Announcement

Collapse
No announcement yet.

YAPWI-Yet Another Problem with Edius 4.6 Install

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • YAPWI-Yet Another Problem with Edius 4.6 Install

    Fresh install v4.6 on my new workstation. Edius 4.6 crashed on trying to start. Uninstalled v4.6 and re-installed v4.5, everything fine. Upgraded back to v4.6. V4.6 will start, now, but the windows on a two display system are funky. They don't refresh, properly. The vectorscope window is missing pieces of the display.

    I've tried adjusting the hardware accel and other videocard settings to no avail. I'm pretty sure it's a video driver. Using the latest drivers for my nVidia Gforce 7800GT videocard.

    Any suggestions what to do next?

    EDIT: err...yes, nVidia, not catalyst drivers...got that on my laptop...sorry, thankx for the reminder...too early in the morning, still drinking my coffee
    Last edited by cuervo; 02-26-2008, 02:43 PM.
    Chalchihuitl Productions
    Sony EX1-Canon 7D DSLR-Flash XDR
    HP8730w/HP8740w/Intel X48

  • #2
    I think it is the catalyst (ati) driver you are using for a nvdia card.
    That will surely cause problems
    Steve
    EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
    A proud EDIUS EDITOR
    For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

    Comment


    • #3
      Catalyst drivers for my nVidia Gforce 7800GT
      hmmmmm.... Catalyst + nVidia .... for me look it "paradox"

      Catalyst is imho in the ATI -corner
      7800GT needs "ForceWare Release" 169 WHQL http://www.nvidia.com/object/winxp_169.21_whql.html
      Edius 5,51 / Edius 6.08 / Edius 6.54(b) / Neo 3.0 / Neo 3.5

      Comment


      • #4
        quick answers...thanx.
        I'll try those forceware drivers.

        edit: Installed the drivers you suggested, vienna. Works like it should now. Thanx, so much.
        Last edited by cuervo; 02-26-2008, 02:58 PM.
        Chalchihuitl Productions
        Sony EX1-Canon 7D DSLR-Flash XDR
        HP8730w/HP8740w/Intel X48

        Comment


        • #5
          Originally posted by SRsupport View Post
          I think it is the catalyst (ati) driver you are using for a nvdia card.
          That will surely cause problems
          I have the ATI Catalyst Driver on my Storm system. This is the one that I cannot get any version after 4.5* to run on- it just crashes- I did a clean install - only other SW was Audigy drivers. It still crashed! No Catalyst Driver.
          If that was the case half the systems here would crash. 4.1 doesnt?
          What is the Alternative to the XP drivers or Catalyst

          David

          Comment


          • #6
            David you are missing the point


            ATI drivers for a NVIDIA CARD.
            ??????


            hello?


            That was what I was responding to.

            That why has came up with the paradox line. :)

            The original poster has edited his post.
            Steve
            EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
            A proud EDIUS EDITOR
            For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

            Comment


            • #7
              Originally posted by SRsupport View Post
              David you are missing the point


              ATI drivers for a NVIDIA CARD.
              ??????


              hello?


              That was what I was responding to.

              That why has came up with the paradox line. :)

              The original poster has edited his post.

              I thought you were one step ahead...and I missed the point.....Drgggh.

              Comment

              Working...
              X