Announcement

Collapse
No announcement yet.

Has anyone noticed that that 4.5x is crap?!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Has anyone noticed that that 4.5x is crap?!!

    Hi all,

    I have been using Edius since 3.x. I moved on to 4.1x once the kinks were semi-sorted. When 4.5x came out - i waited till the 4.52 came out thinking that most of the major issues would be sorted. Man was I wrong!!

    4.52 installed and everything looked really nice - and I thought that this was what I was waiting for - until I started the edit.

    Unexplained crashes, freezing and slooow performance - is not a move in the right direction. I mean things like the timeline in non real time when the audio mixer not working is *not* a "feature". I had to restart the computer and Edius inummerable times - before i could complete the project - which incidentally was delayed by almost 2 days!!

    And before people start asking me what settings - this is on a Q6600, with both D3D9 and Directshow tested - nothing sorts things out. Its just plain buggy. I think Canopus should stop shooting off versions and take the time to fix problems before releases.

    In the meanwhile if anyone actually wants to get any work done its back to 4.0x...

    - Tired and Disgruntled!

  • #2
    I can atest that going from 4.51c to 4.52 slowed timeline response down significantly. Here is one example...

    Prior to 4.51c--if my projects/timelines got longer than 15 minutes, there was a lag when you changed the timeline scale. The longer and more complex the timeline the worse it got. The adjustment lag would get so bad that if you moved the curser before it finished, the scale would keep jumping back and forth depending which way your mouse was headed.

    It seemed to be fixed if not improved with 4.51c. I was happy with this release, but disappointed at having to jerry-rig my Imaginate clips.

    I updated to 4.52 a couple days ago in the middle of a non-critical 2 hour long project. The VERY FIRST thing I noticed is that the timeline scale lag was back!

    Other than that I have not had any crashes and I've been Editing 24/7 since.
    My system is QX6700 so horsepower is not an issue here.
    Bob

    Comment


    • #3
      I just finished 2 projects on my broadcast nx machine It had 3.61. I waited until they were delivered before I installed 4.52. Both projects work perfect.
      Mule ferguson
      EDIUS v5.51 Broadcast - Dual Xeon Supermicro X7DWA-N with E5450 3.0GHz CPU (8 cores)
      4 GB Ram, 1.0 TB Video Raid (2x500). 5 ea 1.0 TB External Video. 2 500 gb Ext, 320 GB OS Drive .. ATI Radeon HD 4350 with 512 Ram XP Pro with SP 3 HD Sparks, VisTitle

      Edius 6.52Dual Xeon Asus P5E3 9650 3.0 4G Ram
      Nvidia9800, 500G Raid (2x250) 1TB&500TB Ext Drives

      HPX 2000 AVC Intra, HVX 200, HPX 170, AG-AF 100, Canon D5 MKll.....MacBook G4 w/VMWare FCP Edius 6.2

      Comment


      • #4
        Boy... somebody needs a nap!

        I'm running Edius on a Q6700 and my super-snappy Shuttle XPC E6300 and both smoke!

        I'm not sure what all the fuss is about.
        Last edited by Rusty; 10-30-2007, 09:16 PM.
        Rusty Rogers | Films
        >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
        >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

        An inglorious peace is better than a dishonorable war.
        Twain - "Glances at History" 1906

        Comment


        • #5
          Mr. lalx,
          Did you noticed that tnere ara not a lot of compaines about 4.52? There are some bugs with titlers, but that's it... You know, when I do something not exactly as it should be, I am looking at my hands- maybe something wrong with them?
          I do not say that I am completely happy with 4.52, I stil want promiced tutorials, I want alpha support and some other stuff, but defenately it is not buggy and defenately something is wrong with you, not with Edius...
          Asus P8P67, Intel i7 2600K working at 4.50 Ghz, 16Gb Kingston RAM, Windows 7 64bit, 500Gb system drive, 320Gb Data drive and 1TB RAID-0 for AV, Edius NX Express, EVGA nVidia GTX 570 2.5CB DDR5, 750w ALTEC power and some creativity...

          Comment


          • #6
            4.52 works great for me on a e6600, no rt problem, no crashes and no timeline lag.
            Edius Workgroup 8, HDSpark - Asrock X79 Extreme6, Intel I7 3820 @ 4.6 Ghz, Intel RTS2011LC Water Cooler, Intel 120 GB 520 6Gb SSD, 16GB Corsair Quad Channel Memory, NVIDA GeForce GTX 550 TI, W7 Ultimate 64 bit

            Comment


            • #7
              While there are some things that need to be fixed in 4.52, I agree with the rest in that it is working fine here. Perhaps an attempt at some info on your problem instead of a rant will enable us to help you out.

              Comment


              • #8
                I'm finding 4.52 to be a fine performer. It runs cleanly on my P4 3 gig HT machine. Of course I'm only editing SD material, not HD. Lalix, I'm sorry to hear you are having problems, and I would hope you take pjsssss' advice.
                Fred D
                Win 7 Pro-64 bit, EDIUS Workgroup 8.5, Intel Ivy Bridge i5, ASUS P8Z77-V-LK, 8GB Kningston DDR3, Pioneer BDR-209UBK, EVGA NVIDEA GEForce GT630, Corsair TX750M 750w Power Supply, 4 WD Black HDD for 3.15TB, ACEDVIO, Spark HD, eSATA controller, ANTEC 300 case.

                Comment


                • #9
                  4.52 has been fine for me too. Just the TMPro crawl bug is bugging me.

                  Comment


                  • #10
                    No real problems here either with the V4.52 release, but I agree that Titlemotion Pro needs to be replaced with something more powerful and usable. IMHO, it has no business being called "Pro".

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by mike0130 View Post
                      Mr. lalx,
                      Did you noticed that tnere ara not a lot of compaines about 4.52? There are some bugs with titlers, but that's it... You know, when I do something not exactly as it should be, I am looking at my hands- maybe something wrong with them?
                      I do not say that I am completely happy with 4.52, I stil want promiced tutorials, I want alpha support and some other stuff, but defenately it is not buggy and defenately something is wrong with you, not with Edius...
                      Thanks for the vote of confidence! :)

                      As I mentioned in my post - I am not a complete newcomer to Edius. I was completely surprised at the problems I faced - especially since 4.01 had no issues (on the same machine!). I just upgraded - and that was all.

                      On another note the timeline i have is an HD one - perhaps people who have been posting without issues are on a SD timeline? I cant really see what I could be doing wrong...

                      Pardon the rant! But you would rant if you had to go through what I went throuh...

                      - Feeling slightly better after a looong nap

                      Comment


                      • #12
                        Lalx
                        I edit in HD as well and no problems, I do only use 4.52 in Software only, are you using a card This seems from other posts to be the cause of most problems, drivers etc or conflicts with other prgrams?
                        Not much help I am afraid other than the problem seems to be with your setup
                        Regards Barry
                        Win 10HP, EDIUS WG9.4, HD Spark, Boris RED 5, VMW6, Authorworks 6, Bluff Titler, VisTitler 2.8, NEAT 3/4, Mercalli 2/4, Vitascene, Izotope RX6 Plugin, NewBlue, Trend Micro AV
                        GB GA-X58A-UD3R MB, i7 [email protected], 12G 1600mhz Mem, Samsung EVO-250G SSD, 3x2T RAID, GTX 970W OC, 2x24 inch LG Monitors
                        Canon XH-A1/ Canon HF-G30, GoPro Hero3 Black, Edit @1920 50p HQ preset

                        https://vimeo.com/user2157719/videos
                        Laptop ASUS G752VT-GC060T Win 10HP, Edius WG8.53 Samsung M2 SSD 256G+1Tb HD,

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Bluetongue View Post
                          Lalx
                          I edit in HD as well and no problems, I do only use 4.52 in Software only, are you using a card This seems from other posts to be the cause of most problems, drivers etc or conflicts with other prgrams?
                          Not much help I am afraid other than the problem seems to be with your setup
                          Regards Barry
                          Hi,

                          I use software only. This was a system that was working well in 4.03. All I did was upgrade to 4.52. Everything else is fine. I have decided to go back to 4.03 - it was working well. *sigh* Lets not fix something that is working seems to be the motto.

                          Lex

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by lalx View Post
                            Hi,

                            I use software only. This was a system that was working well in 4.03. All I did was upgrade to 4.52. Everything else is fine. I have decided to go back to 4.03 - it was working well. *sigh* Lets not fix something that is working seems to be the motto.

                            Lex
                            You keep saying that something but you are not telling us what is wrong, what is broken with your HD timeline?
                            I7-6900K, X99 Taichi, Geforce GTX 1070, Corsair RM850X, Corsair H100 IV2, Windows 10, Edius WG 9.30

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Bluetongue View Post
                              Lalx
                              I edit in HD as well and no problems, I do only use 4.52 in Software only, are you using a card This seems from other posts to be the cause of most problems, drivers etc or conflicts with other prgrams?
                              Not much help I am afraid other than the problem seems to be with your setup
                              Regards Barry
                              I use Edius Broadcast NX. Edit HPX2000 and HVX200 DVCProHD . 4.52 is working wonderfull. I have not used crawl in TMP but have no problem with the other basic TMP CG.
                              Mule Ferguson
                              EDIUS v5.51 Broadcast - Dual Xeon Supermicro X7DWA-N with E5450 3.0GHz CPU (8 cores)
                              4 GB Ram, 1.0 TB Video Raid (2x500). 5 ea 1.0 TB External Video. 2 500 gb Ext, 320 GB OS Drive .. ATI Radeon HD 4350 with 512 Ram XP Pro with SP 3 HD Sparks, VisTitle

                              Edius 6.52Dual Xeon Asus P5E3 9650 3.0 4G Ram
                              Nvidia9800, 500G Raid (2x250) 1TB&500TB Ext Drives

                              HPX 2000 AVC Intra, HVX 200, HPX 170, AG-AF 100, Canon D5 MKll.....MacBook G4 w/VMWare FCP Edius 6.2

                              Comment

                              Working...
                              X