Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help Title Motion Pro pixel ratio

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help Title Motion Pro pixel ratio

    Hi everyone!

    I am a cutter working in Austria. We bought Edius as our new editing software.

    Version 4.5

    I use title motion pro as my standard titler. But after saving the title, it is in a different pixel ratio then my project. I have to change that for every single title in the clip options menu under still picture pixel ratio.

    Is there any possiblility to change the standard setting of the pixel ratio of the titles???

    Please give me a hint!!!

  • #2
    Did you select the right project settings initially?
    TingSern
    --------------------------------------
    Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

    Comment


    • #3
      Make sure you are running the latest version (4.54) - earlier versions of 4.5 had a bug with the title's aspect ratio.

      Comment


      • #4
        Thanks

        Thank you very much, after i installed the latest patch it worked!

        Comment


        • #5
          Originally posted by GrassValley_KH View Post
          Make sure you are running the latest version (4.54) - earlier versions of 4.5 had a bug with the title's aspect ratio.
          hmm, I still have that bug in 4.54 and it is confirmed by Mark Lampard (GV Australia)

          basically, when I open an existing 16:9 project, all titles have reverted to 4:3 and I need to scroll past the title with timeline cursor to make it pop back to 16:9, I need to do this for each title
          Anton Strauss
          Antons Video Productions - Sydney

          EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

          Comment


          • #6
            Are those titles created pre-4.54?
            Steve
            EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
            A proud EDIUS EDITOR
            For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

            Comment


            • #7
              Originally posted by SRsupport View Post
              Are those titles created pre-4.54?
              yes and no

              it also happens in new projects

              1. start a new 16:9 DV or D1 project and add a title so it fills the screen side to side (to see the problem easier)

              2. close Edius

              3. open Edius and the above project and see how the title looks now

              4. scrub over title with cursor a few times and watch it pop back to normal
              Anton Strauss
              Antons Video Productions - Sydney

              EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

              Comment


              • #8
                Hi,

                Same problem here!
                Edius 4.54
                maybe it is pal related?
                Rob

                www.volkenkunde.nl

                Edius Broadcast 4.54| 3X SP hardware 1 NX | Dual Xeon 3.2 Supermicro | Carbon coder

                Comment


                • #9
                  I've the same problem here. PAL Australia.

                  Just exported 3x edits to mpeg2 and had to go back and re-export them as some of the 16:9 titles rendered out 4:3. Some switched halfway through their duration, these had fades up and down on them. They would start out 4:3 and switch after the fade up.

                  As Anton said, if I scrolled through the project first they would switch to 16:9 and then I could export safely. Had to be careful though, as areas of a timeline that had been pre-rendered because of realtime playback issues when editing (Max RT2 system) may still contain 'bad' renders containing the switching problem. These had to be deleted and dragged through before they would play/export correctly.

                  A real pain in the A...!

                  I know I could export from TMP as a TGA and avoid the problem, but that's an extra step.

                  I have noticed this on both my systems as listed in my signature.

                  When in a 16:9 project, my TMP 'video' window is also stretch horizontally. Is this the same for other users? Not a huge problem, just annoying.

                  Also, real Alpha support would make my year! I know this is not the right place for feature requests but I've just finished a very long stint with little sleep and these were the only two things that annoyed me with Edius over the time. Oh, dragging through a timeline with Boris effects in it could/would cause a crash.

                  Simon
                  System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

                  System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by gapmedia View Post
                    When in a 16:9 project, my TMP 'video' window is also stretch horizontally. Is this the same for other users? Not a huge problem, just annoying.
                    Simon
                    Oops. this was caused by my LCD monitor settings being wrong.

                    Simon
                    System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

                    System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

                    Comment


                    • #11
                      Simon,

                      Just curious - what OS are you running on System 2? 512MB RAM?
                      TingSern
                      --------------------------------------
                      Edius 9.4 Pro, Lenovo P72 workstation laptop, 64GB RAM, Xeon CPU, Windows 10 Pro (64 bits), 2 x 2TB Samsung M2.NVME and 1 x 4TB Samsung SSD internal. Panasonic UX180 camera, Blackmagic 4K Pocket Cinema, Blackmagic Pocket Cinema

                      Comment


                      • #12
                        Hi TingSern,

                        XP - SD work only, no HD.

                        Simon
                        System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

                        System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

                        Comment

                        Working...
                        X