Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help with Buttons

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help with Buttons

    Under Settings, Application Settings, Buttons I have removed unwanted buttons from the player window, record window and timeline, but the changes are not there the next time I open Edius. Once I have the selections made I hit apply and then okay. What am I doing wrong?

    I have been editing with Edius since 1.5, but have not encountered this problem before. Thanks for your help.
    All My Best,
    Mark Von Lanken
    Picture This Productions, Inc.
    www.VonWeddingFilms.com

  • #2
    Originally posted by Mark Von Lanken View Post
    Under Settings, Application Settings, Buttons I have removed unwanted buttons from the player window, record window and timeline, but the changes are not there the next time I open Edius. Once I have the selections made I hit apply and then okay. What am I doing wrong?

    I have been editing with Edius since 1.5, but have not encountered this problem before. Thanks for your help.
    Mark, I haven't messed with that feature before but after you do all your button removal from the windows and timeline are you creating a custom layout. That may help. Set your whole workspace (GUI) up the way you like it and then save as a custom layout. Perhaps that will make the button changes stick. Custom layouts are pretty cool. I have one for ceremony edits and one for highlight edits.

    Just a thought.
    Main System. MSI G33m Motherboard, Intel Q6600 CPU, 2GB Ram, GeForce 9500GT, 7200rpm System drive. WinXP. Lots of external eSATA drives.

    Laptop. Sony Vaio. CPU- i7-Gen 3, 8gb RAM, 1tbb 5400rpm hard drive, AMD GPU

    Comment


    • #3
      Oh...and BTW....we were talking about you recently around here...it was good!

      http://ediusforum.grassvalley.com/fo...ead.php?t=5223
      Main System. MSI G33m Motherboard, Intel Q6600 CPU, 2GB Ram, GeForce 9500GT, 7200rpm System drive. WinXP. Lots of external eSATA drives.

      Laptop. Sony Vaio. CPU- i7-Gen 3, 8gb RAM, 1tbb 5400rpm hard drive, AMD GPU

      Comment


      • #4
        Hi Philip,

        Thanks for the kind words.

        I have made several custom layouts, much as you have described. With the buttons, I remove the ones I don't use and replace them or re-arrange the ones I do use.

        For the last two months, since upgrading to 4.5, I have to redo the button arrangement everytime I open Edius and then it hit me, there must be a better way.
        All My Best,
        Mark Von Lanken
        Picture This Productions, Inc.
        www.VonWeddingFilms.com

        Comment


        • #5
          Originally posted by Mark Von Lanken View Post
          Hi Philip,


          I have made several custom layouts, much as you have described. With the buttons, I remove the ones I don't use and replace them or re-arrange the ones I do use.

          For the last two months, since upgrading to 4.5, I have to redo the button arrangement everytime I open Edius and then it hit me, there must be a better way.
          I just tried what you are talking about and the buttons stayed as I custom configured them. Must be something funky in your setup. It worked great for me. I am on V4.6 with the machine I tested it on. I just looked the changes to 4.6 up on the Canopus support site and found the following.

          Fixed an issue where button assignments that were changed for the timeline window were not saved
          Looks like it was a known issue and 4.6 fixed it. You may try updating to 4.6.

          Hope that helps.
          Main System. MSI G33m Motherboard, Intel Q6600 CPU, 2GB Ram, GeForce 9500GT, 7200rpm System drive. WinXP. Lots of external eSATA drives.

          Laptop. Sony Vaio. CPU- i7-Gen 3, 8gb RAM, 1tbb 5400rpm hard drive, AMD GPU

          Comment

          Working...
          X