Announcement

Collapse
No announcement yet.

Sequence editing problem.... cockpit error? Bug?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sequence editing problem.... cockpit error? Bug?

    I have 4 short sequences mixed on the timeline with several QT clips. A few weird things are happening when applying dissolves between sequences and clips. BTW, All material does have transistion handles to accomodate the dissolves.

    1. I apply a dissolve to the end of a sequence and the begin of a video clip. The video clip goes black on both the source and record monitors. Just dissappears. Not on all clips, just a few here and there on the timeline.

    2. On some of the dissolves the result looks like the clips are picking up extra frames from the backend of its own clip, and are visible during the dissolve. It looks like there aren't enough frame handles and you see some of the next clips frames to make up for it. But only it comes from the other end of the same clip. Am I making sense here?


    Can you edit sequences just like video clips? Am I doing something wrong? I am trimming (cut and ripple delete mostly) the lengths of some of the sequences on the timeline. I assume this can be done? Are these bugs?

    Thanks.

    Tom
    Tom Koveleskie - Director/Producer/Editor
    Quarter Town Films - Independent Feature and Documentary Films.

    Edius 8 WG with HDSpark, AMD 8 core FX 8370 Black Edition 4.3 GHZ, MSI 970A Krait Edition, 16 GB Patriot DDR3 1333 MHz RAM, EVGA Nvidia GTX 780 TI graphics, Win 10 X64.

  • #2
    Any one else have these problems editing sequences?
    Tom Koveleskie - Director/Producer/Editor
    Quarter Town Films - Independent Feature and Documentary Films.

    Edius 8 WG with HDSpark, AMD 8 core FX 8370 Black Edition 4.3 GHZ, MSI 970A Krait Edition, 16 GB Patriot DDR3 1333 MHz RAM, EVGA Nvidia GTX 780 TI graphics, Win 10 X64.

    Comment


    • #3
      I am not on my NLE-WS.... but have you try:

      A\b editing ....and the dissolve on the "mixer-part" from the clip ???

      greetings from old (but not dead) Hans ;-)
      Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

      Comment


      • #4
        Originally posted by Alter Ego View Post
        All material does have transistion handles to accomodate the dissolves.
        Tom
        in order to add dissolves on the same track, you should not have any grey triangles at the clip edges (this indicates clip is fully extended)

        as Hans mentioned, AB editing should always work and transitions are applied to keyer track of the higher clip only, never on the lower one
        http://www.videoproductions.com.au/e...ab-editing.gif
        Anton Strauss
        Antons Video Productions - Sydney

        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

        Comment


        • #5
          Thanks for the reply Hans and Anton.

          I am not doing AB editing. I am using just the VA track and trimming the mixed sequences and QT video clips on the timeline. I am not using multiple tracks as in the screen shot you provided. I am applying the dissolves to the video clips on the VA track only.

          When applying a dissolve, some clips, not all, just show black in both monitors. Meaning the video disappears just as if you had a blank spot on the timeline. But there isn't a blank spot. The clip stays put, but the video goes away. When I double click the disappearing clip on the timeline, nothing shows up in the source monitor window. Its blank.

          Also most of the clips on the timeline work fine with dissolves applied. It is maybe 1 out of 10 clips exhibits this strange behavior. Its seems like some of the sequences don't like the trimming and the transistions applied. Edius should treat the sequences just like an ordinary video clip, correct? I should be able to trim and add transistions.
          Tom Koveleskie - Director/Producer/Editor
          Quarter Town Films - Independent Feature and Documentary Films.

          Edius 8 WG with HDSpark, AMD 8 core FX 8370 Black Edition 4.3 GHZ, MSI 970A Krait Edition, 16 GB Patriot DDR3 1333 MHz RAM, EVGA Nvidia GTX 780 TI graphics, Win 10 X64.

          Comment


          • #6
            does it work if you try AB style?

            I don't use QT files on timeline so I can't be sure if that is a cause

            I also don't use sequence clips because they fail to show a waveform
            Anton Strauss
            Antons Video Productions - Sydney

            EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

            Comment

            Working...
            X