Announcement

Collapse
No announcement yet.

Edius6 - AC3 audio waveforms deseperately flat

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Edius6 - AC3 audio waveforms deseperately flat

    I'm still working with Edius 6!
    I used to edit AVI sequences with PCM audio. I just changed my camera and I had to switch to AVCHD with AC3 audio. Unhappilly audio waveforms on time line remain flat! AC3 codec has been reinstalled and successful installation is confirmed in the windows media codec list. WMP works fine with "AVCHD + AC3" footage, but audio time line in Edius remains desesperately flat

    What's going wrong?
    Thanks for your help.
    Vincent

  • #2
    Are you getting audio and no waveforms, or no audio at all?
    1: 3970X Threadripper, Asus ROG Strix TR40 E Gaming, G. Skill Trident Z Neo 128G DDR4 3600, EVGA GeForce RTX 2080Ti, Samsung 970 EVO M.2 1T, Intel 660P M.2 2T (2), Seagate Ironwolf NAS 12T, Enermax TR4 360 AIO, Lian Li 011 DXL, AJA Kona 4, Asus ROG Thor 1200

    2: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64G DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512G, GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i, Phanteks Luxe, 16T RAID HGST Deskstar NAS 4T, Corsair H115i AIO, BM IP 4K

    Comment


    • #3
      try resetting waveform in properties...sorry if this may not be the correct place to do it...away from my edit system for some days...
      Documentaries and Art Projects
      Hudson Valley, NY

      i7 8700K @ 3.70 Ghz/16 gb RAM
      windows 10
      284 gb SSD boot drive
      2 TB work disc
      2TB storage disc
      EDIUS 9.52.6031
      Many external project hard drives

      Comment


      • #4
        add the normalize clip tool to the timeline tool buttons

        select the clip and click the tool, done, if still too low, change the value in the normalize tool until happy
        Anton Strauss
        Antons Video Productions - Sydney

        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

        Comment


        • #5
          Thanks Tobe and Anton.
          Tried it all out.
          Quick Time also reinstalled; And nothing changed
          What can I do more?
          Vincent

          Comment


          • #6
            Log view can help in that situation.

            User settings > timeline bottom right hand side of window audio linear or log.
            Sys4: Z10PE-D16WS MB 2xE5-2696 Xeon 72 active logical cores. EWG9. 64G RAM. Aorus GTX1080Ti. 55" Q7 1500 NIT HDR 4K TV/Storm 3G Elite/Decklink 4K 12G/8CH audio monitoring, Yamaha RXA-870 A/V. Sys1-3 EWG8 + RX-E1+HDBX1000 MIP in HP xw8600 2 x X5492 CPU 8 cores, 8Gig RAM, Quadro FX3800. All sys Fibre to central media pool - 5TB Axus Yotta RAID + QLogic Fibre Switch. Central VCR rack plus YUV & audio to viewing room with Yamaha AX1 7.1 100 watt per channel amp with 1000W sub 63" HD 3D Samsung TV

            Comment


            • #7
              You never answered my question...
              1: 3970X Threadripper, Asus ROG Strix TR40 E Gaming, G. Skill Trident Z Neo 128G DDR4 3600, EVGA GeForce RTX 2080Ti, Samsung 970 EVO M.2 1T, Intel 660P M.2 2T (2), Seagate Ironwolf NAS 12T, Enermax TR4 360 AIO, Lian Li 011 DXL, AJA Kona 4, Asus ROG Thor 1200

              2: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64G DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512G, GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i, Phanteks Luxe, 16T RAID HGST Deskstar NAS 4T, Corsair H115i AIO, BM IP 4K

              Comment


              • #8
                Originally posted by GrassValley_PS View Post
                You never answered my question...
                what was your question Pat? and who did you ask?
                Anton Strauss
                Antons Video Productions - Sydney

                EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                Comment


                • #9
                  Post #2 for OP...
                  1: 3970X Threadripper, Asus ROG Strix TR40 E Gaming, G. Skill Trident Z Neo 128G DDR4 3600, EVGA GeForce RTX 2080Ti, Samsung 970 EVO M.2 1T, Intel 660P M.2 2T (2), Seagate Ironwolf NAS 12T, Enermax TR4 360 AIO, Lian Li 011 DXL, AJA Kona 4, Asus ROG Thor 1200

                  2: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64G DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512G, GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i, Phanteks Luxe, 16T RAID HGST Deskstar NAS 4T, Corsair H115i AIO, BM IP 4K

                  Comment


                  • #10
                    oops, I looked and did not see it :)
                    Anton Strauss
                    Antons Video Productions - Sydney

                    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by GrassValley_PS View Post
                      You never answered my question...
                      Sorry Pat,
                      I was away for a few days on a business trip!!

                      I am getting no audio and no waveform at all in Edius....but clip works fine in WMP!
                      Vincent

                      Comment

                      Working...
                      X