Announcement

Collapse
No announcement yet.

Problem with 4.6

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Thanks Anton, I'm off out for tapas breakfast now, I'll check this out and report back, meanwhile, I'll download the 4.6 update again, and try a new install, something is odd with this one I have, even showing strange behaviour on the laptop.

    Paul
    Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

    1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

    http://indiestereographer.blogspot.co.uk

    Comment


    • #17
      Hi Anton, I set up explode pro as I "think" it should be but no joy - I guess I need a guide here, if I set xplode renderer to nvidia direct 3d T&L HAL, I get blue screen at xplode transition, true for any form of renderer on the list, must be missing something or the 8800gt is not supported.

      thanks

      Paul
      Last edited by PaulTV; 02-21-2008, 02:42 PM.
      Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

      1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

      http://indiestereographer.blogspot.co.uk

      Comment


      • #18
        I have not tried the 8800

        make sure the dll (D3D7NV.DLL) copied itself in the Stages folder of Explode Pro 4.5

        be sure you start the Xplode Pro config tool found in Xplode Pro folder and not the Xplode Edius config tool
        Anton Strauss
        Antons Video Productions - Sydney

        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

        Comment


        • #19
          Originally posted by SoundFreak View Post
          This morning the pc did not boot, 2nd boot ok, recovered from serious error bla bla, ran tune up utils / windows repair, found 21 problems, some related to edius.
          Now would be a good time to back up important files - just in case...

          Comment


          • #20
            I am using Edius from version 1.1 and have learned from past updates who went very wrong.

            I have multiple boot HD's with XP and Edius safely in my drawer, always with previous versions on it, they won't get me with my pants down .................

            Anyway good advice, thanks.

            Comment


            • #21
              Thanks Anton for the "ATInVidiaXPRO45" it works as a charm with ATI 2600 Pro at Home, but strangely with the Office rig using an old FX 5600 it doesn't !

              Comment


              • #22
                Originally posted by SoundFreak View Post
                Thanks Anton for the "ATInVidiaXPRO45" it works as a charm with ATI 2600 Pro at Home, but strangely with the Office rig using an old FX 5600 it doesn't !
                you need to download an archieved nvidea driver version 61.77

                then it will work with the FX 5600
                Anton Strauss
                Antons Video Productions - Sydney

                EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

                Comment


                • #23
                  Wow, thats great news.
                  btw Anton, you have great knowledge about almost all problems and solutions, this means that you thinker a lot in pc "boxes"

                  Do you still have time to edit, or is your machine just "that" fast, lol ?

                  Will look for the driver now, later more on this.

                  thanks again, cheers.

                  Comment


                  • #24
                    Anton ........... you're the Man.

                    Any change on a Patch to make my Single Core a Quad ?

                    Better Don't tell my boss ALL is RT now, otherwise he'll expect more production.

                    Thanks for help.

                    Comment


                    • #25
                      Hi Soundfreak.
                      I see you have ATI 2600 videocard working rt w/xplode pro.
                      Is It working in HDV or SD.?
                      thnks

                      Comment


                      • #26
                        From my experience of EDIUS upgrade, the part that upgrades the device drivers on my system (WinXP Pro 32) - never replaces the device drivers correctly. I have to do that manually each time. I have NO idea why.

                        How did I know it didn't replace the older device drivers? Go to the subdirectory containing the drivers (Canopus shared ..... and also WIN32) - and clicked on the properties ... the version numbers. If the upgrade goes through okay, the version numbers will be the same as the distribution copy. In my case, the ones that are in Canopus shared subdirectory are ALWAYS the old ones, even after the upgrade is finished.

                        Now - I just manually copy the drivers over ... reboot the PC and - no problems after that.
                        TingSern
                        --------------------------------------
                        Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by kukun View Post
                          Hi Soundfreak.
                          I see you have ATI 2600 videocard working rt w/xplode pro.
                          Is It working in HDV or SD.?
                          thnks
                          Of course, not. 2600 is very low card, (128 bit cheap memory) it is mostly for office computers, yes, it will run some transitions in real time. Try filters and you will see the difference. Xplode will not work in HD and it has nothing to do with video card.
                          Asus P8P67, Intel i7 2600K working at 4.50 Ghz, 16Gb Kingston RAM, Windows 7 64bit, 500Gb system drive, 320Gb Data drive and 1TB RAID-0 for AV, Edius NX Express, EVGA nVidia GTX 570 2.5CB DDR5, 750w ALTEC power and some creativity...

                          Comment


                          • #28
                            Originally posted by kukun View Post
                            Hi Soundfreak.
                            I see you have ATI 2600 videocard working rt w/xplode pro.
                            Is It working in HDV or SD.?
                            thnks
                            I have no Expansion card so I can not comment for HDV, SD works RT.

                            Edit: Filters and all

                            Thanks mike for the info, never knew that office computers had dual dvi 512mb cards.
                            Last edited by SoundFreak; 02-24-2008, 03:39 AM. Reason: Additional Info

                            Comment


                            • #29
                              Running 4.6, here. Some funny things going on with my display. I'm pretty sure they're related to ATI videocard. Also running with a nVidia card on my laptop, no problem at all.
                              Chalchihuitl Productions
                              Sony EX1-Canon 7D DSLR-Flash XDR
                              HP8730w/HP8740w/Intel X48

                              Comment


                              • #30
                                trial explodes

                                I see there are issues with 4.6. When I tried to install the trial version, after I enter name and all the install starts its thing and then boom....computer BSOD and reboots. I tried 4 times last night, redownloaded twice, same thing.

                                Kindof a bummer as trial user I already have lost faith here, honestly when the code is so out of line it causes a BSOD you have to wonder....we're not even running anything yet.

                                To check system stability I left LW open running a looping preview, I left a web page with flash running, Quicktime with some jumpbacks going and Sony Vegas looping a preview....evry drive and pipe should have been in use....and yep still going this AM.

                                WinXP sp2
                                Asus P5WDH with 3ghx E6850
                                ATI Radeon HD2600 512MB
                                all on the approved list.....
                                Jdroadie
                                Philly, PA
                                Edius 7.53 HDSpark, I7920, GTX470 Win7 64

                                Comment

                                Working...
                                X