Announcement

Collapse
No announcement yet.

Edius 4.51c Crashing!!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Gave up for now

    Uninstalled 4.51c, went back to 4.24 and everything works fine. I've got two machines, this one without hardware acceleration and a Dual Xeon with the NX card. I have not even tried to update the other system as we have several projects with folks itching for their stuff. I own two USB dongles so we can use them at the same time.

    I'm still open to suggestions for upgrading successfully. . .
    Main Edit Station: Edius 6.02, Gigabyte UD5, i7-950 @ 4.0, GTX 470, 12 GB GSkil, HD Spark, 4 TB RAID0 WD RE Video Drive, 2 TB RAID0 Render Drive
    2nd Computer: Edius 6.03, Asus P6X58D-E, i7-950 @ 3.07, Radeon 2600, 6 GB Corsair, 1.5 TB RAID0 Video Drive

    Comment


    • #32
      I've found three or four instances that cause crashes on edius upgrades to 4.51. (with respective solutions)

      1) Continuing existing project after upgrade. Don't upgrade mid project. This appears to cause general instability. (I've experienced lock-ups and no-warning crashes like where the interface dissappears). On new/clean projects, no such issue.

      2) Not doing full clean-out (IE. remove registry entries from old edius)

      3) Not selecting all installation entries that are necessary (directx, quicktime) - this almost certainly causes the immediate project crash.

      4) Trying to use existing waveform data from old project can cause a timeline scrubbing crash.

      Most people can be forgiven here though, as we see an upgrade as an upgrade - you install and away you go.

      Unfortunately you have to be more careful that this.

      I also think with a powerful programme like Edius and major software upgrades; it pays to image a fresh XP system so when you make an "upgrade" you are working from a cleaner windows installation. In other words starting from scratch.

      Comment


      • #33
        Still no way to run 4.5x

        I had given up on 4.51c and went back to 4.24 which was running fine. I have been waiting several weeks for GV Tech to call back after investigating issues with the ASUS P5W DH Deluxe board. Called again tonight after installing the newest version 4.52. It still crashes right after I select a project. A new project also crashes. I've booted with none of the start-up stuff running and get the same problem. Anyone else in my shoes? This is happening on my ASUS P5 DH Deluxe, E6600, Quadro FX1500, 2 gigs Kingston, machine with no acceleration hardware. I have not attempted to install on my Tyan dual Xeon machine with the NX card yet. I'd feel like a fool to be telling a client that I couldn't work on their project because updating one computer wouldn't work so I thought I'd try it on the computer with their job on it!

        Thoughts?
        Main Edit Station: Edius 6.02, Gigabyte UD5, i7-950 @ 4.0, GTX 470, 12 GB GSkil, HD Spark, 4 TB RAID0 WD RE Video Drive, 2 TB RAID0 Render Drive
        2nd Computer: Edius 6.03, Asus P6X58D-E, i7-950 @ 3.07, Radeon 2600, 6 GB Corsair, 1.5 TB RAID0 Video Drive

        Comment


        • #34
          What is your setup on the BIOS ?
          I have the same motherboard and CPU. It's running 4.52

          tuyle
          =======
          Originally posted by BillBarrett View Post
          I had given up on 4.51c and went back to 4.24 which was running fine. I have been waiting several weeks for GV Tech to call back after investigating issues with the ASUS P5W DH Deluxe board. Called again tonight after installing the newest version 4.52. It still crashes right after I select a project. A new project also crashes. I've booted with none of the start-up stuff running and get the same problem. Anyone else in my shoes? This is happening on my ASUS P5 DH Deluxe, E6600, Quadro FX1500, 2 gigs Kingston, machine with no acceleration hardware. I have not attempted to install on my Tyan dual Xeon machine with the NX card yet. I'd feel like a fool to be telling a client that I couldn't work on their project because updating one computer wouldn't work so I thought I'd try it on the computer with their job on it!

          Thoughts?
          Asus P5WDH Deluxe w/E6600 - 4GB Corsair - 8800GTS - 1TB & 1.5TB (2x750GB RAID 0) - Antec P180 + Trio 650W - XP Pro w/sp3 - NX PCIe w/Expansion Card - Edius 5.51
          Asus P6T i7 920 @3.6 - 12GB Corsair Dominator - GTX275 - 1.5TB & 3TB (2x1.5TB RAID 0) for Video - Antec P183 + Corsair HX-750W - Win7 - Edius 6.07 - Firecoder Blu - PC3.05.91 - BDR-203 - TMW5 & TAW5
          Asus P6T i7 930 - 12GB Corsair - GTX260 - 1TB & 1TB WD Black for Video - Antec P183 + TPQ-850W - Win7 - Edius 6.07 w/HD Spark - BDR-205

          Comment


          • #35
            Asus

            That's encouraging. I don't know of any unusual settings in the BIOS. Any settings I should check?
            Main Edit Station: Edius 6.02, Gigabyte UD5, i7-950 @ 4.0, GTX 470, 12 GB GSkil, HD Spark, 4 TB RAID0 WD RE Video Drive, 2 TB RAID0 Render Drive
            2nd Computer: Edius 6.03, Asus P6X58D-E, i7-950 @ 3.07, Radeon 2600, 6 GB Corsair, 1.5 TB RAID0 Video Drive

            Comment


            • #36
              Asus

              My BIOS is version 2206.
              Main Edit Station: Edius 6.02, Gigabyte UD5, i7-950 @ 4.0, GTX 470, 12 GB GSkil, HD Spark, 4 TB RAID0 WD RE Video Drive, 2 TB RAID0 Render Drive
              2nd Computer: Edius 6.03, Asus P6X58D-E, i7-950 @ 3.07, Radeon 2600, 6 GB Corsair, 1.5 TB RAID0 Video Drive

              Comment


              • #37
                Mine crashes on ctscoreeng.dll. AppVersion: 4.50.0.46 ModuleVersion: 4.50.0.33.
                Camera: Sony HVRZ1U
                Software: Edius 5.11, ProCoder 3.05.91, Imaginate 2, DVDit Pro HD
                System: Supermicro X7DA8, 2 Dual-Core Xeon (5060) 3.2GHz, 4GB RAM, (ST3750640AS) 750GB x 2 SATA
                7200RPM RAID 0, PNY NVIDIA GeForce 9600GT (512MB), Dell UltraSharp 2407WFP, WinXP(SP2), Edius NX w/ Bay and Expansion Kit

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Wotan3d View Post
                  Me too I've this problem.
                  I've resolved (!!!)....or better... not very resolved, but ok.....
                  Don't open edius with its icon or from start, but make double click on project icon. Edius will open that projects and skips the first window....it is that window that crash edius. Of course if you try to change project settings it will crash again....so.... if you need to change project settings you must open an old project with all right settings and merge new project you want, after delete from timeline the old project and remember to save with other name!
                  Only that solution I've found...... if someone have better please tell us.
                  THANKS for the solution. Me too I'm experiencing crashes on startup (at the project window). I therefore launch Edius, as per your suggestion, by a *.ezp project icon shortcut.

                  Originally posted by BillBarrett View Post
                  It still crashes right after I select a project. A new project also crashes.
                  Another way to make Edius 4.51c crash for me is bring up "Project settings" from the Settings menu.
                  Last edited by GreekTV; 04-10-2008, 01:30 PM.
                  Dimitri Papadopoulos


                  Edius 6.01. My system: Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit, Dell Precision WorkStation T3500, Intel Dual-Core Xeon W3503 CPU @ 2.4 GHz, 8 GB 1.3GHz DDR3 ECC DIMMs, Seagate 2TB 7200 rpm SATA HD, BFG nVidia GeForce GT 740 4GB CUDA GPU, DirectX 11, QuickTime 7.7.9 Pro, M-Audio Audiophile 2496 audio card, Orange Micro SCI FireWave 51005-7000 rev 1.3 IEEE1394a 3-port card (Texas Instruments chipset), Canon GL2 Camera and SONY DSR-25 DVCAM VTR.

                  Comment


                  • #39
                    Wasn't this problem fixed in 4.54?

                    Comment


                    • #40
                      Originally posted by pjsssss View Post
                      Wasn't this problem fixed in 4.54?
                      Apparently not. I just installed 4.6 and the crash issue remains. I have to call Edius from a saved project shortcut.
                      Dimitri Papadopoulos


                      Edius 6.01. My system: Windows 7 SP1 Ultimate 64-bit, Dell Precision WorkStation T3500, Intel Dual-Core Xeon W3503 CPU @ 2.4 GHz, 8 GB 1.3GHz DDR3 ECC DIMMs, Seagate 2TB 7200 rpm SATA HD, BFG nVidia GeForce GT 740 4GB CUDA GPU, DirectX 11, QuickTime 7.7.9 Pro, M-Audio Audiophile 2496 audio card, Orange Micro SCI FireWave 51005-7000 rev 1.3 IEEE1394a 3-port card (Texas Instruments chipset), Canon GL2 Camera and SONY DSR-25 DVCAM VTR.

                      Comment


                      • #41
                        Try to Upgrade

                        Try to Update to Edius 4.6x, It should solve the problem

                        Comment

                        Working...
                        X