Announcement

Collapse
No announcement yet.

Audio ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sebastian
    replied
    The music you are using may be out of phase, eg. if one of the audio chnnels
    is phase revesed the music will out phase eash other when summed, like you will do in mono.

    When you play back the dvd on the stereo television, then try set it to mono.

    You could also google a free VST phase meter, this way you can
    check the audio┬┤s mono compalitet.

    Sebastian

    Leave a comment:


  • Mark
    replied
    Thanks guys - Guess I'll just have to play around with it. With regards to Barry's question. I have completed the project and put it out to DVD. It works fine on my large TV with the stereo speakers, but when I try it out on the smaller TV (mono) some tracks just don't play.

    Thanks again everyone!
    Mark

    Leave a comment:


  • antonsvideo
    replied
    Originally posted by hvx_germanboy View Post
    My guess would be that you have to play around with the channel mappings (you can find and change them in the project settings...sometimes a little confusing, once you figured it out, it should work fine for you...), or it could simply be the audio switched off on some tracks..
    I agree, time to clear all mapped tracks, luckily one right and one left mouse click will fix this
    http://www.videoproductions.com.au/e...all-tracks.gif

    Leave a comment:


  • Bluetongue
    replied
    Mark
    How are you playing back, DVD, time line to Edit card, Firewire to camera to TV?
    With what ever as you are going to a MONO TV how have you combined the output from the unit you are playing back from, all units play back in stereo so you will need a cord or adapter that you can combine both channels before plugging into the MONO TV or you will only get the LEFT or RIGHT Channels
    Regards Barry

    Leave a comment:


  • hvx_germanboy
    replied
    My guess would be that you have to play around with the channel mappings (you can find and change them in the project settings...sometimes a little confusing, once you figured it out, it should work fine for you...), or it could simply be the audio switched off on some tracks..

    Leave a comment:


  • COMPLETE VIDEO IMAGE
    replied
    Audio

    Go to properties. Click on audio info on clip properties toolbar and check what you have selected under Channel Settings. Try different settings ie monaural or stero.

    Another area to check is under Settings/Projects Settings/Change current setting/panning mode. The panning mode setting should be on "EDIUS Pro 3 compatible".

    Hope this helps.

    Ted

    Leave a comment:


  • Mark
    started a topic Audio ?

    Audio ?

    Hi folks,

    I'm a bit embarrassed to ask this question but...when the project I've just finished working on is played through a small TV with only one speaker, some music tracks don't come through. Obviously it's how I have my music set up. However, I'm getting rather confused, as my feeble mind frequently does. So, can anyone please explain to me a quick and sure way to make it play correctly on both stereo TV's and monaural TV's? Thanks so much for your help!!

    Mark
Working...
X