Announcement

Collapse
No announcement yet.

Installing Edius 4.54

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Installing Edius 4.54

    Ok, I downloaded v4.54, saved it in a folder, clicked on the "setupmanagerforEdius" and I get a window for a few seconds that says Preparing to setup, or something to that effect while the red line builds from left to right in the bottom part of the window,,,,, then nothing. The version info under help in the monitor window says 4.51, but the "select profile window at the startup of Edius says it was modified today.
    Am I now updated to the version 4.54 or is something missing here?
    Ken,

    Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
    Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
    Owner - D&J Video Productions

  • #2
    It doesn't sound right - When I installed it, it worked as a normal upgrade, asking to restart and all.

    I doubt your update has worked correctly since my version info says ver.4.54.

    The only thing I can suggest is a re-install after uninstalling, and to manually delete all canopus folders.
    When I go out, I wear my EDIUS T-Shirt.

    Comment


    • #3
      Do you have an existing V4.x installation on that box, and an Edius 4 dongle?

      Comment


      • #4
        I have all the upgrades prior to the 4.54 and they were working fine as far as I know. The system still works fine, but it just doesn't seem to want to load up the upgrades.
        Ken,

        Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
        Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
        Owner - D&J Video Productions

        Comment


        • #5
          empty the Temp folder, then try the update again
          Anton Strauss
          Antons Video Productions - Sydney

          EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

          Comment


          • #6
            Ok, I deleted the temp files and tried running it again. Only the initial window that says the wizard is starting up and the red line builds across the bottom of the window.
            I deleted the whole file then I went back on line and downloaded the update again, unzipped it again and hit setupmanager. Same thing again. Version is 4.51.
            Ken,

            Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
            Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
            Owner - D&J Video Productions

            Comment


            • #7
              how long did you wait after starting the setup manager? wait longer

              are you using XP Pro with Sp2?
              Anton Strauss
              Antons Video Productions - Sydney

              EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

              Comment


              • #8
                I considered that too. This time I have been waiting about half hour now.
                Ken,

                Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
                Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
                Owner - D&J Video Productions

                Comment


                • #9
                  I'm looking in the direction of the Windows Install Wizard. I tried installing the 4.5 DVD and the machine does the same thing. So it probably isn't the update. I'll let ya know what I find.
                  Ken,

                  Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
                  Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
                  Owner - D&J Video Productions

                  Comment


                  • #10
                    is it possible that something is hiding behind the installer window waiting for an ok click? move windows around and see what you discover
                    Anton Strauss
                    Antons Video Productions - Sydney

                    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                    Comment


                    • #11
                      Yeah, tried that too. I'm installing windows XP again right now.
                      Ken,

                      Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
                      Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
                      Owner - D&J Video Productions

                      Comment


                      • #12
                        Reinstalled Windows XP, but the install wizard didn't start up. I'll have to think about this one now.
                        Ken,

                        Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
                        Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
                        Owner - D&J Video Productions

                        Comment


                        • #13
                          I just recently installed it into a laptop with tons of other software with Media Center SP2, I just loaded the original 4.0 upgrade and then loaded the 4.54 upgrade with no problem, when you say you re-installed XP was that a clean from scratch installation??
                          GA-EP45C-DSR3,Core2Q3ghz,8gig1066,260GTX,2x 20"AOC,22"Vizio1080pTV, Edius5/HDspark,PC3,Imaginate, CS5ProdStudio/IntensityPro,Win7_64
                          HPdv7t 17"notebook,8gig,2 IntHD,9600GT512M,17"extmon, Edius4.61,CS4Prodstudio.Win7_64,MX02Mini
                          DAW,HPdv9000,x2Turion,4Gig,2IntHD,Audition3,Cubase 4,XPpro,Alessis F/Wmixer,M-Audio F/Wmixer,BCF2000, BehringerMixers, Fender sound sys
                          Numerous Ext eSATA drives & Raids shared between systems

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by EasternSP View Post
                            Reinstalled Windows XP, but the install wizard didn't start up. I'll have to think about this one now.
                            do you have full admin rights on your PC? does it have Sp2 installed?
                            Anton Strauss
                            Antons Video Productions - Sydney

                            EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                            Comment


                            • #15
                              I reinstalled Windows XP. The editing programs are all still on the machine. I'm not sure if I had SP2 installed before I reinstalled XP. It's been a while and I can't remember how to determine if SP2 is there.

                              Yes, I have full administrative rights.
                              Ken,

                              Edius 5.12 2XOpteron 280s, K8WE, NX, SATA 1Tera, Radeon Extreme X850, 24" Dell LCD and some other 17" LCD, Pioneer BD-RW BDR-205(1.02),
                              Sony Cams; FX1, FX1000, FXR-7.
                              Owner - D&J Video Productions

                              Comment

                              Working...
                              X