Announcement

Collapse
No announcement yet.

How to edit mono QuickTime (.mov) videos from digital camera with Edius Pro 6.5?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • How to edit mono QuickTime (.mov) videos from digital camera with Edius Pro 6.5?

    Hello!

    I have added mov. clips from a Canon digital camera to a project but the sound is jerky.

    File info

    Format: H.264, 1280 x 720, 16,7 mill. 8 bit unsigned integer, mono, 12.000 kHz
    FPS: 29.97
    Data Rate: 23.44 MBit


    How can I avoid this?

    Thank you very much

  • #2
    I would start by converting the file to a Canopus HQX file to see if it's a performance issue with the hardware and the H.264 encoding, or if the file itself is the issue.

    I noticed you are in Europe but the clip properties show that the file was recorded at 29.97fps. Are you editing in an NTSC or PAL project?

    Comment


    • #3
      added to Torsten questions...

      please, give us a complete textview fom MediaInfo about this file
      http://mediainfo.sourceforge.net/de

      please, load up a short NATIVE clip on your webspace
      or maybe on http://www.file-upload.net/?why=1 [max 200MB] or on a similar place

      so can some (advanced) user test your problem

      please, excuse my "fractal" english .... my native language is german
      CentralEurope aka Hans
      voluntary / unpaid moderator from the german GV-forum ... Edius 4.61 up to Edius 9.xx
      i9-7980XE 18cores/36threads - M.2 960PRO 512GB - M.2 970PRO 1TB - div. 2 or4TB disks - 32GB DDR4-3600 - GTX 1080 8GB - Win_10prof
      [the AMD 1950X 16cores / 32 threads = go return because of massive problems, Not only I had these problems]

      Comment


      • #4
        Originally posted by CentralEurope View Post
        my native language is german
        Mine is as well so I don't mind having this conversation in German if that makes things easier, but it would exclude most of the other members here.

        Comment


        • #5
          > but it would exclude most of the other members here.

          absolute acceptance,

          and my >please, excuse my "fractal" english .... my native language is german<
          was more adressed to all readers, as a plausible explanation for my imperfect english...
          CentralEurope aka Hans
          voluntary / unpaid moderator from the german GV-forum ... Edius 4.61 up to Edius 9.xx
          i9-7980XE 18cores/36threads - M.2 960PRO 512GB - M.2 970PRO 1TB - div. 2 or4TB disks - 32GB DDR4-3600 - GTX 1080 8GB - Win_10prof
          [the AMD 1950X 16cores / 32 threads = go return because of massive problems, Not only I had these problems]

          Comment


          • #6
            @ me2012

            Maybe the same problem as in thread :



            Same solution, convert the sound to 48 kHz stereo. Try it in the bin first.

            Hope this helps

            Pierre
            Pierre NĂ©el

            Intel i7.3770k @ 4.2 GHz - Asus P8Z77 Pro - 8 GB DDR3 2133 MHz - Nvidia GTX 670 - HD Spark - Windows 7 Ultimate 64 bits - Edius 6.55 - Edius Neo 2.5 Booster

            Comment

            Working...
            X