Announcement

Collapse
No announcement yet.

Possible Boris bug in 4.51c (4.52?)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Possible Boris bug in 4.51c (4.52?)

    hello,

    I have installed the demos of Boris Red, FX & Graffiti into 4.51c and have found that with all of them if you apply an effect to a clip all is okay, but if you move that clip once or twice depending on what and where the clip is on the timeline all settings within the Boris effect are lost. The effect is still on the clip, but when you open up the plugin it has been reset to 'zero'!

    This only occures within my Edius 4.51C install and not within 4.24 on another PC.

    Could anyone please confirm this bug with Boris plugins and 4.51C and/or if it occures with 4.52 as well?

    Thanks,
    Simon
    System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

    System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

  • #2
    Originally posted by gapmedia View Post
    hello,

    I have installed the demos of Boris Red, FX & Graffiti into 4.51c and have found that with all of them if you apply an effect to a clip all is okay, but if you move that clip once or twice depending on what and where the clip is on the timeline all settings within the Boris effect are lost. The effect is still on the clip, but when you open up the plugin it has been reset to 'zero'!

    This only occures within my Edius 4.51C install and not within 4.24 on another PC.

    Could anyone please confirm this bug with Boris plugins and 4.51C and/or if it occures with 4.52 as well?

    Thanks,
    Simon
    Simon are you sure it only happens in 4.51
    The Boris release notes have a lot to say about this
    Go to Help in Boris and open the release notes and select the EDIUS section
    Try this Set Edius to delete invalid render files
    every time you move or change a file with a Boris Effect on the timeline deselect and then reselect the Boris effect in the Information Palet
    and then re render, bit of a pain but this seems to be the way Boris now works
    Regards Barry
    Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
    GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
    Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

    https://vimeo.com/user2157719/videos
    Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

    Comment


    • #3
      Hi Barry,

      Thanks for your reply. I may not have explained myself very well.

      I am aware of what I think you're talking about. This is the need to unselect then reselect the particular Boris effect to get any settings changes to update on the timeline. Am I correct?

      The problem I'm encountering in 4.51c is that if you move a clip on the timeline with a Boris effect applied, the effect remains on the clip but all the effect settings are returned to default. ie If you had a scale and rotate on a clip setup in Boris Fx 9.1 then shifted the clip left/right on the same track or moved it to another track entirely the settings in Boris FX would return to default - no scale no rotate. Sometimes this resetting back to default, including the removal of any additional tracks added within Boris, happens on the first move in other cases the second move. This seems to depend, without going into a large investigation at the moment, what type of media clip (video/still etc) the effect is applied and where in the surrounding edit the clip sits (on its own/between other clips etc).

      Hopefully that makes more sense or not...

      Simon
      System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

      System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

      Comment


      • #4
        Originally posted by gapmedia View Post

        I am aware of what I think you're talking about. This is the need to unselect then reselect the particular Boris effect to get any settings changes to update on the timeline. Am I correct?
        Yes that is correct, I will check your other bit (moving a clip) tonight and get back to you, I havn,t moved a clip yet but if you add an Edius filter on top or under the Boris clip the Boris settings are not rendered or even noticed only the Edius filter but the long render with Boris is still in effect.
        Regards Barry
        Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
        GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
        Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

        https://vimeo.com/user2157719/videos
        Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

        Comment


        • #5
          Hi Simon
          Tried moving a clip with a Boris filter and yes I can duplicate what you are saying and this is also covered in the Boris release notes this is what happened.
          Moved clip to another track or position on the time line - No problems - Boris filter still active but needed rendering.
          Moved clip to another track above a clip or overlapping a clip with an Edius filter and the Boris filter was reset as you described.
          One more thing if you add an EDIUS transition between a Boris clip and another with an EDIUS Keyer applied it also resets Boris
          No I idea who's problem it is, probably Boris? There is a work around for this:
          While in Boris save the project and if you need to go back just load it again, apply the filter and whamo you are back to where you were.
          Hope this helps
          Regards Barry
          Last edited by Bluetongue; 11-07-2007, 09:38 AM.
          Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
          GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
          Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

          https://vimeo.com/user2157719/videos
          Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

          Comment


          • #6
            Originally posted by Bluetongue View Post
            I havn,t moved a clip yet but if you add an Edius filter on top or under the Boris clip the Boris settings are not rendered or even noticed only the Edius filter but the long render with Boris is still in effect.
            Regards Barry
            Barry,

            Do you mean to add an Edius filter(s) to the same clip that has the Boris filter attached? If so, I tried this and all filters seemed to render. I had a scale and a move applied with Boris FX 9, an Edius Old Movie filter 'on top' of and a Colour Wheel filter 'under' giving a scaled, rotating, old movie affected, black and white clip with the unfortunate 'non-alpha black border' around the clip.

            regards,
            Simon
            System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

            System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

            Comment


            • #7
              Originally posted by Bluetongue View Post
              Hi Simon
              No I idea who's problem it is, probably Boris?
              Barry,

              I suspect that this may be a 'new' Edius problem as I can't reproduce it in Edius 4.24. But then again maybe Edius has changed in such a way as to make this the new standard behaviour for the two.

              Simon
              System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

              System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

              Comment


              • #8
                Simon
                You are using FX, I am using RED and there seems to be a difference
                In red if I add an Edius filter to the clip Boris is reset or if I overlap with a clip with an Edius filter Boris is reset till I remove the Edius Filter or shift the overlap.
                Also if I overlap or add a transition between a clip with an Edius keyer Boris RED is reset permantly, if the clip before or after just has an Edius filter there is not a problem.
                The save project in Boris at the moment seems to be the saviour.
                Regards Barry
                Last edited by Bluetongue; 11-07-2007, 09:52 AM.
                Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
                GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
                Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

                https://vimeo.com/user2157719/videos
                Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

                Comment


                • #9
                  Barry,

                  Thanks for your replies.

                  I quickly tried mixing a couple of Edius filters with a few different Boris Red 4 (trial version) filter settings on the same clip and had no problems with rendering - didn't try all the overlapping and transition situations you mentioned though, but expect to get similar results given recent experience.

                  I'm using SP hardware. I don't know if that makes any difference to your setup and mine with Boris. The Edius 4.24 system I have that doesn't seem to show this Boris 'reset' problem is running with an older RT2 Max card, so I don't know if that makes a difference either or it is the different versons of Edius.

                  Maybe if Anton Strauss reads this he may be able to add to it as I believe he uses SP hardware with Edius 4.03 and Boris products.

                  regards,
                  Simon
                  System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

                  System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

                  Comment


                  • #10
                    I can drag a clip with a Boris FX9 filter all day long and the keyframes are never lost
                    Anton Strauss
                    Antons Video Productions - Sydney

                    EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro

                    Comment


                    • #11
                      Thanks Anton and Barry,

                      Just as I suspected. I would call this a new 'bug' in Edius, I hope GV also agree. I know there are workarounds but...

                      Simon
                      System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

                      System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

                      Comment


                      • #12
                        This Boris resetting anomally appears to be rectified in 4.54 - intentionally or not. Well done GV. Can anyone else confirm this - Anton, Barry?
                        System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

                        System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by gapmedia View Post
                          This Boris resetting anomally appears to be rectified in 4.54 - intentionally or not. Well done GV. Can anyone else confirm this - Anton, Barry?
                          Yes you are quite right it does now seem to have been eliminated
                          Regards Barry
                          Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
                          GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
                          Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

                          https://vimeo.com/user2157719/videos
                          Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

                          Comment


                          • #14
                            Thanks Barry.
                            System 1 - SP with Edius Broadcast 4.54 , 2x DUAL 2.66 Xeon CPU's, Tyan 2696, 2gig RAM, Sapphire 1950PRO 2

                            System 2 - RT2 MAX with Edius Pro 4.54, 2x Xeon 2.4ghz CPU's, 512meg RAM, Compaq

                            Comment

                            Working...
                            X