Announcement

Collapse
No announcement yet.

How to make 120 fps look like 29.97 fps in edius x

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • sanraj
    commented on 's reply
    Thank you It worked :)

  • sanraj
    commented on 's reply
    Thanks will try

  • GrassValley_PS
    replied
    In the Bin, change your view to Detail Mode. You may have to add Frame Rate to the columns (do that by right clicking on any existing column at the top header and selecting it as an option). Highlight all of the clips that you want to change and then click on the arrow (which will be on the last clip chosen) and change your Frame Rate. All of the clips should change at once. BTW anytime you want to do something to a lot of clips at once, the Detail Mode in the Bin may be your best bet.

    Leave a comment:


  • sanraj
    commented on 's reply
    Got it. Also I have to change video frame rate one by one in bin
    I did select all video clips in bin and try to change frame rate all too gather but it did not change all :(
    am i doing something wrong ?

  • LewS
    replied
    The audio is not linked to the video so you need to bring it in manually. Once on the timeline you can link them together if you need that.

    Leave a comment:


  • sanraj
    commented on 's reply
    yes it worked now video playing fine but audio is not pulling with video, Canon R5c separate audio file is not pulling in timeline

  • LewS
    replied
    Change it in the bin, not on the timeline then put it back on the timeline from the bin and see what happens. It worked fine here.

    Leave a comment:


  • sanraj
    commented on 's reply
    Canon EOS R5 C Records separate audio from video when recoding slow motion

    A009D012_220625ZM_CANON.MXF ( No Audio Slow Motion 60fps at 29.97 )
    A009D012_220625ZM_CANON.WAV ( Just Audio )

    Now what is the best way of finding each audio track according to video from same file name and make it normal play
    What are the steps involved
    Thanks

  • sanraj
    commented on 's reply
    Holy Fk it worked dragging the right edge. Now do I need to to manually to each clip ? Is their any easy way of doing it ?

    Many Thanks Antonsvideo

  • sanraj
    commented on 's reply
    yep will do

  • antonsvideo
    replied
    please read my reply

    also, set your project to stereo, you have it set to 7.1 surround sound (8 channels)

    stereo is 2 channels

    Leave a comment:


  • sanraj
    replied
    https://www.twinproduction.com/60Slowmo.mp4

    Leave a comment:


  • antonsvideo
    replied
    drag the right edge of the clip left until the diagonal lines are gone

    as I said before, it is best to change the frame rate in the bin prior to adding to timeline

    your clips play perfect here when set to 59.94 in a 29.97 project

    Leave a comment:


  • sanraj
    replied
    Ok Here is with XML this is 60FPS Slow motion at 29.97

    www.twinproduction.com/60-fps.zip

    I am still unable to play normal speed at 29.97
    When i Change to 59.94 attached image happens, and still playing in slow mo
    Attached Files

    Leave a comment:


  • antonsvideo
    replied
    and be sure to apply the PCC filter so the Canon Log is set correctly

    Leave a comment:

Working...
X