Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vitascene

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • UBI2002
    replied
    My ATI X850XT was broken, so i had to buy a new video card. I created a little HDV project (m2t files) with Vitascene effects and filters for comparison. The videocards i am interested in were an ATI HD2900XT and a nVidia 8800 GTS 320MB. Both Cards have an overlay in Edius 4.51 but do not play Xplode transitions in realtime, as my X850 XT does. But there was a big difference in time to render my Vitascene test project. The 2900XT needs about 66% of the X850XT rendertime and the 8800 GTS only 46% of the X850XT time!!!! The more power of the 8800 GTS is visible on every effect or filter in Vitascene.

    Kind regards,
    UBI2002

    Leave a comment:


  • Jerry
    replied
    Originally posted by Rusty View Post
    Yes, Vitascene 1.0.32 works as expected in 4.51c.

    If you have time to render, the quality is worth the wait.

    Rusty
    Before I responded to this I went and downloaded the update and
    tried it. Heres the long and short of it.

    I had to reinstall the software(Vitascene) plus the update. It just wacked a few things.
    I mainly use 1920x1080 presets. Well, that wont do any more. I can get it to do 1 effect and it isn't able to render . did I say it took forever to prefill a 1 second transition. Wasn't like that before.

    In 1440x1080 1.3, I was getting the same realtime I had before on 1 second
    transitions. With prefill I can get 3 second transitions to play through. This is on my main system.
    It works as usual in this preset. Works on Uncompressed, HQ, and Blackmagic MotionJPEG codecs.
    I hope some of this information helps. It does take some juice to use.
    My Quadro card is 1 1/2 years old so it is fast loosing it's edge.
    Prodad did say that ATI appears to work better with Vitascene.
    On my system the ATI didn't play well with my 3 ware card, therefore the Quadro.

    I will inform Prodad of the 1920 preset issue. Maybe they can adjust something that has gone walk about in 4.51c.
    Last edited by Jerry; 08-18-2007, 01:54 AM.

    Leave a comment:


  • Rusty
    replied
    Yes, Vitascene 1.0.32 works as expected in 4.51c.

    If you have time to render, the quality is worth the wait.

    Rusty

    Leave a comment:


  • muleferg
    replied
    [
    There's a newish service pack for Vitascene 1.0 on the Prodad site - if anyones interested.


    Paul[/QUOTE]

    I just downloaded. it for 4.51c. The transition still has to be renderede ..Only 12 sec. I can live with that for a burn thru.
    Mule

    Leave a comment:


  • muleferg
    replied
    The Vitascene works for me. 4.51c But has to be rendered at thr transition.
    Mule

    Leave a comment:


  • PaulTV
    replied
    I think my 6600, although pci is a bit long in the tooth, and I also mostly work HD, but it feels a lot more sticky than it did - it also now has a plugin for AE7 and AE8, I got it to work in 7 but on 8 it all goes horribly black! but then I'm having no luck with CS3 on my main edit system - looks like it's 7 for me for the rest of my days.

    I've got this huge 7900 card gathering dust in the cupboard - needs 2 pci slots to run it, can't fit it - not enough slots - bummer - well unless I rip out my sound card - er no way!

    There's a newish service pack for Vitascene 1.0 on the Prodad site - if anyones interested.


    Paul

    Leave a comment:


  • STORMDAVE
    replied
    Well the last time I tried, some transitions were RT...the bokeh stuff was really hard on my GPU (X1900).

    I think Jerry knows much more about Vitascene, he owns a copy.

    Leave a comment:


  • Rusty
    replied
    Havn't tried yet...
    It was pretty bad in the past, is it worse now?
    Vitascene rarely plays in RT with HD projects for me.

    Rusty

    Leave a comment:


  • STORMDAVE
    replied
    When I was trying the Vitascene demo (now removed) it worked ok on my quad Mac Pro. It is really GPU intensive...so what graphics card do you have?

    Leave a comment:


  • PaulTV
    started a topic Vitascene

    Vitascene

    anyone tried ye olde Vitascene with 4.51c - it really chokes up here - wonder if its an overlay issue or just my set up?


    Paul
Working...
X