it too.
            Certainly everytime Edius does the "disk too slow" error during capture.
            I just put it down to a bit more sloppy coding, a re-boot at leasts makes me take a break and put the kettle on...
            System 1 - Win7 64/Edius 5.51/Asus P8/8Gb RAM/RAID0/i7 2600K OC/nVidia Quadra 600
            System 2 - Win XP/Edius v4.61/Asus P5 DH Deluxe/4Gb RAM/RAID0/Quad Core 2.4Ghz Q6600/nVidia 9800GT 512Mb/NXHD + other stuff

            Comment


            • #7
              I also have this, if you leave Edius alone after shut down for a minute + it starts ok. immediate restart fails, this only occurs with 4.60 en 4.61.
              Same with DV Capture which sometimes only works after a system reboot.

              Comment


              • #8
                ahhhh, now I know my system is not playing the fool.....happens now and then...not consistant, but once or twice a month.......I blame it on XP.......BTW, it only seems to happen when there is a lot of still images or clips in the bin window....cant remember it happening with small jobs

                Comment


                • #9
                  Annoying to asy the least... happens here and won't let Windows close without a complaint.
                  Rusty Rogers | Films
                  >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
                  >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

                  An inglorious peace is better than a dishonorable war.
                  Twain - "Glances at History" 1906

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Rusty View Post
                    Annoying to asy the least... happens here and won't let Windows close without a complaint.
                    yes, if shutting down PC, it can happen that a window pops that says "Edius is not responding"

                    so now, I always make sure Edius is gone from process tab before shutting down

                    btw, I did not have this problem with old PC which was upgraded to 4.61 via many patches starting from version4

                    the new system has no patches at all and has the full installation of 4.61
                    Anton Strauss
                    Antons Video Productions - Sydney

                    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by antonsvideo View Post
                      yes, if shutting down PC, it can happen that a window pops that says "Edius is not responding"

                      so now, I always make sure Edius is gone from process tab before shutting down

                      btw, I did not have this problem with old PC which was upgraded to 4.61 via many patches starting from version4

                      the new system has no patches at all and has the full installation of 4.61

                      I noticed this with the full install as well. With the patches no issues.
                      Go figure!
                      Jerry
                      Six Gill DV
                      www.sgdvtutorials.com
                      If you own the Tutorials and you need help, PM me.

                      Vistitle YouTube Channel
                      https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

                      Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
                      http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


                      Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
                      Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

                      Comment


                      • #12
                        No

                        No never had the problem, I am running full install..

                        Cheers
                        Steve
                        Main system, Supermicro X8DAH+,Dual Xeon X5680 cpu's 24 cores,2x1400watt power supplys,SC747TG-R1400B-SQ Case,192GB 1333mhz ECC Registered ram,8 x 480GB Intel 520 SSD drives,Windows 7 64 bit ultimate, GTX 670 4GB ,2 x Sony BWU300S Blu-Ray burners, 1x Sony DVD burner,LSI 9266 Raid Controller with Cache vault & fast path Lic, ESI MayaE Audio,HD Spark,Blackmagic intensity Pro,TMPGenc 5,Episode Pro 6,Sorenson 9 Pro,Alcohol 120 V2, Edius 6.53,Dell 27"LCD,HD Spark, Powershield 3000VA UPS.

                        Comment


                        • #13
                          I am having this problem with Edius 5: everytime I close Edius (by "X" in RH upper corner of preview monitor) Edius, QuickTitler (even when not used!) and XDCamselect remain as running processes. Edius cannot be restarted without stopping these processes.

                          Is there a cure for this?
                          Edius Workgroup 8.53

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by antonsvideo View Post
                            yes, if shutting down PC, it can happen that a window pops that says "Edius is not responding"

                            so now, I always make sure Edius is gone from process tab before shutting down

                            btw, I did not have this problem with old PC which was upgraded to 4.61 via many patches starting from version4

                            the new system has no patches at all and has the full installation of 4.61
                            Anton,
                            The only time I had this event happen was when I installed Edius 4.6 .ISO download. I recently redid the system and it no longer happens with installing the 4.0 disc with the latest update.
                            Jerry
                            Six Gill DV
                            www.sgdvtutorials.com
                            If you own the Tutorials and you need help, PM me.

                            Vistitle YouTube Channel
                            https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

                            Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
                            http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


                            Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
                            Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

                            Comment


                            • #15
                              Anton (and everybody else)

                              I had this problem on day one a week before most of you had EDIUS 5 and I asked you (Anton) and you sent me a updated Vitascene tpi which you said would fix it- and it did.

                              SO I'm totally perplexed as to why you are asking this question when you provided me the fix in the first place. Who's been on the wine too much, you or me? :) Am i crazy, or was this a misunderstanding at the time and you fixed it unknowingly? Or maybe, it didn't fix it at all and i've just been lucky since?

                              Comment

                              Working...
                              X