Announcement

Collapse
No announcement yet.

I have a problem creating quick titles in 4.6

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • I have a problem creating quick titles in 4.6

    I posted this yesterday but its seems to have slipped under the radar.
    I cannot create any titles using the "T" icon in the timeline window. I can however do this from the bin window. This also applies to TMpro. I have tried a repair and re-install without success. Any advice please.
    Mike T
    Mike Trewhella
    Intel Core i7 processor 3770K 3.50GHz, ASUS Sabertooth Z7 Mother Board, NVidia Graphics card GTX 465, 16GB RAM, Antec 300 case, Windows 7 Ultimate (64), Edius 6.55, Vistitle 2.5

  • #2
    My englis is not the best.....change my german edius Ui to english UI ... therefore pict. they are international





    when you press in the above "pull down" from the timeline >T<
    the marked collumn "Quicktitler" ... it will not open the Quicktitler Window ???

    old (but not dead) Hans ;-)
    Last edited by vienna1944er; 03-06-2008, 11:05 PM.
    Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

    Comment


    • #3


      when Edius is opening, and you go to the above marked QT.exe an double click it
      Quicktitler will open or not ??

      old (but not dead) Hans ;-)

      [EDIT]
      yes, the test and the pictures are from 4.6
      [/EDIT]
      Last edited by vienna1944er; 03-06-2008, 11:22 PM.
      Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

      Comment


      • #4
        Yes Quick titler opens in the Edius directory. It opens in the bin window but it does NOT open in the timeline window.
        Mike T
        Mike Trewhella
        Intel Core i7 processor 3770K 3.50GHz, ASUS Sabertooth Z7 Mother Board, NVidia Graphics card GTX 465, 16GB RAM, Antec 300 case, Windows 7 Ultimate (64), Edius 6.55, Vistitle 2.5

        Comment


        • #5
          Try Alt-Tab - maybe QuickTitler is behind another window.

          Comment


          • #6
            Brandon I have tried Alt-Tab and nothing happend. Its as if the T button is dead but not greyed out. The drop down menu appears but NOTHING on it works.
            Mike T
            Mike Trewhella
            Intel Core i7 processor 3770K 3.50GHz, ASUS Sabertooth Z7 Mother Board, NVidia Graphics card GTX 465, 16GB RAM, Antec 300 case, Windows 7 Ultimate (64), Edius 6.55, Vistitle 2.5

            Comment


            • #7
              when you press in the above "pull down" from the timeline >T<
              the marked collumn "Quicktitler"

              the >Quicktitler .exe< is to see in your taskmanager ?? (but not the QT.Windows on your desktop ??

              have you try the old rules:
              If you go into your layout settings and choose the default layout you should have everything back

              old Hans
              Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

              Comment


              • #8
                Hans I have tried your suggestions.
                On starting Edius checked Task Manager. Edius shown in Applications and processes. Quicktitler shown only in processes. This was before I tried to use Quicktitler. Then I press T on timeline window and again nothing happens on any of the drop down menu choices. Task manager details remain the same.
                Mike T
                Mike Trewhella
                Intel Core i7 processor 3770K 3.50GHz, ASUS Sabertooth Z7 Mother Board, NVidia Graphics card GTX 465, 16GB RAM, Antec 300 case, Windows 7 Ultimate (64), Edius 6.55, Vistitle 2.5

                Comment


                • #9
                  PS
                  I have also tried default layout but it does not correct the fault.
                  Mike T
                  Mike Trewhella
                  Intel Core i7 processor 3770K 3.50GHz, ASUS Sabertooth Z7 Mother Board, NVidia Graphics card GTX 465, 16GB RAM, Antec 300 case, Windows 7 Ultimate (64), Edius 6.55, Vistitle 2.5

                  Comment


                  • #10
                    I have tried a repair and re-install without success.
                    other shoot in the dark from the "titler-hole".....

                    repair and re-install do many things, but not changing the "user data"..... maybe it looks therefor eventually for a "corrupt-user"

                    you can (without risk) rename the >MstrPsDB.tpd< ... attention it is a (from windoof) "hidden" file\folder...
                    the path can you see on the folowing picture.


                    ___________________________________________

                    after rename >> start Edius >> save the project >> closed edius >> it is new (and default) written from Edius himself.
                    exampel-picture from about the above written procedure....


                    ___________________________________________


                    maybe it would help, or help to isolate your problem

                    per rename the >renamed_MstrPsDB.tpd< to the original name, you coming back to the starting situation
                    (logic ... the (for test) new written >MstrPsDB.tpd< move to a other folder, or delete)

                    excuse my "gibberish" english ..... friendly greetings from europe\austria\vienna....old (but not dead) Hans
                    Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

                    Comment


                    • #11
                      I have solved the problem by doing a system restore, the unistalling Edius completely re-installing from the orginal Edius 4 disk then updating to 4.6
                      I don't know what caused the problem in the first place but now it seems ok. Thank you all for your help and advice.
                      Mike T
                      Mike Trewhella
                      Intel Core i7 processor 3770K 3.50GHz, ASUS Sabertooth Z7 Mother Board, NVidia Graphics card GTX 465, 16GB RAM, Antec 300 case, Windows 7 Ultimate (64), Edius 6.55, Vistitle 2.5

                      Comment


                      • #12
                        the unistalling Edius completely re-installing from the orginal Edius 4 disk then updating to 4.6
                        just for fun....and [OT]....UK people are love "Russian roulette" ???.... if I interpret >Boldon Colliery< correct..... ;-)


                        friendly greetings from europe\austria\vienna....old (but not dead) Hans
                        Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

                        Comment


                        • #13
                          Yup, we like to live dangerously :}
                          Mike T
                          Mike Trewhella
                          Intel Core i7 processor 3770K 3.50GHz, ASUS Sabertooth Z7 Mother Board, NVidia Graphics card GTX 465, 16GB RAM, Antec 300 case, Windows 7 Ultimate (64), Edius 6.55, Vistitle 2.5

                          Comment

                          Working...
                          X