Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buffer Low

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Because when you have this type problem, it is usually a system problem, a setup problem, or a file type problem. You acted like you needed an immediate solution, so most times converting is faster than troubleshooting.
    1: 3970X Threadripper, Asus ROG Strix TR40 E Gaming, G. Skill Trident Z Neo 128G DDR4 3600, EVGA GeForce RTX 2080Ti, Samsung 970 EVO M.2 1T, Intel 660P M.2 2T (2), Seagate Ironwolf NAS 12T, Enermax TR4 360 AIO, Lian Li 011 DXL, AJA Kona 4, Asus ROG Thor 1200

    2: i7 6950X OC to 4.5GHz, ASUS RAMPAGE V EDITION 10, Corsair Dominator Platinum 64G DDR4 2800, SAMSUNG 950 PRO M.2 512G, GeForce GTX 1080ti SC Black, Corsair AX1200i, Phanteks Luxe, 16T RAID HGST Deskstar NAS 4T, Corsair H115i AIO, BM IP 4K

    Comment


    • #17
      OK Im back after hours of testing.
      I have copied an entire folder of clips to two other computers and they play all the clips fine. One system is running Edius 6.02 and my laptop that has 6.52 only for test purposes.
      I removed one of my Geforce GTX660 and did the following.
      I formatted my entire pc, installed windows and all the standard drivers that came with the hardware. I installed Edius 6.02 tried to play buffer issue still there, then I followed the instructions from Antons PDF’s for system setup and win 7 specs first and still had the buffer issue, I reformatted again and installed Edius 6.52 only installed the drivers for hardware. Tried to play the timeline. Still buffer issues, then again I followed the instructions from Antons PDF’s for system setup and win 7 specs played the files in 6.52 still the buffer issue.
      Then I upgraded my Graphic cards driver and Software to 314.07 I have even turned all my Geforce setting to performance. Played the footage and I got inconsistent results. The first few time the buffer dropped down to 8 but it didn’t stop so I took it as a positive. Then I rebooted and added a single track of footage less than 40seconds of playing the buffer dropped down to 1 again.
      What do I do as its clearly not my files as they play on other machines.
      Does anybody have radeon graphic cards as I’m seriously considering buying one. It’s the only thing I put it down to, the cards are the only hardware changes that would affect the buffer.
      Any help will be more than appreciated.
      i7 CPU 3960X, 32Gb DDR4 Ram, Win7 64bit,1x SSD Kingston HyperX, 2x 4.0TB Riad 0 Sata 3 Caviar Black Drives, 2x Geforce GTX660 Graphic Cards, 3 24inch 1920x1080 LCD Screens
      Edius 6.52, After Effects CS6,

      Comment


      • #18
        Did you run a memory test on your ram? You could try removing all but 1 stick of your ram and see if it plays with that. If it plays, Then it could be a ram stick has gone bad. If it doesn't, try another stick.
        Jerry
        Six Gill DV
        www.sgdvtutorials.com
        If you own the Tutorials and you need help, PM me.

        Vistitle YouTube Channel
        https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

        Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
        http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


        Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
        Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

        Comment


        • #19
          I did a ram test when the kernel driver was constantly crashing. it came out ok.
          I will try it again for edius. Im packing my gear for a 17hr shoot tomorrow but i will give it a go on monday.
          i7 CPU 3960X, 32Gb DDR4 Ram, Win7 64bit,1x SSD Kingston HyperX, 2x 4.0TB Riad 0 Sata 3 Caviar Black Drives, 2x Geforce GTX660 Graphic Cards, 3 24inch 1920x1080 LCD Screens
          Edius 6.52, After Effects CS6,

          Comment


          • #20
            I tried only 2 sticks and still the buffer drops to zero.
            I tried a few different combinations.

            Would i be heading in the wrong direction in thinking the mother board might be the issue?
            i7 CPU 3960X, 32Gb DDR4 Ram, Win7 64bit,1x SSD Kingston HyperX, 2x 4.0TB Riad 0 Sata 3 Caviar Black Drives, 2x Geforce GTX660 Graphic Cards, 3 24inch 1920x1080 LCD Screens
            Edius 6.52, After Effects CS6,

            Comment


            • #21
              At this point everything is suspect.
              Jerry
              Six Gill DV
              www.sgdvtutorials.com
              If you own the Tutorials and you need help, PM me.

              Vistitle YouTube Channel
              https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

              Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
              http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


              Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
              Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

              Comment


              • #22
                Originally posted by joveblack View Post
                Does anybody have radeon graphic cards as I’m seriously considering buying one. It’s the only thing I put it down to, the cards are the only hardware changes that would affect the buffer.
                Any help will be more than appreciated.
                I've been running a Radeon card for the last 3 years (and now with Edius 6.52 with Windows 8) and I haven't had any problems. And it's an older card only one gig.
                Jeff Chandler
                High School Broadcast Adviser
                Freelance videographer & editor

                Comment


                • #23
                  we have not been able to test with one of your clips yet
                  Anton Strauss
                  Antons Video Productions - Sydney

                  EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by antonsvideo View Post
                    we have not been able to test with one of your clips yet
                    I managed to test the same files on my laptop that has Edius 6.52 on it and they worked fine, is there anything you would do apart from play the file? the site keeps crashing when i try to set up an account.
                    i7 CPU 3960X, 32Gb DDR4 Ram, Win7 64bit,1x SSD Kingston HyperX, 2x 4.0TB Riad 0 Sata 3 Caviar Black Drives, 2x Geforce GTX660 Graphic Cards, 3 24inch 1920x1080 LCD Screens
                    Edius 6.52, After Effects CS6,

                    Comment


                    • #25
                      If this gives you a better picture.
                      I managed to borrow a few parts from a friend.
                      I ran a Radeon 6990 still had the low buffer problem,
                      I also used his Corsair vengeance ran 8gb then 16gb and still the same problem.

                      I’m current backing up the drives. I’m going to try playing the footage off a USB3 hard drive to see if the drives are performing slowly.

                      I can’t think of any other test for hardware, I have changed all hardware except for the board and cpu, I have done some research and on a few websites they mention if the PC auto restarts randomly or crashes it’s probably the board, It has done it a hand full of times in the last two months so maybe the board isn't up to it anymore.
                      i7 CPU 3960X, 32Gb DDR4 Ram, Win7 64bit,1x SSD Kingston HyperX, 2x 4.0TB Riad 0 Sata 3 Caviar Black Drives, 2x Geforce GTX660 Graphic Cards, 3 24inch 1920x1080 LCD Screens
                      Edius 6.52, After Effects CS6,

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by joveblack View Post
                        I managed to test the same files on my laptop that has Edius 6.52 on it and they worked fine, is there anything you would do apart from play the file? the site keeps crashing when i try to set up an account.
                        if it already plays well on another system, then there is no need to send it

                        back to PC trouble shooting

                        I would start with system information/components/problem devices

                        I would also make sure that the intel driver detection utility finds no newer mobo drivers, if yes, update them
                        Anton Strauss
                        Antons Video Productions - Sydney

                        EDIUS X WG with BM Mini Monitor 4k and BM Mini Recorder, Gigabyte X299 UD4 Pro, Intel Core i9 9960X 16 Core, 32 Threads @ 4.3Ghz, Corsair Water Cooling, Gigabyte RTX-2070 Super 3X 8GB Video Card, Samsung 860 Pro 512GB SSD for System, 8TB Samsung Raid0 SSD for Video, 2 Pioneer BDR-209 Blu-ray/DVD burners, Hotswap Bay for 3.5" Sata and 2.5" SSD, Phanteks Enthoo Pro XL Tower, Corsair 32GB DDR4 Ram, Win10 Pro 21H2

                        Comment


                        • #27
                          I have been on it all day,
                          What is the difference between a QT File and a QuickTime Video (avc1) file?
                          I have changed my motherboard, and I’m re-configuring everything at the moment, should be able to test it with in 2hrs.
                          i7 CPU 3960X, 32Gb DDR4 Ram, Win7 64bit,1x SSD Kingston HyperX, 2x 4.0TB Riad 0 Sata 3 Caviar Black Drives, 2x Geforce GTX660 Graphic Cards, 3 24inch 1920x1080 LCD Screens
                          Edius 6.52, After Effects CS6,

                          Comment


                          • #28
                            What are the file extensions?
                            Jerry
                            Six Gill DV
                            www.sgdvtutorials.com
                            If you own the Tutorials and you need help, PM me.

                            Vistitle YouTube Channel
                            https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

                            Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
                            http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


                            Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
                            Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

                            Comment


                            • #29
                              Jove,

                              Sounds like you've tried everything - but..... I had this problem ONCE, about 2 years ago. One of the guys suggested I take a look at the Layouter. For some unknown reason, my computer was changing ALL LAYOUTERS on the system to a -1 (minus 1) in one of the offset settings. Never knew why, but when I saw it, I changed the "default" back to "0", copied the correct Layouter setting to ALL Layouters on the timeline at once, and the buffers stayed steady.

                              Slim chance this is happening to you - but I thought I'd just mention it.
                              Alan
                              Alan J. Levi
                              Director

                              SYSTEM:AsRock Z490 Taichi MB, Intel i9-10850K CPU, 64 Gig Trident 3600 RAM, Corsair HX1000W PS, nVidia RTX 3070 Video, Corsair h115i Water CPU cooler, Asus BW16-B1HT BluRay DVD, Samsung 512GB SSD boot in Swapable Tray, 2 1TB Samsung SSD video files RAID 1, 4.5TB RAID 1 Outboard backups, Behringer 2000 Audio Fader/Controller, LG 27" 4K Monitor, 2 Asus 1080 monitors.

                              Comment

                              Working...
                              X