Announcement

Collapse
No announcement yet.

mpeg capture overlay problem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • mpeg capture overlay problem

    hi,
    i have a dvstorm 2 hardware, with premiere pro 7 broadcast monitor and overlay ok, dv capture function overlay and broadcast monitor ok, but mpeg capture or mediacruise capture function not correct overlay, captured video no problem but video overlay not shown. video window when draging show only still image. how to fix problem ?
    added this lines canopus.ini file
    Code:
    [DVStorm-RT.stmdd]
    OverlayUpdateMethod=1
    [DVStorm-RT.stmdd]
    OverlayUpdateMethod=0
    system config
    (mainboard: asus p5kpl graphic card: asus 8500GT nvidia chipset. cpu: core2duo E4500 ram: kingston ddr2 633mhz 1gbx2)

  • #2
    I had a similar issue a long time ago

    Do you have a 6600 series graphics card in your machine?

    If so get rid of it most people who have them have this problem!

    If not try putting the text at the top of the ini file! or the opposite to what ever you have tried!
    Asus P5K64WS, Intel Core 2 Quad QX6850 Extreme CPU, Saphire HD 3850 512mb graphics, WDraptor160 OS, Highpoint Rocket raid 2310 4 x 500gig Seagate sata 2 se drives in raid 0, NXe and Edius 5.51 Imaginate 2.
    Procoder 3.06 and various Prodad add-ons

    Comment


    • #3
      sorry, i love old machines :) i'm trying some nvidia cards but not work, (i not have a 6600 series) last tested old graphics card ati radeon x1050 and restore original canopus.ini fie overlay problem fixed now all functions corrected. thanks for support.

      Comment


      • #4
        overlay problem MVR1000SX card

        Hi,
        I have the same problem with a GeForce 7600 GT video card but instead of Storm I have an MVR1000SX.
        Capture is fine but the only way to view the video being captured in Mediacruise is by dragging the viewing window around the screen. If left it just displays a frozen frame.
        What code would I put in the Canopus ini file in this case. Or is there any other simple fix.
        Can anyone please help.
        Cheers

        Comment


        • #5
          Originally posted by smithpgr View Post
          Hi,
          I have the same problem with a GeForce 7600 GT video card but instead of Storm I have an MVR1000SX.
          Capture is fine but the only way to view the video being captured in Mediacruise is by dragging the viewing window around the screen. If left it just displays a frozen frame.
          What code would I put in the Canopus ini file in this case. Or is there any other simple fix.
          Can anyone please help.
          Cheers

          hi this is ray, doing some research and i found that you have had the same problem as me at the moment.

          what was your fix? looking forward to your response and i am not seeing a capture screen, only when i play back.

          Comment


          • #6
            I wouldn't expect a response from him, his post is over 5 years old
            DVC Built Clevo P775DM3-G Laptop with UHD screen, 7700K [email protected], Geforce GTX 1060 6GB GPU, 500GB M.2 Primary, 1x 480GB SSD, 1x1TB M.2, 1x 2TB 5400RPM Video drives, external Blu-ray Optical

            Comment


            • #7
              Originally posted by rayizaac View Post
              hi this is ray, doing some research and i found that you have had the same problem as me at the moment.

              what was your fix? looking forward to your response and i am not seeing a capture screen, only when i play back.
              I vaguely remember an similar issue very long ago.
              I can't remember anymore if it was driver or vga card related but what I do recall is that if you have a dual monitor setup, moving the capture window to the main 'primary' pc monitor on your vga card, also disabling the 2nd monitor while capturing and use only the primary could help.

              Sure like to read 'mediacruise' again as I used it for a long time to play out to TV using a DV storm card, miss that dearly...........
              Tony D.

              EDIUS WG 9.52 / MATROX MXO2 LE / WIN10 Pro WS / LENOVO P71 Workstation laptop / XEON E3-1535M v6 / nVidia QUADRO P3000 6GB / Toshiba M.2 NVMe 512GB / 2x Samsung 860 EVO 4TB / 32GB ECC RAM.

              EDIUS WG 8.53 / HDRX-E1 + HDBX-1000H / WIN10 Pro / DUAL XEON X5470 / SUPERMICRO X7DWA-N / SUPERMICRO SUPERCHASIS SC745TQ-920B / INTEL 520 SSD 240GB / WD CAVIAR BLACK 4TB (many) / 32GB ECC RAM / GTX 770 4GB / 2x MOTU 896HD.


              wavearts / neatvideo / tmpgenc / hitfilm / imaginate / affinity

              Comment

              Working...
              X