Announcement

Collapse
No announcement yet.

Has anyone noticed that that 4.5x is crap?!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • THoff
    replied
    Sounds like another system put a copy of the virus or worm on that USB drive and triggered it to run through an AUTORUN.INF file.

    Leave a comment:


  • Blast1
    replied
    Bittorrent itself is not a virus, but security vulnerabilities in it have certainly been used in the past to deliver viruses and other malware.
    worm-uses-bittorrent-to-propagate/

    Leave a comment:


  • cemcik
    replied
    Originally posted by THoff View Post
    Bittorrent itself is not a virus, but security vulnerabilities in it have certainly been used in the past to deliver viruses and other malware.

    Software like Bittorrent has no business being on an editing system; in fact, I would advocate keeping your editing system off the 'net if that is practical.
    I know that bittorrent is not a virus. I didn't have any bittorrent client (i.e utorrent etc...) on my system. I just plugged a usb drive on my computer and transferred some photos and a process with the name of bittorrent.exe appeared using a lot of cPU. Same drive caused same thing in my friends' computers and antivirus programs identified it as a virus (Trojan). It just moves from computer to network to computer without you noticing.
    Sorry if I wasn't clear enough and for almost being off-topic.

    Leave a comment:


  • THoff
    replied
    Bittorrent itself is not a virus, but security vulnerabilities in it have certainly been used in the past to deliver viruses and other malware.

    Software like Bittorrent has no business being on an editing system; in fact, I would advocate keeping your editing system off the 'net if that is practical.

    Leave a comment:


  • cemcik
    replied
    I had the same problem as lalx in my last project right after I upgraded to 4.52 (i.e. crashes after applying color balance, timeline cursor jumping back and forth. freeze.) It was horrible.
    Solution I tried: Virus scan with Norton: It found one process working in the background called bittorrent exe. I deleted the virus and after deleting it edius did the same thing a few times more (crashed) and returned to normal afterwards. But I still worry when editing stuff, I save the project after every action.
    But maybe it is not related to the virus, I haven't worked on edius since then. Maybe the fact that I had several mpeg files and dv files mixed on the timeline with effects on them created this problem.

    Leave a comment:


  • muleferg
    replied
    I also tried on my laptop. I could not get it to recognize the recorder/player.
    Mule

    Leave a comment:


  • THoff
    replied
    Originally posted by muleferg View Post
    I had some old HVX footage shot with a Sony Z1. I tried to download to my Broadcast NX 4.52. It crashed twice so I gave up. so it looks like to me there is a problem with 4.52. with the HVX footage.
    Mule Ferguson
    HVX footage shot with a Z1? :O

    I edit HVX material exclusively with V4.52, but it is a software-only installation with no Canopus editing hardware. I have no issues other than TM Pro blowing hard.

    Leave a comment:


  • SRsupport
    replied
    I think I know what the problem is it is really that HVX footage you shot with the Z1.
    Because that is a format I think Edius does not support yet. ;)

    Leave a comment:


  • muleferg
    replied
    I had some old HVX footage shot with a Sony Z1. I tried to download to my Broadcast NX 4.52. It crashed twice so I gave up. so it looks like to me there is a problem with 4.52. with the HVX footage.
    Mule Ferguson

    Leave a comment:


  • lalx
    replied
    Originally posted by GrassValley_MD View Post
    I guess I do not quite understand... has anyone here at Grass Valley said there is NOT problems??

    I do not believe that anyone is being treated as a second class citizen either. Since I have been hired all I have seen is employees endlessly fighting for the customer and trying to make things the way they want.

    It has been a real eye opener this year.

    I can't go into any details but just know you are being heard and listened to... I know because I am buried in the middle of it every day :)


    Mike

    Excellent!!

    As long as we know that there is going to be light at the end of the tunnel - we are more than happy to wait! Its just dissapointing when we go through version iterations and things dont get much better...

    All the best and fight the good fight ;)

    - Lex

    Leave a comment:


  • lordxemperor
    replied
    i test Edius 4.52 in AMD sempron 2600+ 1,6GHz, Albatron K8X800 Pro2 Mainboard, NVidia GForce FX 5200, 512 RAM. I use it to complete 3 SD project,

    and the result is.... NO PROBLEM, still realtime and no crash !

    -lord-

    Leave a comment:


  • GrassValley_MD
    replied
    I guess I do not quite understand... has anyone here at Grass Valley said there is NOT problems??

    I do not believe that anyone is being treated as a second class citizen either. Since I have been hired all I have seen is employees endlessly fighting for the customer and trying to make things the way they want.

    It has been a real eye opener this year.

    I can't go into any details but just know you are being heard and listened to... I know because I am buried in the middle of it every day :)


    Mike

    Leave a comment:


  • lalx
    replied
    Originally posted by Bandman View Post
    This is not an isolated case. I am using Edius on 2 PCs with completely different configurations. Both PCs are having problems with Edius. One machine was developed to spec for Edius and the Canopus hardware by a Canopus-approved system integrator. It, too, has problems.

    It's time for GV to admit is has bugs with its products.
    Thanks Bandman,

    I was beginning to think that I was alone on this crusade...

    By the way - perhaps I should have been clearer when I said HD - Its an HDV timeline to be precise. Footage from a HVR-V1 in Canopus HQ mode.

    I am not anti-Edius - in fact I used to rave about the product and have referred the same to friends many a time. Its the recent false starts that have been irritating. Perhaps if users call a spade a spade - Canopus/GV will start to take notice and stop treating us loyal users as second class citizens?

    - Lex
    Last edited by lalx; 11-01-2007, 05:56 PM.

    Leave a comment:


  • Bandman
    replied
    Originally posted by lalx View Post
    So this has to be an isolated case?

    - Lex
    This is not an isolated case. I am using Edius on 2 PCs with completely different configurations. Both PCs are having problems with Edius. One machine was developed to spec for Edius and the Canopus hardware by a Canopus-approved system integrator. It, too, has problems.

    It's time for GV to admit is has bugs with its products.

    Leave a comment:


  • lalx
    replied
    Originally posted by Khoi Pham View Post
    You keep saying that something but you are not telling us what is wrong, what is broken with your HD timeline?
    "Unexplained crashes, freezing and slooow performance - is not a move in the right direction. I mean things like the timeline in non real time when the audio mixer not working is *not* a "feature". I had to restart the computer and Edius inummerable times - before i could complete the project - which incidentally was delayed by almost 2 days!!"

    That *was* part of the original post! Perhaps you did not read till there?

    Edius would refuse to redraw some parts of the screen. For instance the Bins would freeze - and i would not get the thumbnails in the bin window. Restart and then it would be fine. Then after a few minutes - or maybe an hour (not uniform in reoccurance) it would happen again.

    I thought this might be graphic card dependant and reinstalled drivers for the 1900XTX that I use - which did nothing. Reinstalled DirectX, uninstalled graphic card and reinstalled, tried both 3D9 and DirectShow. Then gave up. Am I missing something here? Everyone one else seems to be raving about 4.52?! So this has to be an isolated case? No one else having these sort of issues? In which case I thik a reformat is called for.

    - Lex
    Last edited by lalx; 11-01-2007, 10:28 AM.

    Leave a comment:

Working...
X