Announcement

Collapse
No announcement yet.

Export Print to File issue with 10.30.8291

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Export Print to File issue with 10.30.8291

    I have a project that I export to H.264/AVC "Blu-ray 3D exporter plug-in". Version 10.21.8061 exports with no issue and creates the m2ts file output with both video streams and the audio. After upgrading to 10.30.8291 the export fails and reports "Catastrophic failure" in the job monitor. I am unsure where to look for further detail. Is there a more detailed error log? If I revert to the previous version 10.21.8061 the export works again. The project is a simple m2ts 3D file with AC3 5.1 audio. The new version DOES export to the non 3D m2ts format using the "Blu-ray exporter plug in". I can operate with the prior version but if there is an issue with new version hopefully it can be addressed. If anyone has any suggestions please advise. Basically the same project that exports with 10.21.8061 does not export with 10.30.8291 with no other changes so I am not sure of anything more to try. Thanks.

  • #2
    I tested and it worked
    Can I see a screenshot of project settings, export settings, and sequence settings audio channel map, because 5.1 surround sound requires correct mapping
    Last edited by antonsvideo; 02-25-2022, 12:06 AM.
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

    Comment


    • #3
      My proxy settings are manual in settings.

      I went through a UHD 50p test project that gave catastrophic failure creating proxies, same thing would not export.

      It is a bug that pops up in certain projects.

      Saved the project as samename-2.

      Removed all the media.

      Added media XAVCI files.

      Carried on making proxies no error.

      Added iPhone 12 HEVC "Dolby Vision" (HLG compatible) at 50p

      Edius created a proxy ok for that clip. As soon as I tried another XAVCI clip catastrophic failure.

      So remove the iPhone 12 clip. Saved.

      Closed Edius.

      Opened Edius and carried on making manual proxies with no error.

      Added a different HEVC clip and same again catastrophic failure on clips I tried after making a proxy on the HEVC clip.

      Those HEVC clips are Variable Frame Rate 44-56FPS, it seems phone designers don't understand video standards and Edius gets screwed up after making that proxy.

      Its not much help apart from stick with the earlier version, but just to say its happened to me.

      Mike
      Sys4: Z10PE-D16WS MB 2xE5-2696 Xeon 72 active logical cores. EWG9. 64G RAM. Aorus GTX1080Ti. 55" Q7 1500 NIT HDR 4K TV/Storm 3G Elite/Decklink 4K 12G/8CH audio monitoring, Yamaha RXA-870 A/V. Sys1-3 EWG8 + RX-E1+HDBX1000 MIP in HP xw8600 2 x X5492 CPU 8 cores, 8Gig RAM, Quadro FX3800. All sys Fibre to central media pool - 5TB Axus Yotta RAID + QLogic Fibre Switch. Central VCR rack plus YUV & audio to viewing room with Yamaha AX1 7.1 100 watt per channel amp with 1000W sub 63" HD 3D Samsung TV

      Comment


      • #4
        Thanks for reviewing. See pics. The settings are the same when it works with the old version and when it does not with the new version. I also created a new project from scratch and setup things as shown with no luck on the new version. Maybe it is specific to the media clips - but still it works in the prior version so something is different. I will see if I can create a short clip and duplicate the error and then provide access if someone is willing to test it.

        Brian
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 1 photos.

        Comment


        • #5
          your export audio setting and bitrate is incorrect for 5.1, you can't use 384 bitrate for 5.1, only good for stereo

          try 640 for bitrate

          AVP-0437.png
          Last edited by antonsvideo; 02-25-2022, 12:16 AM.
          Anton Strauss
          Antons Video Productions - Sydney

          EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

          Comment


          • #6
            I think there is an issue with the Blu-ray 3D export preset, I will find out
            Last edited by antonsvideo; 02-25-2022, 08:02 AM.
            Anton Strauss
            Antons Video Productions - Sydney

            EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

            Comment


            • #7
              That has been confirmed as a bug. Not sure when the fix will be. If that is critical, you should use 10.2x
              1: 3970X Threadripper, Asus ROG Strix TR40 E Gaming, G. Skill Trident Z Neo 128G DDR4 3600, EVGA GeForce RTX 2080Ti, Samsung 970 EVO M.2 1T, Intel 660P M.2 2T (2), Seagate Ironwolf NAS 12T, Enermax TR4 360 AIO, Lian Li 011 DXL, AJA Kona 4, Asus ROG Thor 1200

              2: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64G DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512G, GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i, Phanteks Luxe, 16T RAID HGST Deskstar NAS 4T, Corsair H115i AIO, BM IP 4K

              Comment

              Working...
              X