Announcement

Collapse
No announcement yet.

possible 4.52 glitch

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • possible 4.52 glitch

    have just downloaded 4.52. Opened a project invoked TM Pro typed in 6 lines of text set to roll. Click on save Edius crashes. Tried it 3 times still the same. Also when i set the folder first time , it is not remembered each time I open a project it asks me to set the folder. Anybody have similar probs?
    E9 PRO ,Intensity Pro capture Nvidia 650 TI LG 3D Monitor HDMI Win 10 PRO 64 Bit.Vistitle 2.6, Robuskey. ASUS Z370 I7 8700 16 GB Hyper X black RAM 250GB 960 EVO. 2 ITB Disks

  • #2
    No problems here with a TM roll. SD 4:3 timeline 720x480.
    Q6600 Quad-Core2 [email protected], Asus P5K-E Wifi MB, 2GB DDR2-800 RAM, BFG 7900GTX OC 512MB, Edius NX PCI-E, Edius 4.52, Adobe Production Premium CS3, Windows XP Pro SP2

    Comment


    • #3
      TMP roll workis here also. What project settings are you using?

      Comment


      • #4
        Roll Problem

        I have the same problem. I can make the roll. but as soon as I try to test it in Edius it crashes Edius. 4.52
        Computer
        Case Antec P180 - MB Intel 975XBX2 - CPU Intel Q6600
        Memory 4 gig DDR2 800 - 2 Drives SATA 300 + 500
        Video Card Nvidia 8800 GTS 320

        Comment


        • #5
          I tried couple times with rolls on the timeline and no crashed (16:9 & 4:3 projects). Give us steps and we can verify it for you.
          Asus P5WDH Deluxe w/E6600 - 4GB Corsair - 8800GTS - 1TB & 1.5TB (2x750GB RAID 0) - Antec P180 + Trio 650W - XP Pro w/sp3 - NX PCIe w/Expansion Card - Edius 5.51
          Asus P6T i7 920 @3.6 - 12GB Corsair Dominator - GTX275 - 1.5TB & 3TB (2x1.5TB RAID 0) for Video - Antec P183 + Corsair HX-750W - Win7 - Edius 6.07 - Firecoder Blu - PC3.05.91 - BDR-203 - TMW5 & TAW5
          Asus P6T i7 930 - 12GB Corsair - GTX260 - 1TB & 1TB WD Black for Video - Antec P183 + TPQ-850W - Win7 - Edius 6.07 w/HD Spark - BDR-205

          Comment


          • #6
            I spoke with approx 10 Edius users. This is a bug. As well as most of them has a problem with Ctrl-S in Titler.
            Asus P8P67, Intel i7 2600K working at 4.50 Ghz, 16Gb Kingston RAM, Windows 7 64bit, 500Gb system drive, 320Gb Data drive and 1TB RAID-0 for AV, Edius NX Express, EVGA nVidia GTX 570 2.5CB DDR5, 750w ALTEC power and some creativity...

            Comment


            • #7
              I have just installed 4.52 (an upgrade from 4.24) and it crashed my system too. On an empty timeline I created a TMP title, selected roll, then save and exit. Altho a clip appeared on the tl, no title showed up on the screen and Edius crashed after a few seconds.

              Edit update: TMP still works OK, but crawl also crashes my pc. I can then only get back into Edius after restarting my pc - unable to do so via task manager.
              Last edited by drgagx; 10-05-2007, 10:10 AM.
              DVC laptop: W870CU i7; 17.3" 1920x1080; 2x 1TB 7200rpm SATA notebook drives; Edius 8.5WG; Windows 7.

              Comment


              • #8
                It appears i am not the only one then. I do not use roll much in titles so I guess I can manage. First of all, having finished all my present projects I am going to reinstall edius with the new update from scratch.
                E9 PRO ,Intensity Pro capture Nvidia 650 TI LG 3D Monitor HDMI Win 10 PRO 64 Bit.Vistitle 2.6, Robuskey. ASUS Z370 I7 8700 16 GB Hyper X black RAM 250GB 960 EVO. 2 ITB Disks

                Comment


                • #9
                  I am also experiencing the crash problem when I try to create a crawl in TM. Three times I tried it and three times it crashed. No problem with creating a static page of text. Edius also crashes if I try to add the crawl clip to my bin (the same crawl clip which was saved somehow to my media drive - but not the bin - before crashing). The only thing I have tried to correct the problem was to reboot, but it did not solve the problem. Tonight I'll try to create a roll to see if it gives me the same problem.

                  Don't know if this is related to the problem or not, but when I was installing 4.52 I got dialogue boxes asking about modifying or repairing the program. I just went with the selected default settings during the install. Should there have been these dialogues? Or should the install have gone smoother?
                  ____________________________________________
                  Primary System

                  Asus P5K64 WS, Intel QX9650, Quadro FX 1700, 2GB of OCZ 1333 Platinum DDR3 RAM, 2 x 20" Wide Viewsonics, Windows XP Pro, Edius 5, HDStorm, Seagate Barracuda ST3250310NS 250GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive, OCZ600GXSSLI 600W ATX12V SLI Power Supply
                  Field System:
                  Spartan S1730E, 4 3.6GHz NVidia Chipset, 1GB RAM, DVD+/-RW, Win XP Professional, Edius 5, 2 SATA HDDs with RAID 0/1 60GB 7200

                  Comment


                  • #10
                    Just installed 4.52 this very second. Everything went as well as it should, no hiccups.
                    Opened up with all my previous projects to choose from, so opened my last one which has a still tmp title in it.

                    Real time changes are showing in my ext monitor :)

                    Now to try changing it to rolling.

                    Changed it to roll and it works a treat, used ctrl S and played then scrubbed timeline so fast the pc nearly took off, but no crashes here phew!!

                    Changed it to crawl, same again, no crash.

                    I haven't time to make another new project to do more testing now, but so far so good.

                    Graham
                    www.myvideoproblems.com
                    Microsoft MVP in Digital Media

                    Edius 4.61, NX Express, xp sp2

                    Comment


                    • #11
                      Installed 4.52 yesterday - all TMP working fine, rolls, crawls, live out. Also Quick Titler appears fine too.

                      Paul
                      Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

                      1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

                      http://indiestereographer.blogspot.co.uk

                      Comment


                      • #12
                        for whoever having problem with TMP, On the TMP window, when saving the file can you try this way: File - Export - Export ICG - ...
                        Then Exit - Save change - No
                        Open file (the one you exported/saved) on the bin then bring the title down to the timeline.
                        Asus P5WDH Deluxe w/E6600 - 4GB Corsair - 8800GTS - 1TB & 1.5TB (2x750GB RAID 0) - Antec P180 + Trio 650W - XP Pro w/sp3 - NX PCIe w/Expansion Card - Edius 5.51
                        Asus P6T i7 920 @3.6 - 12GB Corsair Dominator - GTX275 - 1.5TB & 3TB (2x1.5TB RAID 0) for Video - Antec P183 + Corsair HX-750W - Win7 - Edius 6.07 - Firecoder Blu - PC3.05.91 - BDR-203 - TMW5 & TAW5
                        Asus P6T i7 930 - 12GB Corsair - GTX260 - 1TB & 1TB WD Black for Video - Antec P183 + TPQ-850W - Win7 - Edius 6.07 w/HD Spark - BDR-205

                        Comment


                        • #13
                          Installed 4.52 on my Storm 2 system today - TMPro produces only 4x3 titles, I cannot get a 16x9 title out of it at all although no crashes, or crashes with Quicktitler which seems to be working OK including ctrl S.

                          So, looks like there is still a bug - time for someone to collect their last cheque and move on!!

                          Paul
                          Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

                          1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

                          http://indiestereographer.blogspot.co.uk

                          Comment


                          • #14
                            working OK including ctrl S
                            Ctrl+S do not working in QT roll/crawl. Still work fine.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by rbharte View Post
                              I have the same problem. I can make the roll. but as soon as I try to test it in Edius it crashes Edius. 4.52
                              Just read this post and since I had been using the new 4.52 for a day during and edit session, I added a TM roll title and sure enough Edius crashed as soon as I hit the play key. Started Edius three times and got the same result. I can say that over the years that I have used and upgraded Edius, I hve been fortunate in not experiencing most of the issue that I have read here at times. My system has been rock stable with Edius until now. Please fix this as soon as possible.
                              [COLOR="Teal"]
                              Main System:
                              Edius WG 8.53, Alienware Aurora R7, 8th Gen Intel(R) Core i7,256GB M.2 PCIe Solid State Drive,(Programs ),2TB 7200RPM SATA 6Gb/s (Storage), 1TB Samsung SSD (Storage)16GB DDR4,NVIDIA(R) GeForce(R) GTX 1080 Ti with 11GB GDDR5X' 850W PSU ,Windows 10 Pro
                              2nd: Asus Republic of gamers Rampage 3, 6 gb, nVidia gtx, i7, win7, Edius WG 8.52 /w Spark card.
                              3nd: Dell precision mobile M4600 workstation i7, nVidia 2000m, Edius 6.08.

                              Comment

                              Working...
                              X