Announcement

Collapse
No announcement yet.

Edius X problem, it doesn't export layouter reframing settings.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    I tried it at mark around 2 hours after full wedding cut, it's 210 GB project, some side working sequences, it's working fine, tried titler over too, still ok.

    Do you have an issue on all reframings or just some?

    Comment


    • #17
      Originally posted by hos11 View Post
      I tried it at mark around 2 hours after full wedding cut, it's 210 GB project, some side working sequences, it's working fine, tried titler over too, still ok.

      Do you have an issue on all reframings or just some?
      Thanks for testing it. The reason I asked to test it further into a project is because the example I’d shown had the issue later into the edit but at the start of the edit the Layouter edits where exporting fine.

      I’d understand if this was just one project, then I’d put down to a corrupt project but it’s happening on a bunch of projects. The reason I’d noticed it was because I was exporting a still that I was using for a poster frame for YouTube and the frame was exporting wrong. I then went back and tested a number of other projects and I’d noticed it on others.

      "There's only one thing more powerful than knowledge. The free sharing of it"


      If you don't know the difference between Azimuth and Asimov, then either your tapes sound bad and your Robot is very dangerous. Kill all humans...... Or your tape deck won't harm a human, and your Robot's tracking and stereo imagining is spot on.

      Is your Robot three laws safe?

      Comment


      • #18
        what is the export duration of the project and I will test with a similar duration
        Anton Strauss
        Antons Video Productions - Sydney

        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

        Comment


        • #19
          Originally posted by antonsvideo View Post
          what is the export duration of the project and I will test with a similar duration
          The export duration doesn’t seem to make any difference, as I’ve noticed the problem on other projects and they’re all different.

          I’m gonna test the projects between Edius X being installed on its own and with it being installed with E9. I know this shouldn’t make any difference as 10 and 9 don’t share anything and are independent installs but it’s worth a try.

          Weirdly, other parts of the timeline from the same project didn’t have the problem when exporting. Earlier in the timeline for this example there were reframings that exported properly. I also thought it many have had something to do with the titles but both parts had titles and if I mute the titles on the part that was exporting wrong it still exports wrong with no title.

          I’m just about to have my morning ‘in bed’ coffee :) I’ll do a video later and show those things you asked about.

          "There's only one thing more powerful than knowledge. The free sharing of it"


          If you don't know the difference between Azimuth and Asimov, then either your tapes sound bad and your Robot is very dangerous. Kill all humans...... Or your tape deck won't harm a human, and your Robot's tracking and stereo imagining is spot on.

          Is your Robot three laws safe?

          Comment


          • #20
            really? morning in bed coffee at midday?

            I am looking forward to your results as this would be a serious issue
            Anton Strauss
            Antons Video Productions - Sydney

            EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

            Comment


            • #21
              Originally posted by antonsvideo View Post
              really? morning in bed coffee at midday?

              I am looking forward to your results as this would be a serious issue
              Here's something very strange Anton.

              My machine is multi-bootable, Edius X and 9 on one partition with a bunch of other stuff and then a second win10 install on the same NVMe boot drive with just Edius X and OBS and nothing else. MAC OS, Android, ChromOS, Linux and Openelec on a different multi-boot SSD. Not that the second SSD with the other OSs would cause any issues as they're just dumb data as far as an active Windows boot on the other drive is concernd but I pulled that drive anyway.

              The issues I've shown is when runing the Win10 partition with Edius X and 9 and other stuff on it.

              When I open and export the project on the other Win10 environment with just Edius X and OBS on it, the project exports properly.

              This may initially sound like some kind of corruption wih the project but a couple of things would say that's not the case. I have a number of projects doing the same thing and that's only out of the ones I've tested. The reason why I've only noticed the issue on a few projects so far is because I've not finished the others and wont know until I export my masters. It is also very unlikely that multiple projects would be corrupted.

              The second reason why I doubt it's corruption is becuase a different install of the same version of Edius X had seen the project differently.

              One other thing is that I do know for sure that this particular project was started on 9 and finished on X but I'm not saying that this is the cause of the problem.

              One thing is for sure though, the problem is definitely there as the video is showing, it's also happening on other projects and maybe more that I've not tested and this is definitely going to be a big problem when I come to finish other projects.

              I've never see this problem before on any other version of Edius.

              I'll do a proper full video walking through of the problem and explaining it in a couple of days. I'll put that one live on YouTube in case anyone, maybe GV, comes across it and can give some advice.

              "There's only one thing more powerful than knowledge. The free sharing of it"


              If you don't know the difference between Azimuth and Asimov, then either your tapes sound bad and your Robot is very dangerous. Kill all humans...... Or your tape deck won't harm a human, and your Robot's tracking and stereo imagining is spot on.

              Is your Robot three laws safe?

              Comment


              • #22
                ok, I will test on my main PC that has 9 and X and I will test opening a large project that started in 9 and do a test export

                maybe it has to do with the fact that the X layouter has changed with the addition of layouter tracking
                Anton Strauss
                Antons Video Productions - Sydney

                EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                Comment


                • #23
                  My machine has both E9 and EX on it and I started the test project in EX and also opened it in E9 without problems.
                  My System: Edius Workgroup 9.51 & 10.0, Intel I9-9900K 3.60GHz Liquid Cooling, MSI Z390-A PRO MB, 32-GB Mem, GeForce GTX 1660 6GB GPU, BM Intensity Pro 4K Card, Win 10 Pro

                  Comment


                  • #24
                    I was unable to repeat it

                    could I see the layouter settings of a clip where it fails after export
                    Anton Strauss
                    Antons Video Productions - Sydney

                    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by antonsvideo View Post
                      I was unable to repeat it

                      could I see the layouter settings of a clip where it fails after export
                      I’ll try and do a video as soon as I can showing the same project doing two different things on the export, I’ll show the Layouter settings for both.

                      "There's only one thing more powerful than knowledge. The free sharing of it"


                      If you don't know the difference between Azimuth and Asimov, then either your tapes sound bad and your Robot is very dangerous. Kill all humans...... Or your tape deck won't harm a human, and your Robot's tracking and stereo imagining is spot on.

                      Is your Robot three laws safe?

                      Comment

                      Working...
                      X