Announcement

Collapse
No announcement yet.

No sound from MTS files

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by bk_numberone View Post
    Thank you for getting back to me. I have done a small screen-record of what happens and also of me checking the output. You can clearly hear and see that I have the right output selected as I can hear the other example MP4 file working fine.

    https://benkirkley.co.uk/sample_clip/edius_issue.mp4

    There is no other output hardware for Edius or any recent hardware changes to the PC.

    Can I ask if you have the same up-to-date Windows Service Stacks that I highlight in the video, dated 23/11/2021? 10.0.19041.1371?
    I believe this ties in with when it went wrong.

    Ben
    I'm running Windows 21H2 version 19044.1348 with Edius X. It also works on Windows 21H1 19043.1348 with Edius 9.55.
    All .net frame work is the latest available for my OS's.
    Jerry
    Six Gill DV
    www.sgdvtutorials.com
    If you own the Tutorials and you need help, PM me.

    Vistitle YouTube Channel
    https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

    Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
    http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


    Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
    Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

    Comment


    • #17
      Just a thought and probably not a good one but have you got anyway outside of Edius to convert to HQ or HQX or would you like me to convert your file and give you a link. It just appears that maybe it's the AC3 decoding that is broken.
      Have you got any AC3 audio only files?
      With regard to a ghosted C drive if you haven't got one it is too late until you get this issue sorted.

      Comment


      • #18
        what is your exact EDIUS version number?
        did you ever install any third party codec pack? they can cause issues with EDIUS
        Anton Strauss
        Antons Video Productions - Sydney

        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

        Comment


        • #19
          Works fine here both audio and waveforms. Have you tried a re-install of Edius?
          Last edited by LewS; 11-29-2021, 11:48 PM.
          My System: Edius Workgroup 9.51 & 10.0, Intel I9-9900K 3.60GHz Liquid Cooling, MSI Z390-A PRO MB, 32-GB Mem, GeForce GTX 1660 6GB GPU, BM Intensity Pro 4K Card, Win 10 Pro

          Comment


          • #20
            normalising to _12db. (Edius X 10.21.8061)
            Attached Files

            Comment


            • #21
              Originally posted by raptor9 View Post
              normalising to _12db. (Edius X 10.21.8061)
              The OP has already established he has no sound output from ANY MTS on the Edius timeline. Normalising by any amount is not going to help.

              Comment


              • #22
                Originally posted by DigitalDave View Post
                Just a thought and probably not a good one but have you got anyway outside of Edius to convert to HQ or HQX or would you like me to convert your file and give you a link. It just appears that maybe it's the AC3 decoding that is broken.
                Have you got any AC3 audio only files?
                With regard to a ghosted C drive if you haven't got one it is too late until you get this issue sorted.
                Yes, thanks Dave, I am going to have to resort to converting to MP4 in order to meet editing deadlines, which I have started, but I am really hoping this issue is repeated somewhere else important so it is not just me affected and it can be rectified.

                Comment


                • #23
                  Originally posted by antonsvideo View Post
                  what is your exact EDIUS version number?
                  did you ever install any third party codec pack? they can cause issues with EDIUS
                  As per my initial post, I have Edius X Version 10.21.8061
                  Also I have a full version of Edius 9.52.6384 on my system which has exactly the same issue, happened at the same time.

                  I will check on third party codecs, but any codecs would have been installed on my system many years ago and been running fine with Edius.

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by bk_numberone View Post

                    Yes, thanks Dave, I am going to have to resort to converting to MP4 in order to meet editing deadlines, which I have started, but I am really hoping this issue is repeated somewhere else important so it is not just me affected and it can be rectified.
                    Just out of interest - try this short AC3 test file on the timeline https://we.tl/t-Hudsdt3YAW It will at least prove that it is or isn't AC3 decoding.

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by DigitalDave View Post
                      Just out of interest - try this short AC3 test file on the timeline https://we.tl/t-Hudsdt3YAW It will at least prove that it is or isn't AC3 decoding.
                      Thanks, can confirm the test AC3 file will not play.

                      Edius imports into timeline, but not sound at all, no waveform, no signal at all. But Edius does not give any error message.
                      How can I find out what error for where it is going wrong / not finding the right codec?

                      Comment


                      • #26
                        some third party codec destroyed the EDIUS ac3 codec

                        check cpanel, uninstall programs and look for newly installed items and see if they ring a bell

                        your clip plays fine here in 9 and X

                        you can generate a system report from the EDIUS help menu and attach it here, I will have a look

                        also, as mentioned, an uninstall and reinstall of X may cure it, no need to deactivate when uninstalling
                        Anton Strauss
                        Antons Video Productions - Sydney

                        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                        Comment


                        • bk_numberone
                          bk_numberone commented
                          Editing a comment
                          Thanks, can I just check is it safe attaching a system report on this forum like this? It looks pretty comprehensive, can any sensitive info be obtained from it?

                      • #27
                        Originally posted by bk_numberone View Post

                        Thanks, can confirm the test AC3 file will not play.

                        Edius imports into timeline, but not sound at all, no waveform, no signal at all. But Edius does not give any error message.
                        How can I find out what error for where it is going wrong / not finding the right codec?
                        We have progress - let Anton have the system report. He is the only person in the entire universe that understands them.
                        BTW that clip - we could have a "Beat the intro competition" ...if you could hear it!

                        Comment


                        • #28
                          Ok, I tried sending a private message to you antonsvideo but the max filesize exceeded message appeared. It is 20.5mb, how can I get it to you please?

                          Thanks for having a look at it.

                          Comment


                          • #29
                            ZIP it and see if it goes below 14MB. It should upload then. If not, use Wetransfer.com and send the link to Anton.
                            With both E9 and Edius X on the system, I don't know if a simple uninstall/reinstall of Edius X will solve the problem.
                            Jerry
                            Six Gill DV
                            www.sgdvtutorials.com
                            If you own the Tutorials and you need help, PM me.

                            Vistitle YouTube Channel
                            https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

                            Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
                            http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


                            Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
                            Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

                            Comment


                            • #30
                              Here is a link my system report. https://we.tl/t-tVwOlwz1AN

                              Edius X uninstalled and re-installed with a restart in the middle but no change.

                              Comment

                              Working...
                              X