Announcement

Collapse
No announcement yet.

Old Movie/Film & Vitascene

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Old Movie/Film & Vitascene

    Can others confirm this?

    With a clip on the Timeline...
    Place Old Movie/Film on the clip
    Place Vitascene on the clip
    -> The output vanishes! <-

    In the Information Pallet...
    Move Old Movie/Film below Vitascene
    -> The output returns! (and looks as expected) <-

    I know Old Movie/Film has it's limitations, but is this one?

    Rusty
    Rusty Rogers | Films
    >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
    >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

    An inglorious peace is better than a dishonorable war.
    Twain - "Glances at History" 1906

  • #2
    I'm going to be doing some proDad eval soon - was this with any particular vitascene effect, or any within the filter will cause this?

    Also, is the blackout with all output or just hardware output (the monitor window is fine)?

    Comment


    • #3
      If you haven't tried Vitascene yet it's worth a look. Nice quality and a low cheese factor make it an excellent plug-in.

      I believe any Vitascene setting will cause the issue with Old Movie/Film.

      The clip does not become black, I'd call it invisible. On hardware and Overlay.

      Rusty
      Rusty Rogers | Films
      >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
      >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

      An inglorious peace is better than a dishonorable war.
      Twain - "Glances at History" 1906

      Comment


      • #4
        Rusty I have tried this one 2 systems and it works for me.
        Can you tell me what Canopus hardware you have what overlay settings you use and what the gpu is.
        I works here.
        Vitascene version 1.0.31
        I am downloading the the latest service pack and I will test that too. (did that and it works too)

        GPUs are all nvidia.
        Steve
        Attached Files
        Last edited by SRsupport; 09-21-2007, 04:26 AM.
        Steve
        EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
        A proud EDIUS EDITOR
        For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

        Comment


        • #5
          Good point Steve,

          My Nvidia render box with 4.24 does not have the problem. I'll upgrade to 4.51c and see...

          My main editor has ATI 1300x in it.
          Maybe due for a switch.

          Rusty
          Rusty Rogers | Films
          >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
          >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

          An inglorious peace is better than a dishonorable war.
          Twain - "Glances at History" 1906

          Comment


          • #6
            Great keep us posted. If we can narrow this thing down it might help others.
            Let us hope it isn't an Ati thing.


            Steve
            Steve
            EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
            A proud EDIUS EDITOR
            For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

            Comment


            • #7
              Originally posted by Rusty View Post
              Good point Steve,

              My Nvidia render box with 4.24 does not have the problem. I'll upgrade to 4.51c and see...

              My main editor has ATI 1300x in it.
              Maybe due for a switch.

              Rusty
              I ran into the same issue with the ATI X800XL. I would like to know if you fix it.

              Here is my post on other Viascene Issues.

              Thanks...Angelo
              Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
              System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD

              Comment


              • #8
                My only concern is loosing overlay with DVStorm with nVidia and Edius 4.51c. Does anyone know if the DVStorm will have overlay with nVidia hardware?

                Thanks...Angelo
                Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
                System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD

                Comment


                • #9
                  Overlay works fine here.
                  Steve
                  EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
                  A proud EDIUS EDITOR
                  For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by SRsupport View Post
                    Overlay works fine here.
                    That's good to hear. :)

                    What nVidia video card would you recommend that would give the most RT with Vitascene?

                    Thanks...Angelo
                    Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
                    System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Angelo View Post
                      That's good to hear. :)

                      What nVidia video card would you recommend that would give the most RT with Vitascene?

                      Thanks...Angelo
                      See Here!

                      Funny... X800 pro is recommended!
                      Is it different than XL?
                      Rusty
                      Rusty Rogers | Films
                      >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
                      >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

                      An inglorious peace is better than a dishonorable war.
                      Twain - "Glances at History" 1906

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Rusty View Post
                        See Here!

                        Funny... X800 pro is recommended!
                        Is it different than XL?
                        Rusty
                        That is why I bought it because it was on the list. I don't know "IF" the XL is different from the PRO. Currently Vitascene is crashing Edius I'm using proDVD's Heroglyph and Mercalli without crashing.

                        ...Angelo
                        Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
                        System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Angelo View Post
                          I'm using proDVD's Heroglyph and Mercalli without crashing.
                          ...Angelo
                          Are Heroglyph and Mercalli Edius plug-ins or stand-alone?
                          Are they GPU programs?

                          Rusty
                          Rusty Rogers | Films
                          >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
                          >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

                          An inglorious peace is better than a dishonorable war.
                          Twain - "Glances at History" 1906

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Rusty View Post
                            Are Heroglyph and Mercalli Edius plug-ins or stand-alone?
                            Are they GPU programs?

                            Rusty
                            No these are not GPU programs, I guess that's why I haven't had any problems other than image softness with Mercalli.

                            Mercalli is a plug-in only. Heroglyph is both a plug-in and stand-alone.

                            ...Angelo
                            Last edited by Angelo; 10-04-2007, 07:53 PM.
                            Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
                            System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Rusty View Post
                              Can others confirm this?

                              With a clip on the Timeline...
                              Place Old Movie/Film on the clip
                              Place Vitascene on the clip
                              -> The output vanishes! <-

                              In the Information Pallet...
                              Move Old Movie/Film below Vitascene
                              -> The output returns! (and looks as expected) <-

                              I know Old Movie/Film has it's limitations, but is this one?

                              Rusty
                              Hey Rusty;

                              The issue looks to be the original ATI drivers. I've been frustrated with this problem, the order of stacking filters with Vitascene and the black flashing on the low 1/3 of my overlay and DVStorm's component-out.

                              For the last week or so, off and on, I would try different ATI driver versions from 6.9 to 7.9 and play with ATT that gives you access to ATI hardware settings and different overlay modes without success.

                              Today I installed OmegaDrivers.net Catalyst Drivers 7.4 (the latest on the site) during the installing I selected, "default settings", "continue anyways" and "YES to replace newer files". BINGO! I can stack Vitascene in any order with no transparent or black video issues! I have my DVStorm overlay set to "Update Overlay" in Edius 4.51c and I don't see the flashing 1/3 on my overlay or DVStorm component-out.

                              The site does not allow a direct link to the drivers so goto http://www.omegadrivers.net/index.php the top menu select "ATI Radeon" then just below that select "Win 2K/XP" to get access to the latest drivers.

                              I have not done any heavy testing of these drivers but so far they are much better than ATI's drivers.

                              ...Angelo
                              Canopus/GV: DVStorm2 w/component-out board, ADVC300, Edius 4.61, ProCoder 3.05, Imaginate2
                              System: MSI B75A-G43 (v2.0), i7-3770K, 4GB, HD6850, Pyro1394 pci-e, 6 Disks 2.4TB non-raid, Win7-32bit, Dell 24" & 19" LCD

                              Comment

                              Working...
                              X