Announcement

Collapse
No announcement yet.

Help can't capture with 4.51

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help can't capture with 4.51

    Installed 4.51 and was starting a new project, but I can't get edius to see my NX card. I have tried to load in a SD mini dv and I get nothing. I switch to s-front bay and nothing. If I place a clip on the time line I can see it in my NTSC monitor, but everything is working very slow. My client comes in at 5 PM tonight to review his project. Help!!!!!

    P5WDH deluxe Asus motherboard, 2.4 dual core. 2 gigs of ram.
    tdtinker
    3 Edit Systems all running widows 10: 1 Intel Core i7 3770K 3.5GHz Quad Core 8MB 77W Edius 8.5 Vistitler 2.6.0 Window 10-12 GB-
    1 i7 QUAD CORE 920 2.66GHz 8MB 130W Overclocked to at least 3.5GHz Edius 7.51
    New system: Asus X99 i7 6900K 3.2GHz, 32GB DDR 4 Ram, GTX 1070
    Edius 8.5
    www.actvp.com

  • #2
    Which Edius did you download? The one from the official Canopus site or Japanese site?

    NX Works fine for me with Edius 4.51...and on top of that I am using a Mac :)

    Comment


    • #3
      question:
      1 Are you choosing the nx as the capture device.
      2 Are you choosing the correct input format
      3 Is your project using a hardware profile

      But answer the question asked by Dave first.

      SR
      Steve
      EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
      A proud EDIUS EDITOR
      For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

      Comment


      • #4
        Originally posted by SRsupport View Post
        question:
        1 Are you choosing the nx as the capture device.
        2 Are you choosing the correct input format
        3 Is your project using a hardware profile

        But answer the question asked by Dave first.

        SR
        To answer Dave question, I down loaded the us version.
        Yes I'm selecting the nx as capture device.
        Yes, I'm capturing dv 59i 4x3
        I have tried both ways.
        tdtinker
        3 Edit Systems all running widows 10: 1 Intel Core i7 3770K 3.5GHz Quad Core 8MB 77W Edius 8.5 Vistitler 2.6.0 Window 10-12 GB-
        1 i7 QUAD CORE 920 2.66GHz 8MB 130W Overclocked to at least 3.5GHz Edius 7.51
        New system: Asus X99 i7 6900K 3.2GHz, 32GB DDR 4 Ram, GTX 1070
        Edius 8.5
        www.actvp.com

        Comment


        • #5
          Ok, I asked because the Japanese version doesn't support the NX...anyways.

          You don't see the NX at all on the project list?? Try going into the device manager and under "Sound and Game controllers" see if your NX is showing up. If there is some type of exclamation mark, you need to run the NX drivers setup from the Edius 4.51 download.

          Let us know :)

          Comment


          • #6
            I just tried to go back to 4.24 and it won't load. I'm doing a restall of 4.51.
            tdt
            tdtinker
            3 Edit Systems all running widows 10: 1 Intel Core i7 3770K 3.5GHz Quad Core 8MB 77W Edius 8.5 Vistitler 2.6.0 Window 10-12 GB-
            1 i7 QUAD CORE 920 2.66GHz 8MB 130W Overclocked to at least 3.5GHz Edius 7.51
            New system: Asus X99 i7 6900K 3.2GHz, 32GB DDR 4 Ram, GTX 1070
            Edius 8.5
            www.actvp.com

            Comment


            • #7
              1) Uninstall all versions of Edius.
              2) Go to C:\Program Files\Canopus
              3) Delete the EDIUS4 directory.
              4) Go to Regedit and (be careful) and do the following:

              One: Go to:
              HKEY_CURRENT_USER\Software\Canopus\ and delete "EDIUS".

              Two: Go to:
              HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Canopus and delete "EDIUS".

              5) Go to your device manager and remove the NX and the Expansion kit hardware (If it shows up)

              6) Restart your computer

              7) Once in Windows, if you see a popup that asks for you to find drivers, just click cancel.

              8) Run Edius 4.51 (from Setupmanager) and make sure that it does everything, including installing the NX drivers (it is the very first thing that it will do).

              9) Report back :)

              Comment


              • #8
                reporting back ....
                Still not working.
                tdtinker
                3 Edit Systems all running widows 10: 1 Intel Core i7 3770K 3.5GHz Quad Core 8MB 77W Edius 8.5 Vistitler 2.6.0 Window 10-12 GB-
                1 i7 QUAD CORE 920 2.66GHz 8MB 130W Overclocked to at least 3.5GHz Edius 7.51
                New system: Asus X99 i7 6900K 3.2GHz, 32GB DDR 4 Ram, GTX 1070
                Edius 8.5
                www.actvp.com

                Comment


                • #9
                  Yesterday I had upgraded my divers on my video card radeon X1600 and i was thing that was the problem, So I rolled back the diver, but that did not help. Any suggestion would help at this time.
                  tdtinker
                  tdtinker
                  3 Edit Systems all running widows 10: 1 Intel Core i7 3770K 3.5GHz Quad Core 8MB 77W Edius 8.5 Vistitler 2.6.0 Window 10-12 GB-
                  1 i7 QUAD CORE 920 2.66GHz 8MB 130W Overclocked to at least 3.5GHz Edius 7.51
                  New system: Asus X99 i7 6900K 3.2GHz, 32GB DDR 4 Ram, GTX 1070
                  Edius 8.5
                  www.actvp.com

                  Comment


                  • #10
                    can you capture from ohci?
                    Steve
                    EDIUS Trainer, Grass Cutter Gold
                    A proud EDIUS EDITOR
                    For more information on the Grass Cutter program please visit: http://www.grass-cutters.net

                    Comment


                    • #11
                      Hmm...do you see the NX drivers in Device manager without any exclamation marks or anything?

                      I don't think the ATI drivers had anything to do with this.

                      Also which version of the NX are you using? PCIe? PCI-X? NXExpress?

                      Comment


                      • #12
                        When you install EDIUS, is the HX-E1 box already checked?

                        Comment


                        • #13
                          Just got off the line with tech support.
                          It appears that we have a problem with the NHX card. The are getting us a replacement.
                          Thanks for all the help.
                          tdtinker
                          tdtinker
                          3 Edit Systems all running widows 10: 1 Intel Core i7 3770K 3.5GHz Quad Core 8MB 77W Edius 8.5 Vistitler 2.6.0 Window 10-12 GB-
                          1 i7 QUAD CORE 920 2.66GHz 8MB 130W Overclocked to at least 3.5GHz Edius 7.51
                          New system: Asus X99 i7 6900K 3.2GHz, 32GB DDR 4 Ram, GTX 1070
                          Edius 8.5
                          www.actvp.com

                          Comment

                          Working...
                          X