Announcement

Collapse
No announcement yet.

Audio waveform not showing

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • MacJedi
    replied
    The No Waveform FIX!

    I don't know what causes the waveform to disappear but I was watching someone using Edius and they accidentally hit an unknown keystroke and the waveform disappeared. I suggested to copy everything in the sequence and then create a new sequence and paste everything into that new sequence. All waveforms returned.

    Leave a comment:


  • nmccarthy6
    replied
    Make sure you have write access to the drive where the source file is. If you don't Edius won't draw a waveform.

    Leave a comment:


  • Rusty
    replied
    Hard to tell from the original screenshot, but if we're looking at a Sequence there will be no waveform.

    Leave a comment:


  • pjsssss
    replied
    Your first set of photos show some very weird settings. The second shows no audio. After you follow Steve's advice of clearing all tracks, try to replace the clip on the timeline. My guess is that you have a wrong mono channel on the track.

    Leave a comment:


  • camillo777
    replied
    Ok, after updating no waveform...

    How to create a project preset with 8 audio channels? The maximum permitted seems to be 4ch...

    Leave a comment:


  • SRsupport
    replied
    Ok Sorry I forgot that Edius does not draw waveform on color bar.


    Right click where the little "a" is and choose clear all tracks.
    Now put a clip on the time line see if the wave form draw after doing the refresh waveform.

    Before I forget for the 8 channel audio clip it is better to use an 8 channel audio project.

    Steve

    Steve

    Leave a comment:


  • camillo777
    replied
    Attached the color tone test and the project settings.

    Camillo
    Attached Files

    Leave a comment:


  • SRsupport
    replied
    Ok this could be either a wrong channel selection or unsupported audio.
    That sample rate is kinda weird.

    Add a colorbar:

    In out
    right click > new clip -> color bars-> choose one and include tone.

    Is there a sample of this footage anywhere?

    Steve

    Leave a comment:


  • camillo777
    replied
    Here are some properties; I tried with 2 files, simple Microsoft AVI and MXF D10.

    How to add that color bar?
    Attached Files

    Leave a comment:


  • SRsupport
    replied
    Also can you put a 3 sec color bar on the time line with a -db tone.
    Give me a screenshot of that color bar.


    Steve

    Leave a comment:


  • pjsssss
    replied
    What format is your clip? Let me also add that your system is very underpowered and might be causing a problem.

    Leave a comment:


  • SRsupport
    replied
    1 I see you use mapped audio are you mapping the correct channel?

    2 What sort of clips are they.

    3 what is the audio format?


    Steve

    Leave a comment:


  • camillo777
    replied
    Unfortunately it does not work.

    It seems not to work with any file format...

    Any idea or troubleshooting?

    Thank you!

    Camillo

    Leave a comment:


  • SRsupport
    replied
    Try this:
    1 select clip
    2 press alt+ enter
    3 go to audio info tab an press refresh wave data.
    4 press ok
    The waveform displaty will be back.

    Leave a comment:


  • camillo777
    started a topic Audio waveform not showing

    Audio waveform not showing

    Please I am getting crazy.
    My clip has audio and plays well.
    I cannot afford to display the audio waveform.
    Can you help me?

    I opened the Audio (Alt+S) selected the little sinusoid nothing happens...

    Where is my audio waveform?

    Using Edius Broadcast 4.61 on Windows XP / Pentium 4 / 512 GB RAM

    Tahnk you!

    Camillo
    Attached Files
Working...
X