Announcement

Collapse
No announcement yet.

Multiple Graphic Cards

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Multiple Graphic Cards

    Hi All,

    I just came into the unfortunate reality that the 8800GT that got sent to me will not work with Edius. But I do have a ATI 2600 that works great.

    The Question is if I install the 8800GT and the 2600 in the same machine... How does Windows XP handle this. All I can think of is that there will be Driver conflicts.

    *********************THIS WHOLE THREAD WENT OFF TRACK**************************
    ************************************************** **************************
    PLEASE IF ANYONE HAS 2 DIFFERENT GRAPHIC CARDS NVIDIA OR ATI INSTALLED IN THEIR SYSTEM ON WINDOWS XP PLEASE SEE FIT TO RESPOND.

    WILL I HAVE ISSUES OR WILL THEY WORK TOGETHER??
    Last edited by majormauser; 03-23-2008, 08:34 PM.
    ---------------------------------------------------
    Edius 4.6 Broadcast, FCP Studio, MacPro 8 Core, (Currently using 8800GT) ATI 2600

  • #2
    Originally posted by majormauser View Post
    Hi All,

    I just came into the unfortunate reality that the 8800GT that got sent to me will not work with Edius. But I do have a ATI 2600 that works great.

    The Question is if I install the 8800GT and the 2600 in the same machine... How does Windows XP handle this. All I can think of is that there will be Driver conflicts.
    When you say it does not work, what do you mean?
    Is this a G92 version or the original release?
    Jerry
    Six Gill DV
    www.sgdvtutorials.com
    If you own the Tutorials and you need help, PM me.

    Vistitle YouTube Channel
    https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

    Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
    http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


    Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
    Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Jerry View Post
      When you say it does not work, what do you mean?
      Is this a G92 version or the original release?
      Well after installing the Nvidia 8800GT card all my xplode Pro Effects are rendering incorrectly rendering errors and SLOW. Edius also is running slower than it did with the ATI 2600. I love xplode FX so I am not ready to give them up.

      I only had the 8800 in the system at the time of the Test.

      Not sure if it is a G92?
      ---------------------------------------------------
      Edius 4.6 Broadcast, FCP Studio, MacPro 8 Core, (Currently using 8800GT) ATI 2600

      Comment


      • #4
        Originally posted by majormauser View Post
        Well after installing the Nvidia 8800GT card all my xplode Pro Effects are rendering incorrectly rendering errors and SLOW. Edius also is running slower than it did with the ATI 2600. I love xplode FX so I am not ready to give them up.

        I only had the 8800 in the system at the time of the Test.

        Not sure if it is a G92?
        I had to return a defective 8800gts 512 G92 card and I am waiting to get the replacement. I am hoping it works. I use Xplode, but don't care if it is real time.
        Jerry
        Six Gill DV
        www.sgdvtutorials.com
        If you own the Tutorials and you need help, PM me.

        Vistitle YouTube Channel
        https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

        Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
        http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


        Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
        Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Jerry View Post
          I had to return a defective 8800gts 512 G92 card and I am waiting to get the replacement. I am hoping it works. I use Xplode, but don't care if it is real time.
          I have yet to see anyone make it work correctly. If Xplode effects rendered correctly It would be ok, but they don't. There are Whole 3D layers that are rendered invisible. So effects that I worked with before cannot be used. These errors show up even after the final render.

          Hope someone else has had luck. But Right now the ATI 2600 kicks the 8800 in all areas. Rendering Xplode is 5 to 6 times faster. Also Xplode runs in Realtime.

          Also I think all current 8800 cards are G92. (I see that you are getting the GTS I guess this is where the difference can be)
          Last edited by majormauser; 03-23-2008, 05:06 PM.
          ---------------------------------------------------
          Edius 4.6 Broadcast, FCP Studio, MacPro 8 Core, (Currently using 8800GT) ATI 2600

          Comment


          • #6
            Originally posted by majormauser View Post
            I have yet to see anyone make it work correctly. If Xplode effects rendered correctly It would be ok, but they don't. There are Whole 3D layers that are rendered invisible. So effects that I worked with before cannot be used. These errors show up even after the final render.

            Hope someone else has had luck. But Right now the ATI 2600 kicks the 8800 in all areas. Rendering Xplode is 5 to 6 times faster. Also Xplode runs in Realtime.

            Also I think all current 8800 cards are G92. (I see that you are getting the GTS I guess this is where the difference can be)
            I can't use an ATI due to IRQ issues with my controller cards. I have a 1950x that I had to move to my other machine.
            When you say real time Xplode is this with the blue line above the timeline or does it just play through the effect and leave a red line on top? Is this SD and or HD?
            Jerry
            Six Gill DV
            www.sgdvtutorials.com
            If you own the Tutorials and you need help, PM me.

            Vistitle YouTube Channel
            https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

            Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
            http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


            Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
            Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

            Comment


            • #7
              Originally posted by Jerry View Post
              I can't use an ATI due to IRQ issues with my controller cards. I have a 1950x that I had to move to my other machine.
              When you say real time Xplode is this with the blue line above the timeline or does it just play through the effect and leave a red line on top?
              Just tried (ATI 2600) 3D object wipe on on Video clip it has the Blue Line. I extended the effect to 2-4 seconds... Still Light Blue Line. Also Multiple objects effect (two Page Peels 2 with Logos) Blue Line.
              ---------------------------------------------------
              Edius 4.6 Broadcast, FCP Studio, MacPro 8 Core, (Currently using 8800GT) ATI 2600

              Comment


              • #8
                Originally posted by majormauser View Post
                Just tried (ATI 2600) 3D object wipe on on Video clip it has the Blue Line. I extended the effect to 2-4 seconds... Still Light Blue Line. Also Multiple objects effect (two Page Peels 2 with Logos) Blue Line.
                Thanks, I take it was SD and not HD 1920x1080.
                Jerry
                Six Gill DV
                www.sgdvtutorials.com
                If you own the Tutorials and you need help, PM me.

                Vistitle YouTube Channel
                https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

                Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
                http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


                Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
                Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

                Comment


                • #9
                  Did you completely remove all ATI drivers from your machine before installing the 8800?
                  Also since the 8xxx series is made for DirX 10, if you are using it with XP you have to make sure you are using the latest DirX 9 as it has updated D3D 10 components, sometimes the version shipped with the cards is a older version of DirX 9, the latest redistributable version available from MS is March 08
                  GA-EP45C-DSR3,Core2Q3ghz,8gig1066,260GTX,2x 20"AOC,22"Vizio1080pTV, Edius5/HDspark,PC3,Imaginate, CS5ProdStudio/IntensityPro,Win7_64
                  HPdv7t 17"notebook,8gig,2 IntHD,9600GT512M,17"extmon, Edius4.61,CS4Prodstudio.Win7_64,MX02Mini
                  DAW,HPdv9000,x2Turion,4Gig,2IntHD,Audition3,Cubase 4,XPpro,Alessis F/Wmixer,M-Audio F/Wmixer,BCF2000, BehringerMixers, Fender sound sys
                  Numerous Ext eSATA drives & Raids shared between systems

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Jerry View Post
                    Thanks, I take it was SD and not HD 1920x1080.
                    Yup SD, They don't even show up in a MT2 HD clip I just tried.
                    ---------------------------------------------------
                    Edius 4.6 Broadcast, FCP Studio, MacPro 8 Core, (Currently using 8800GT) ATI 2600

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Blast1 View Post
                      Did you completely remove all ATI drivers from your machine before installing the 8800?
                      Also since the 8xxx series is made for DirX 10, if you are using it with XP you have to make sure you are using the latest DirX 9 as it has updated D3D 10 components, sometimes the version shipped with the cards is a older version of DirX 9, the latest redistributable version available from MS is March 08
                      I'm very sure I did remove everything. Also Since I can run Crysis which is a game that uses DX9 to its limits I'm sure I have the latest DX9 (DX9c -(4.09)
                      I used the latest drivers from the Nvidia Website for the install.
                      ---------------------------------------------------
                      Edius 4.6 Broadcast, FCP Studio, MacPro 8 Core, (Currently using 8800GT) ATI 2600

                      Comment


                      • #12
                        I have the latest DX9 (DX9c -(4.09
                        According to MS the latest version is 9.22.1284 dated this month, 3/7/2008 which has parts of DirX 10 particularly D3DX 10, this helps newer cards to run with XP or 2000

                        http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
                        Last edited by Blast1; 03-24-2008, 05:58 PM.
                        GA-EP45C-DSR3,Core2Q3ghz,8gig1066,260GTX,2x 20"AOC,22"Vizio1080pTV, Edius5/HDspark,PC3,Imaginate, CS5ProdStudio/IntensityPro,Win7_64
                        HPdv7t 17"notebook,8gig,2 IntHD,9600GT512M,17"extmon, Edius4.61,CS4Prodstudio.Win7_64,MX02Mini
                        DAW,HPdv9000,x2Turion,4Gig,2IntHD,Audition3,Cubase 4,XPpro,Alessis F/Wmixer,M-Audio F/Wmixer,BCF2000, BehringerMixers, Fender sound sys
                        Numerous Ext eSATA drives & Raids shared between systems

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Blast1 View Post
                          According to MS the latest version is 9.22.1284 dated this month, 3/7/2008 which has parts of DirX 10 particularly D3DX 10, this helps newer cards to run with XP or 2000

                          http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
                          Thank You! I'll try this tonight hope this fixes some of my issues!
                          ---------------------------------------------------
                          Edius 4.6 Broadcast, FCP Studio, MacPro 8 Core, (Currently using 8800GT) ATI 2600

                          Comment


                          • #14
                            I have not been able to get Xplodes speed back ever since I got my new MB and chip. I had a ATI 800 PCI Xpress running on a dual 3.4 Xeon and I had great RT now I can run the same card in my new Quad core and I cant get RT or it even to run reasonbly fast. And I get a time out error when I try to change the renderer.
                            Randy

                            Asus sabertooth MB Z97 16 gigs of ram SSD system and edit drives Nvidia GTX-660 video card

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by rando View Post
                              I have not been able to get Xplodes speed back ever since I got my new MB and chip. I had a ATI 800 PCI Xpress running on a dual 3.4 Xeon and I had great RT now I can run the same card in my new Quad core and I cant get RT or it even to run reasonbly fast. And I get a time out error when I try to change the renderer.

                              Welcome to the future. Keep in mind though, that Xplode is history. The next version of Edius will not contain Xplode. New effects are in the works and will rely heavily on GPU power.
                              Jerry
                              Six Gill DV
                              www.sgdvtutorials.com
                              If you own the Tutorials and you need help, PM me.

                              Vistitle YouTube Channel
                              https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

                              Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
                              http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


                              Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
                              Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

                              Comment

                              Working...
                              X