Announcement

Collapse
No announcement yet.

Vitascene

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vitascene

    anyone tried ye olde Vitascene with 4.51c - it really chokes up here - wonder if its an overlay issue or just my set up?


    Paul
    Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

    1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

    http://indiestereographer.blogspot.co.uk

  • #2
    When I was trying the Vitascene demo (now removed) it worked ok on my quad Mac Pro. It is really GPU intensive...so what graphics card do you have?

    Comment


    • #3
      Havn't tried yet...
      It was pretty bad in the past, is it worse now?
      Vitascene rarely plays in RT with HD projects for me.

      Rusty
      Rusty Rogers | Films
      >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
      >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

      An inglorious peace is better than a dishonorable war.
      Twain - "Glances at History" 1906

      Comment


      • #4
        Well the last time I tried, some transitions were RT...the bokeh stuff was really hard on my GPU (X1900).

        I think Jerry knows much more about Vitascene, he owns a copy.

        Comment


        • #5
          I think my 6600, although pci is a bit long in the tooth, and I also mostly work HD, but it feels a lot more sticky than it did - it also now has a plugin for AE7 and AE8, I got it to work in 7 but on 8 it all goes horribly black! but then I'm having no luck with CS3 on my main edit system - looks like it's 7 for me for the rest of my days.

          I've got this huge 7900 card gathering dust in the cupboard - needs 2 pci slots to run it, can't fit it - not enough slots - bummer - well unless I rip out my sound card - er no way!

          There's a newish service pack for Vitascene 1.0 on the Prodad site - if anyones interested.


          Paul
          Edius Edits at: http://www.vimeo.com/user781619/videos

          1) AMD 3900X 12 core 4.6Ghz 2) Asus X79 4930K 6 core @4.4GHz Water Cooled. 480GB REVO3x2 System drive, 4TB Raid 0, 4 TB E-Sata Raid 5, 32GB RAM, GTX1070Ti Decklink HD Extreme. 3X Sony AX53 Sony AX700 BMPCC 4K

          http://indiestereographer.blogspot.co.uk

          Comment


          • #6
            The Vitascene works for me. 4.51c But has to be rendered at thr transition.
            Mule
            EDIUS v5.51 Broadcast - Dual Xeon Supermicro X7DWA-N with E5450 3.0GHz CPU (8 cores)
            4 GB Ram, 1.0 TB Video Raid (2x500). 5 ea 1.0 TB External Video. 2 500 gb Ext, 320 GB OS Drive .. ATI Radeon HD 4350 with 512 Ram XP Pro with SP 3 HD Sparks, VisTitle

            Edius 6.52Dual Xeon Asus P5E3 9650 3.0 4G Ram
            Nvidia9800, 500G Raid (2x250) 1TB&500TB Ext Drives

            HPX 2000 AVC Intra, HVX 200, HPX 170, AG-AF 100, Canon D5 MKll.....MacBook G4 w/VMWare FCP Edius 6.2

            Comment


            • #7
              [
              There's a newish service pack for Vitascene 1.0 on the Prodad site - if anyones interested.


              Paul[/QUOTE]

              I just downloaded. it for 4.51c. The transition still has to be renderede ..Only 12 sec. I can live with that for a burn thru.
              Mule
              EDIUS v5.51 Broadcast - Dual Xeon Supermicro X7DWA-N with E5450 3.0GHz CPU (8 cores)
              4 GB Ram, 1.0 TB Video Raid (2x500). 5 ea 1.0 TB External Video. 2 500 gb Ext, 320 GB OS Drive .. ATI Radeon HD 4350 with 512 Ram XP Pro with SP 3 HD Sparks, VisTitle

              Edius 6.52Dual Xeon Asus P5E3 9650 3.0 4G Ram
              Nvidia9800, 500G Raid (2x250) 1TB&500TB Ext Drives

              HPX 2000 AVC Intra, HVX 200, HPX 170, AG-AF 100, Canon D5 MKll.....MacBook G4 w/VMWare FCP Edius 6.2

              Comment


              • #8
                Yes, Vitascene 1.0.32 works as expected in 4.51c.

                If you have time to render, the quality is worth the wait.

                Rusty
                Rusty Rogers | Films
                >TYAN S7025 - 32GB RAM, 2 x Xeon X5690's, 4 x 10k video HD's, Win10 x64, BM DecklinkHD, nVidia TITAN, 12TB DroboPro w/iSCISI connection
                >RAZER BLADE - QHD+ - 16GB RAM, i7-6700HQ Quad, 512GB SSD, Win10 x64, GeForce GTX 1060 6GB

                An inglorious peace is better than a dishonorable war.
                Twain - "Glances at History" 1906

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Rusty View Post
                  Yes, Vitascene 1.0.32 works as expected in 4.51c.

                  If you have time to render, the quality is worth the wait.

                  Rusty
                  Before I responded to this I went and downloaded the update and
                  tried it. Heres the long and short of it.

                  I had to reinstall the software(Vitascene) plus the update. It just wacked a few things.
                  I mainly use 1920x1080 presets. Well, that wont do any more. I can get it to do 1 effect and it isn't able to render . did I say it took forever to prefill a 1 second transition. Wasn't like that before.

                  In 1440x1080 1.3, I was getting the same realtime I had before on 1 second
                  transitions. With prefill I can get 3 second transitions to play through. This is on my main system.
                  It works as usual in this preset. Works on Uncompressed, HQ, and Blackmagic MotionJPEG codecs.
                  I hope some of this information helps. It does take some juice to use.
                  My Quadro card is 1 1/2 years old so it is fast loosing it's edge.
                  Prodad did say that ATI appears to work better with Vitascene.
                  On my system the ATI didn't play well with my 3 ware card, therefore the Quadro.

                  I will inform Prodad of the 1920 preset issue. Maybe they can adjust something that has gone walk about in 4.51c.
                  Last edited by Jerry; 08-18-2007, 12:54 AM.
                  Jerry
                  Six Gill DV
                  www.sgdvtutorials.com
                  If you own the Tutorials and you need help, PM me.

                  Vistitle YouTube Channel
                  https://www.youtube.com/channel/UCMVlxC8Am4qFbkXJRoPAnMQ/videos

                  Windows 10 Pro up to v.1803 Tweaks for Edius Users
                  http://sgdvtutorials.com/WIN%2010%20...%20V.2.0.0.pdf


                  Main System:: Azrock Z97 Extreme 6, [email protected], 32gb ram, Corsair H110, Win10 Pro 64, Samsung 850 pro, E7.5/8.5/E9 on separate SSD drives, HD Spark, Intensity Shuttle, 12tb RAID 0 on backplane ,2 BD, Benq 27 and Hanns-G 28 monitors, CC 2019, GTX 1080ti SC Black.
                  Second System: EditHD Ultimax-i7, X58, [email protected], Corsair H80, Win764, 24gb ram, Storm 3g, Samsung 840 Pro 256, 4tb and 6tb RAID 0 on backplane, GTX 980ti Classified, Edius 9, Apple 30", Samsung 24", dual BD.

                  Comment


                  • #10
                    My ATI X850XT was broken, so i had to buy a new video card. I created a little HDV project (m2t files) with Vitascene effects and filters for comparison. The videocards i am interested in were an ATI HD2900XT and a nVidia 8800 GTS 320MB. Both Cards have an overlay in Edius 4.51 but do not play Xplode transitions in realtime, as my X850 XT does. But there was a big difference in time to render my Vitascene test project. The 2900XT needs about 66% of the X850XT rendertime and the 8800 GTS only 46% of the X850XT time!!!! The more power of the 8800 GTS is visible on every effect or filter in Vitascene.

                    Kind regards,
                    UBI2002

                    Comment

                    Working...
                    X