Announcement

Collapse
No announcement yet.

Titlemotion has become completely unusable

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Titlemotion has become completely unusable

    Since updating to 4.6 version of Edius, titlemotion has become unusable. Half the time the window that opens up for titlemotion has areas that are see through or holes in it (missing icon buttons or menus). Often while trying to type in the window, titlemotion locks up/crashes.

    I had no problems like this before in 4.5. Someone suggested its my graphics card or the drivers of my graphics card. Same card I've been using for over a year now but I probably have updated the drivers for it a couple times over the year. Anyone else having titlemotion problems? with it crashing, locking up or looking weird?
    NLE: PC, Gigabyte Motherboard with E6850 Core 2 Duo CPU @ 3.0ghz. 4Gb Ram. GRAPHICS: NVIDIA GeForce GTS250
    DRIVES: 4TB raid 0 array connected to AMCC 3ware SATA controller with 518mb memory. Other Drives: Seagate & WD 7200rpm 1TB each
    SOFTWARE: Edius 5.5, Adobe Encore CS4, Photoshop and After Effects CS4.

  • #2
    Reinstall tmpro.
    Steve
    EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
    A proud EDIUS EDITOR
    For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

    Comment


    • #3
      I have ZERO problems with Tmpro in version 4.61 of EDIUS. I think something must have been corrupted in your TMPRO.
      TingSern
      --------------------------------------
      Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

      Comment


      • #4
        I received 10 new pc's with edius 4.6 installed. On all these systems titlemotion is causing problems. Is there anything that we can do about this?
        check out
        www.belga.be
        http://picture.belga.be
        http://video.belga.be/belgavideo

        Belga News Agency

        Comment


        • #5
          Originally posted by Maarten View Post
          I received 10 new pc's with edius 4.6 installed. On all these systems titlemotion is causing problems. Is there anything that we can do about this?
          First of all you could name some of your problems.

          Comment


          • #6
            I would first upgrade all the pcs to 4.61.


            Steve
            Steve
            EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
            A proud EDIUS EDITOR
            For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

            Comment


            • #7
              the same problems as discribed by Richnation.
              Also sometimes edius crashed when using titlemotion.
              the only thing what I can do is ctrl+alt +delete end task

              Is there no third party software available that is more stable?
              check out
              www.belga.be
              http://picture.belga.be
              http://video.belga.be/belgavideo

              Belga News Agency

              Comment


              • #8
                You can try Heroglyph by ProDad Software.
                TingSern
                --------------------------------------
                Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

                Comment


                • #9
                  I had the missing icons happen to me the other day, I discovered that somhow the windows got turned off. go to tools and see if something got turned off.

                  having used TM for a while ( back in my Speed Razor days) it much more stable now then when I first got it ( tho, the the glow border and lost soft shadow bug is a pain sometimes)
                  John Sirb
                  Lake Breeze Video Lorain,OH
                  --------------------
                  SYS 1: Edius 9, Vistitle 2.5, Boris Red,Neat Video, Gigabyte Z170x G5, I7 6700K 4.0Mz Skylake, G.SKILL Ripjaws X Series 8GB x2, NVIDIA QUARTO 2000



                  JVC HM-100,JVC HM-700, JVC HM-600, Canon 80D

                  Comment


                  • #10
                    I still maintain that you guys have a corrupted TMPRO somewhere ... because I have zero problems with the software.
                    TingSern
                    --------------------------------------
                    Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

                    Comment


                    • #11
                      TMpro is not the easiest of title package to deal with NOT intuitive at all - BUT I have no issues as stated above using EDIUS 4.61

                      I have had a few overlay errors though with see through sections of a programme - This was cured with a Catalyst driver change for my Saphire card...........

                      Dont know if that helps
                      Asus P5K64WS, Intel Core 2 Quad QX6850 Extreme CPU, Saphire HD 3850 512mb graphics, WDraptor160 OS, Highpoint Rocket raid 2310 4 x 500gig Seagate sata 2 se drives in raid 0, NXe and Edius 5.51 Imaginate 2.
                      Procoder 3.06 and various Prodad add-ons

                      Comment


                      • #12
                        I had problem installing it in edius 4.6, couldn´t do it whotout a reg. hack in windows..and now when i trying to right-clicka a track in Edius, it won´t open, it only opens in the Bin ?
                        A computer with a lot of stuff in it :)

                        Comment


                        • #13
                          I don't have EDIUS right now to tell you the exact option to check, but in the Application settings, under Timeline, at the top there are a number of checkboxes. The last two are Add clip to mapped track and something else related. Usually both of these options are enabled.

                          There seems to be a bug where if the last option is not enabled, then you cannot right-click to add a title to a line with either TitleMotion or QuickTitler. The titler simply will not launch.

                          Comment


                          • #14
                            I rolled back by Nvidia Video graphics card to an earlier driver vers. and that fixed alot of my problems with titlemotion. Okay so your graphics card can be the culprit sometimes However I have a project with several timeline sequences. On the first 2 or three, I can click to add titles and Titlemotion opens up and works fine. But with the last 3 sequences..Titlemotion won't open up at all (whether clicking ctrl T or any other means to add/open titles. I have to go to one of the previous sequences and copy a title and paste it into one of the latter sequences with the problem and then double click on the title track I just pasted into it. Anyone seen this?
                            NLE: PC, Gigabyte Motherboard with E6850 Core 2 Duo CPU @ 3.0ghz. 4Gb Ram. GRAPHICS: NVIDIA GeForce GTS250
                            DRIVES: 4TB raid 0 array connected to AMCC 3ware SATA controller with 518mb memory. Other Drives: Seagate & WD 7200rpm 1TB each
                            SOFTWARE: Edius 5.5, Adobe Encore CS4, Photoshop and After Effects CS4.

                            Comment


                            • #15
                              FIX Title Motion on EDIUS 4.6 Update

                              Originally posted by richnation View Post
                              Since updating to 4.6 version of Edius, titlemotion has become unusable. Half the time the window that opens up for titlemotion has areas that are see through or holes in it (missing icon buttons or menus). Often while trying to type in the window, titlemotion locks up/crashes.

                              I had no problems like this before in 4.5. Someone suggested its my graphics card or the drivers of my graphics card. Same card I've been using for over a year now but I probably have updated the drivers for it a couple times over the year. Anyone else having titlemotion problems? with it crashing, locking up or looking weird?
                              You should try following steps:
                              1. Uninstall EDIUS 4.6
                              2. Install EDIUS 4.02 or 4.5 (FULL not Update) & "Title Motion" again
                              3. Uninstall EDIUS 4.02 or 4.5 but no "Title Motion"
                              4. Install EDIUS 4.6 again
                              Thats all
                              Last edited by troithan2004; 08-23-2008, 04:18 PM.

                              Comment

                              Working...
                              X