Announcement

Collapse
No announcement yet.

Capture Greyed out for HDV?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Capture Greyed out for HDV?

    I can't seem to capture HDV. The capture button is greyed out.

    I have done this before in 6.05, but this is the first time I have needed to do this in 6.06. I have previously made a HDV preset which has worked. I attach a screenshot of the preset.

    I am using a Sony HVR-A1E PAL camcorder for replay. The Firewire out is working, as I can capture DVCAM using the same camera and cable. The output on the camera is set to HDV and not Auto. The iLink on the camera says HDV out and I can view the video on the camera screen.

    Anything I might have missed?
    Attached Files
    Edius 8.53WG, Vistitle 2.8, Windows 10 x64 Pro Fall Update, Asus Z87 Pro, Intel i7-4770K, 16 GB 1600 Corsair Vengence LP RAM, Samsung 840 Pro SSD 256GB, WD Black 2TB media drive, Intel HD 4600 GPU, MSI GTX660 2GB VGA, Coolermaster Silencio 652 case, Noctua NH-U12S CPU cooler, Cakewalk UA-25EX USB audio interface, Cakewalk MA-15D monitor speakers, BM Intensity Pro 4K, PlextorPX-LB950SA BD writer, Dell U2410 Monitor

  • #2
    John, what you have displayed is the project preset. You need to set up a capture preset .
    Go to Settings>Hardware>Device Preset. Then set up an hdv preset for your device. This is, more than likely. the reason for it not showing up.
    Jerry
    Six Gill DV
    www.sgdvtutorials.com
    If you own the Tutorials and you need help, PM me.

    Vistitle YouTube Channel
    https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

    Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
    http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


    Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, NZXT Z63, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, 2TB Sabrent M.2 NVME, BM MINI MONITOR 4K, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Dual LG 27GK65S-B 144Hz monitors, GTX 1080ti SC Black.
    Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

    Comment


    • #3
      Hi Jerry,

      Sorry I should have screenshot the device preset. I have this already set up and used it before.

      I have now identified the problem, but not sure why it had got changed. The device preset was set up for OHCI and not Generic HDV.

      All working now, thanks for pointing me in the right direction

      Here is that screenshot.
      Attached Files
      Last edited by John Hooper; 01-31-2012, 03:11 PM.
      Edius 8.53WG, Vistitle 2.8, Windows 10 x64 Pro Fall Update, Asus Z87 Pro, Intel i7-4770K, 16 GB 1600 Corsair Vengence LP RAM, Samsung 840 Pro SSD 256GB, WD Black 2TB media drive, Intel HD 4600 GPU, MSI GTX660 2GB VGA, Coolermaster Silencio 652 case, Noctua NH-U12S CPU cooler, Cakewalk UA-25EX USB audio interface, Cakewalk MA-15D monitor speakers, BM Intensity Pro 4K, PlextorPX-LB950SA BD writer, Dell U2410 Monitor

      Comment

      Working...
      X