Announcement

Collapse
No announcement yet.

edius and storm 2 no sound from timeline

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • edius and storm 2 no sound from timeline

    just uninstalled prem 6.5 and have not formatted the system drive but installed edius 4.51 and there is no sound from the timeline

    i had sound from prem but now can only hear sound if i play back via the playback monitor on edius

    what have i done wrong??

    also can i edit with edius in hd and still keep the storm card in

  • #2
    do you have an amp and speakers connected to the audio out of the storm?

    also, be sure your project setting is set to a storm profile and not OHCI

    also, make sure the storm drivers are installed, if not, you won't see a storm profile

    you can edit HD by selecting generic HDV OHCI, this bypasses the storm card
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

    Comment


    • #3
      What project setting are you in? If you're in a hardware project setting (not OHCI) then sound output will come from the selected hardware. Otherwise it will use the system sound device.

      Comment


      • #4
        Please keep to one post/thread for your question. Posting the same question under multiple threads is unnecessary.

        Comment


        • #5
          still no sound from timeline

          thanks for the answers but so far i still cannot get sound from timeline.
          i have set up edius 4.51 with storm 2 and all drivers have been installed but even if i set the output as canopus, still no sound, so i then installed edius on a machine with no storm and just a firewire in and still no sound
          what i am doung wrong?

          i have tried many different configurations with no luck

          Comment


          • #6
            does the VU meter move when playing timeline?

            do the clips on timeline show a waveform? is the audio enabled or muted on the left of timeline?

            can we see a screen shot of your project settings

            example
            http://www.videoproductions.com.au/e...t-settings.gif
            Last edited by antonsvideo; 03-30-2008, 01:47 AM.
            Anton Strauss
            Antons Video Productions - Sydney

            EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

            Comment


            • #7
              no sound from timeline

              i am very new to edius as you have already guessed so really appreciate any help i can get

              so far i have tried setting up many different confgs on edius and non give me sound

              do i have a compatibilty conflict or what am i doing wrong

              here are two screen shots one of the initial project settings and the other a full layout shot

              i do not get any vu meter showing on either the play or rcrd monitors

              i have two comps for edit work and the other one is with storm 2
              but the same problem

              is it really possible to use storm with edius 4.51??
              Attached Files

              Comment


              • #8
                Sound problems with Storm are almost always one of two problems.

                1. Do you have the aduio out of the storm physically connected via a 1/8" plug to the audio in of your sound card.
                2. Check in windows audio settings and make sure your audio in is not muted.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by foundy View Post
                  is it really possible to use storm with edius 4.51??
                  My second PC is running Edius 4.6 with my DVStorm 2 card perfectly.
                  .
                  GESTOS PRODUCTIONS
                  www.gpvideo.com.au

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by foundy View Post
                    i am very new to edius as you have already guessed so really appreciate any help i can get

                    so far i have tried setting up many different confgs on edius and non give me sound

                    do i have a compatibilty conflict or what am i doing wrong

                    here are two screen shots one of the initial project settings and the other a full layout shot

                    i do not get any vu meter showing on either the play or rcrd monitors

                    i have two comps for edit work and the other one is with storm 2
                    but the same problem

                    is it really possible to use storm with edius 4.51??
                    as clearly seen by your timeline screen shot, your video clip is missing the audio clip

                    here is a screen shot of a video clip that has audio and is showing a waveform
                    http://www.videoproductions.com.au/e...p-sections.gif

                    also, as seen by your project settings, you are missing the storm drivers, I can only see OHCI
                    Anton Strauss
                    Antons Video Productions - Sydney

                    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

                    Comment


                    • #11
                      Tried the same but the OP is not really trying the suggestions.

                      And is will be real hard hearing audio if it is not there.

                      Steve
                      Steve
                      EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
                      A proud EDIUS EDITOR
                      For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

                      Comment


                      • #12
                        Steps:
                        1 reinstall Edius.
                        This will install the lastest storm drivers.
                        2 Now you will see storm hardware presets in the preset list.
                        3 Select a storm preset for your project
                        4 Put a clip with audio on the time line
                        (because it is impossible to get any audio out if there is no audio on the timeline)

                        If you select an ohci preset there is no way you will get audio out of the storm.
                        You need the have a storm preset out of the storm.
                        I also want to bet that you get no video out of the storm also because the drivers are not installed.
                        Really simple no drivers for the storm = No working storm because xp will not know what to do with the device.

                        Hope this helps.

                        Steve
                        Last edited by SRsupport; 04-01-2008, 01:37 AM.
                        Steve
                        EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
                        A proud EDIUS EDITOR
                        For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

                        Comment


                        • #13
                          config for storm 2 and edius 4.6

                          Originally posted by Mr Bill View Post
                          My second PC is running Edius 4.6 with my DVStorm 2 card perfectly.

                          so mr bill thanks for that answer but i would like to know how you configured your comp to get the two of them working well as so far i am still a bit lost

                          i have managed to get the tv output and sound from timeline by opening a clip but if i move the clip on the timeline up or down i lose sound but video is still fine
                          even if i put it back on the same v track it will not play sound but vdo is fine

                          also do i need to install storm video to capture as i see if i try to use edius on the storm bay it only gives s-vdo or composite

                          how do i capture with edius with the firewire via storm 2

                          Comment


                          • #14
                            time line sound probs

                            Originally posted by SRsupport View Post
                            Steps:
                            1 reinstall Edius.
                            This will install the lastest storm drivers.
                            2 Now you will see storm hardware presets in the preset list.
                            3 Select a storm preset for your project
                            4 Put a clip with audio on the time line
                            (because it is impossible to get any audio out if there is no audio on the timeline)

                            If you select an ohci preset there is no way you will get audio out of the storm.
                            You need the have a storm preset out of the storm.
                            I also want to bet that you get no video out of the storm also because the drivers are not installed.
                            Really simple no drivers for the storm = No working storm because xp will not know what to do with the device.

                            Hope this helps.

                            Steve
                            thanks steve but i have installed the drivers for storm 2 and it all looks fine ]
                            i get tv monitor output matching the comp screen monitor but there is a another post from me with other q's which you maybe able to help with

                            cheers
                            david

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by foundy View Post
                              so mr bill thanks for that answer but i would like to know how you configured your comp to get the two of them working well as so far i am still a bit lost

                              i have managed to get the tv output and sound from timeline by opening a clip but if i move the clip on the timeline up or down i lose sound but video is still fine
                              even if i put it back on the same v track it will not play sound but vdo is fine

                              also do i need to install storm video to capture as i see if i try to use edius on the storm bay it only gives s-vdo or composite

                              how do i capture with edius with the firewire via storm 2
                              Well, I am lost as to why you have such problems.

                              I installed XP SP2 fresh,
                              had the DVStorm 2 card already connected to my MB,
                              installed my sound card drivers,
                              then restarted windows,
                              installed the latest drivers for my video card,
                              then restarted windows,
                              installed Edius 4,
                              then restarted windows,
                              updated to 4.6.
                              Then went ahead and installed any other applications....

                              Did NOT install any of those old drivers (as Edius has the latest)
                              You only need Edius or DVCapture to Capture.

                              That's all l did, works extremely well.
                              When all else fails, save all data and reinstall XP.

                              Bill
                              .
                              GESTOS PRODUCTIONS
                              www.gpvideo.com.au

                              Comment

                              Working...
                              X