Announcement

Collapse
No announcement yet.

Boris RED field order

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Boris RED field order

    Problem
    I am unsure if this happened since I upgraded my graphics card or not from a 6600GT to an 8800GTS 512 which has cured the loss of overlay problem I had with EDIUS but
    I tried to use and active transition from Boris and it was quite jerky after rendering, I then tried an active filter 3D explode and the same occurred, it is as if the field order presented to Boris is incorrect.
    Brought the same file into Boris and exported in CHQ and no problems.
    Exported a movie file from Boris while using Boris from EDIUS and one field has colour and the other does not.
    Have done a search on the forum and found one entry by Anton with the same problem but no reply.
    Was there any solution of the problem? or any one any ideas
    Regards Barry
    Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
    GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
    Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

    https://vimeo.com/user2157719/videos
    Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

  • #2
    Boris worked fine in Edius 4.03 but it is broken in every version since 4.5

    as a result, I currently stopped using Boris FX9

    maybe it will be fixed in 4.6??????

    the only workaround to get Boris to work is to switch project setting to DV

    D1 and all HD settings cause the bad flicker and as a result can't be used
    Anton Strauss
    Antons Video Productions - Sydney

    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

    Comment


    • #3
      for those who don't know what we are talking about, download this D1 HQ 16:9 clip and place it on a D1 Pal 16:9 project timeline and watch the Boris transition

      http://www.videoproductions.com.au/e...x9-flicker.avi (12mb)

      you may not see the problem in Edius preview monitor, be sure you watch on external monitor
      Last edited by antonsvideo; 12-30-2007, 02:06 AM.
      Anton Strauss
      Antons Video Productions - Sydney

      EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

      Comment


      • #4
        Originally posted by antonsvideo View Post
        Boris worked fine in Edius 4.03 but it is broken in every version since 4.5

        as a result, I currently stopped using Boris FX9

        maybe it will be fixed in 4.6??????

        the only workaround to get Boris to work is to switch project setting to DV

        D1 and all HD settings cause the bad flicker and as a result can't be used
        Thanks Anton it is as I suspected, a bit of a waste of money, you do not get time to use all what it can do in the 12 days before it folds and then the nasties appear.
        I can still find a use in places as stand alone, for me it would be worth around a tenth of its cost.
        I will try setting the settings to DV and retry, not that I want to work in SD and submit another report to Boris not that I have ever seen a reply.
        Thanks again Barry
        Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
        GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
        Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

        https://vimeo.com/user2157719/videos
        Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

        Comment


        • #5
          the problem is an Edius problem, BorisFX9 worked perfect in Edius 4.03
          Anton Strauss
          Antons Video Productions - Sydney

          EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

          Comment


          • #6
            Originally posted by antonsvideo View Post
            the problem is an Edius problem, BorisFX9 worked perfect in Edius 4.03
            Thanks Anton that was going to be my next question.
            Tried setting the project to SD and it works a treat, set project back to HDV and re rendered and the problem re occurred, I guess we just sit back and wait in anticipation.
            Regards Barry
            Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
            GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
            Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

            https://vimeo.com/user2157719/videos
            Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

            Comment

            Working...
            X