Announcement

Collapse
No announcement yet.

Edius still incorrectly handling image sequences with ALPHA?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Edius still incorrectly handling image sequences with ALPHA?

    I just discovered that Edius still is not completely handling alpha channel correctly, although it has improved over the versions ...

    When importing an image sequence with an alpha channel, IF that sequence begins with an object(s) filling the entire frame, and thus no transparent areas, Edius does NOT see the sequence as having an alpha channel. This is incorrect, because alpha channel information IS there, it is just indicating that at that particular moment there are no transparent areas.

    I do not believe this happens with AVI w/ alpha clips, but will double-check.

    Has this perhaps been fixed in 6.5?

    -Tim
    MAIN SYSTEM: Asus P8Z68 DELUXE, Core i-7 2600k @ 4.6Mhz (stable), 32gb DDR3 1600 (1833 oc) Vengence RAM, 512gb SSD (OS and Apps Only), 256gb SSD Scratch Disk, 2TB Caviar Black SATA3 RAID Video Drive, Nvidia GTX 970 (oc'd), Windows 7 PRO 64-bit, all in a customized HAF-X case ... complete with holographic logo. [Air cooled into the low teens idle, 49c under heavy sustained oc'd load.] Dual 19" displays with 32" video monitor. ShuttlePRO.

  • #2
    Actually, I take that back ... mostly. Apparently, it just doesn't indicate that it is seeing it as an alpha channel, but it actually does obey the alpha channel on the timeline. Minor-bug.
    MAIN SYSTEM: Asus P8Z68 DELUXE, Core i-7 2600k @ 4.6Mhz (stable), 32gb DDR3 1600 (1833 oc) Vengence RAM, 512gb SSD (OS and Apps Only), 256gb SSD Scratch Disk, 2TB Caviar Black SATA3 RAID Video Drive, Nvidia GTX 970 (oc'd), Windows 7 PRO 64-bit, all in a customized HAF-X case ... complete with holographic logo. [Air cooled into the low teens idle, 49c under heavy sustained oc'd load.] Dual 19" displays with 32" video monitor. ShuttlePRO.

    Comment

    Working...
    X