Announcement

Collapse
No announcement yet.

unstable 4.6 :(

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • unstable 4.6 :(

    Installed 4.6

    installation went well, very smooth.

    Start a new project, plays well, edits smooth, cool, great.

    Add a new sequence or change the project settings and BANG !
    It becomes unstable and the output through my SP card is jumping all over the place like 'Speedy Gonzales'
    and my cursor and playback on my PC monitor is affected as well.

    What the ?

    So I reinstalled 4.6 again. . . same problem

    So then I unistalled Edius all together and installed 4.10 from my installation CD
    Then installed 4.6 again, same problem.

    I'm going back to 4.54 as that was rock solid.

    Something is wrong with 4.6 for a few unlucky users :(

    Bill
    .
    GESTOS PRODUCTIONS
    www.gpvideo.com.au

  • #2
    I wish I have an answer, all I can say is that it works superb here

    however, you may want to check the SP card driver version as seen in device manager, it should be 3.5

    you may also just reinstall the SP card driver and firmware

    be sure temp folder is empty prior to any installation
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

    Comment


    • #3
      That is where I was going to go with this... Try to reload the driver for the SP :)


      Mike

      Comment


      • #4
        4.6 is very stable

        Thanks Anton & Mike,

        I reloaded the SP driver again & even rolled back to an older version,
        same problem. (and made sure my temp folder was empty)
        Had enough and went back to 4.54...AHHHH now this version is having the same problem !!!

        Ok...relax...something really screwy is going on in my PC.
        I bit the bullet and backed up and formatted my hard drive and reinstalled windows and installed 4.6 again.

        Ahhhhh works perfect :)

        Happy but wasted many many hours.

        Glad to say 4.6 is very stable, my PC was to blame.

        (don't ask why, just one of those things,
        easier for me to format and start again then waste more time finding out why my system was unstable)
        .
        GESTOS PRODUCTIONS
        www.gpvideo.com.au

        Comment

        Working...
        X