Announcement

Collapse
No announcement yet.

back to 4.54

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • back to 4.54

    I've been busy cutting a peice incorporating EX1 and Z1 footage, quite a lot of effects, AE - on my system which is running 4.6.

    I've run into slowdown problems which are restored to normal by closing Edius and restarting. The symptoms are, slow responses to selection of anything, a refusal to stop playing the time line for 10 seconds or so, and a generaly "lazy" interface. The project does not contain vast amounts of clips, so its not on overload, as I say, this is all instantly corrected by a quick restart.

    RAM is reported as around 1.3gb available even under stress, I've used the 8800 nvidia card (same issues ) an FX1700 card (same issues) and even my old 6600 (same issues) so it's not video card related.

    If I revert to Edius 4.54, all works perfectly, so it's a 4.6 problem.

    Did I read some where that there is an issue with the PCI X version of the NX card and 4.6 ??

    Maybe narrowed this down a bit, the interface appears to "stall" as the buffer is being prefilled for playback, then restart Edius and all is well again, but changing the project settings causes it to go slow again. This is all true with NX or OHCI output.

    I have a Supermicro X6DAE-G2 motherboard with PCI-X NX card.

    This is not the end of the world, although as an EX1 owner, the easy import of footage from this camera in 4.6 is great, but I can live without it for now, but I wonder if this is a known issue, it is making editing a bit of a soupy drag, so much so that I'm about to reinstall the whole darn thing back to 4.54.

    Thanks

    Paul
    Last edited by PaulTV; 04-11-2008, 10:52 AM.
    Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

    1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

    http://indiestereographer.blogspot.co.uk

  • #2
    I have a Supermicro X5DA8 motherboard with PCI-X SP card and 0.000% performance problems using 4.6

    what is your buffer setting for NX and OHCI, I use 128 for both, using more drains the system memory too much for no real need
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

    Comment


    • #3
      Hey Anton,

      I've tried from the lowest settings possible to my usual which is the highest - when running HD (160) but too high for SD (560) so I reduce when working on SD projects.

      I just opened a project, it played fine, then changed the settings from HDV to SD and it went choppy, restart OK again, change project, choppy again.

      very odd

      Paul
      Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

      1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

      http://indiestereographer.blogspot.co.uk

      Comment


      • #4
        is your PC on the net? does it have real time virus monitoring? in my case, I have none of it
        Anton Strauss
        Antons Video Productions - Sydney

        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

        Comment


        • #5
          No and No and Never!

          I'm like you, keep it clean and tidy - also, all this only happens in 4.6.

          Paul
          Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

          1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

          http://indiestereographer.blogspot.co.uk

          Comment


          • #6
            strange, 4.6 screams here and I use older dual Xeon mobo Supermicro X5DA8

            I use Raid0 for video with 4 x 146GB 15k SCSI

            my C drive is 15k 36GB Seagate SCSI achieving almost 100mb/sec
            Anton Strauss
            Antons Video Productions - Sydney

            EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

            Comment


            • #7
              I have Rocket raid card with 4x 300gb internal, but never had a problem up to now, I installed 4.6 when it was first available, opened an old project and experienced this problem, then created a new project which appeared fine.

              I re installed 4.54 to work on the old project and started again with 4.6 recently, with new clean projects, but have encountered the same issues.

              On my hairy fast laptop, no problems, but no NX of course so,I'm gonna do a clean out and a fresh install, wasn't there a Canopus app to remove all related Canopus system files somewhere? as well as the windows cleaner thingy?

              I'd love to have 4.6 run smoothly on my system as it's so good with the EX1.

              Paul
              Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

              1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

              http://indiestereographer.blogspot.co.uk

              Comment


              • #8
                In fact, all the problems I hear are for EDIUS 4.6 with NX (PCI-e) version. The PCI-X (64 bits PCI) with 4.6 screams - 0.000000% performance problem on my workstation.

                Folks have complained about how slow EDIUS takes to come back after losing its focus - but, I tested it on my workstation - the slowest I have seen is 10 seconds (with 128 open clips - the maximum my secondary monitor can display).
                TingSern
                --------------------------------------
                Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

                Comment


                • #9
                  Please note that 4.61 is now available.

                  Comment


                  • #10
                    So I installed 4.61 and I still have the same problems - so its back to 4.54 for me.

                    Paul
                    Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

                    1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

                    http://indiestereographer.blogspot.co.uk

                    Comment


                    • #11
                      Just a little more detail:

                      Open new project (DVCpro HD 50i) add 2 clips to timeline, change project to SD 50i and I get this situation where the timeline will not stop playing until the buffer is full, nor will the interface respond in any way until it is filled. This is true with the NX engaged or with OHCI.

                      Toggle the video overlay setting, and it all works again, each time I change format, the same behaviour, which can be reset by this action.

                      I guess by the huge response, I'm alone with this problem.

                      4.54 back on and all plays fab - I wonder what changed from 4.54 to 4.6 that has affected my system so badly?

                      Paul
                      Last edited by PaulTV; 04-12-2008, 04:20 PM.
                      Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

                      1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

                      http://indiestereographer.blogspot.co.uk

                      Comment


                      • #12
                        Paul, you're not alone on this one for sure...

                        4.6 just seems boggy
                        Rusty Rogers | Films
                        >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
                        >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

                        An inglorious peace is better than a dishonorable war.
                        Twain - "Glances at History" 1906

                        Comment


                        • #13
                          Thanks for the support Rusty, I'm now working with 4.54 and it's such a joy, fast and furious, very reponsive, I'm just concerned in the long term, as maybe this is just how Edius will stay, although plenty of people say it goes like a rocket,

                          Is it worth doing a complete system rebuild from the ground up? it'll take so long, and probably be no different in the end. My laptop runs 4.6 just fine - I just don't get it at all - sure it's graphics or NX related.

                          Paul
                          Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

                          1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

                          http://indiestereographer.blogspot.co.uk

                          Comment


                          • #14
                            Now I'm really miffed, I just opened my Storm 2 system to do a little tweak, and with 4.6 on board the lousy rotten cursor is sticky and won't budge until the stupid buffer is full, this is too crap for words, at this rate I'll be using Avid or FCP - oh GOD I might have to buy a MAC!

                            By the way, this was tested using a DV 4x3 project - I mean, if it won't handle that, it's going in the bin.

                            Paul
                            Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

                            1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

                            http://indiestereographer.blogspot.co.uk

                            Comment


                            • #15
                              Paul, it's the dryness you get on that sun drenched island, it's dried up all the lubrication in your computers. You need our pesky British rain to lubricate the works.

                              Still on Edius 4,54 here and not budging, no way, not yet.. too many problems when there's an update, one step forwards and one back.
                              Claire

                              Edius 8.53 Workgroup, DVC Built i7 5960X 8 core Haswell-E Unlocked, Win10 Pro 64 bit, Gigabyte GA-X99-UD4, 32GB DDR4 RAM, RTX 2080 Ti 11GB, Decklink 4K Extreme 12G, TMPGEnc Movie Plug-in AVC, Eizo 31" ColorEdge CG319X HDR 4K monitor

                              Comment

                              Working...
                              X